بیماری اصلی قلب ، تصلب شرائين می باشد. این فرآیند بعنوان پلاک هاي فیبروز fibrus چربی شناسایی می شود ، که ممکن است در کودکی شروع و به شکل لایه های چربی که از مقدار زیادی کلسترول تشکیل شده است به صورت انباشته در سطوح درونی عروق اصلی خون رسوب كند .
عوامل خطر بوجود آورنده بيماري هاي قلبي عروقي كه با رژيم غذايي و نحوه زندگي در ارتباط است :
فشار خون
چاقي
بالا رفتن سطوح چربي خون
بي تحركي
مصرف سيگار
غذا را آهسته و شمرده بجوید .
از نوشیدن آب به همراه غذا خودداری کنید .
هنگام خشم و عصبانیت از صرف غذا خودداری کنید .
از مصرف نوشیدنی های بسیار گرم و بسیار سرد بپرهیزید .
از مصرف غذا های بسیار چرب مانند کله پاچه ، مغز ، زبان ، کره حیوانی
و مارگارين ، سوسیس و کالباس ، دنبه ، انواع سس سالاد ، جگر ، کتلت و کوکو
، پیتزا ، کباب کوبیده ، ميگو- مرغ و ماهی سوخاری ... خودداری کنید و يا به ندرت ميل كنيد.
از مصرف غذا های تند و پر ادویه بپرهیزید .
به
جای مصرف روغن های جامد از روغن های مایع استفاده کنید . همچنين به جای
طبخ غذا با روغن های جامد و کره حیوانی و مارگارین از روغن های مایع مخصوصا
روغن مایع کانولا ( کلزا ) و یا روغن زیتون استفاده کنید . روغن مایع کانولا یک روغن بسیار مفید برای بسياري از بیماری ها از جمله بیماری قلبی عروقی می باشد که با قیمت مناسب در سراسر کشور در دسترس هموطنان قرار دارد.
از
مصرف شربت های پاکتی و پودری جدا خودداری کنید . بهترین نوشیدنی ، شربت
های خانگی کم شیرین و انواع دوغ کم نمک و کم چرب و آبمیوه های طبیعی می
باشد .
لبنیات کم چرب 5/1-1% مصرف کنید .
از مصرف ته دیگ اکیدا خودداری کنید . زیرا ته دیگ بسیار پر چرب و پر نمک می باشد.
از
مصرف بستنی های پرچرب و خیلی شیرین خودداری کنید يا كمتر ميل كنيد . زيرا
اين گونه بستني ها سرشار از چربي هاي حيواني اشباع مي باشند
در
مصرف غذا های نفاخ مانند سیر و پیاز ، کلم ، حبوبات رعایت اعتدال بسیار
مهم است. چنانچه تمایل به گرفتن نفخ حبوبات دارید، آنها را خیسانده و آب
آنرا 2 الی 3 بار عوض کنید . بنابراين به خاطر داشته باشيد مواد غذايي گياهي پخته نفخ كمتري دارد .
از مصرف نوشابه های شیرین و گاز دار غیر طبیعی مانند کولا و نوشابه های رنگی جدا خودداری کنید .
از مصرف چای و نسکافه پر رنگ پرهیز کنید. زیرا مصرف بیش از حد آنها باعث دفع آب بدن و عوارض ناشی از آن می شود .
غذا های سالم برای بیماران قلبی عروقی :
انواع مختلف میوه و سبزی
آرد ، نان و غلات سبوس دار
غذا های کم چرب و کم نمک
غذا های آب پز ، کبابی ، فرپز ،و بخار پز
گوشت های بدون چربی ، مرغ بدون پوست
حبوبات آب پز
آجیل ( در حد متعادل ) ؛ چنانچه آجيل بيش از حد متعادل مصرف شود چربي خون را افزايش مي دهد
تخم مرغ کامل 3 عدد در هفته : بهتر است به جای مصرف تخم مرغ کامل 2 عدد سفیده تخم مرغ میل کنید .
پيروي از راهنماي هرم غذايي ضامن سلامتي
Resource: Resource:
1- Krause’s Food nutrition & diet therapy 20042-Prevention and therapeutic nutrition hand book3-Williams’ basic nutrition & diet therapy 20054- Nutrition: an applied approch20055-
منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-6.aspx
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر