تغذيه در پوکی استخوان

   
 
 
کلسيم و ويتامين دي از مهم ترين مواد موجود در بدن مي باشند .
براي داشتن استخوانهاي قوي بايد کلسيم و ويتامين دي کافي در بدن وجود داشته باشد . به غير از اين ، مواد فوق را براي سلامت قلب ، ماهيچه ها ، اعصاب و براي اين که خونريزي از زخمهايمان بند بيايد نياز داريد ، البته ما روزانه مقداري از کلسيم بدنمان را از راه مواد دفعي بدن مثل عرق ، ادرار و مدفوع ، پوسته هايي که به طور طبيعي از پوستمان مي ريزد ، ناخنها و موهايمان ،‌از دست مي دهيم . بنابراين مخصوصاً براي جلوگيري از پوکي استخوان بايد در مواد غذايي که مصرف مي کنيم ، کلسيم کافي وجود داشته باشد ( پروتئين ، منيزيوم ، روي ، ويتامين آ و ويتامين ث همه براي سلامت استخوان ضروري اند )

تغذيه در بيماريهای صفرا

   
 
 
«رژيم غذايي در بيماريهاي کيسه صفرا وبعد از عمل جراحي کيسه صفرا »
دکتر حشمت الله کلباسي

متخصص بيماريهاي دستگاه گوارش

کار کيسه صفرا در انسان انباشتن و تغليظ صفرا است تا به هضم چربي کمک نمايد.
وقتي که چربي وارد اثني عشر مي شود باعث تحريک و ترشح هورمون Cholecystokinin توسط مخاط روده مي شود. هورمون مذکور از راه خون وارد کيسه صفرا شده و باعث انقباض آن مي شود که در نتيجه صفراي غليظ شده وارد مجراي کلدوک و بعد به روده کوچک وارد مي شود که وجود آن براي امو لسيفيکسا سيون ( ذره – ذره شدن) ( Emulsification ) چربي هاي مورد نياز است. قطع شدن جريان صفرا که بيماريهاي کيسه صفرا به وجود مي آيد مي تواند باعث اختلال هضم چربي ها شود .

تغذيه دربيماريهای کليوی

   
 
 
« رژيم غذايي در بيماران دچار نارسايي مزمن کليه ها « CRF »
دکتر ساسان اريس

بيمارستان آراد متخصص نفرولوژي

رژيم غذايي در بيماران بر اساس ناتواني انجام کار کليه ها تنظيم مي شود.
اعمال طبيعي کليه ها عبارتند از:
1- دفع مواد زائد . ازته
2- تنظيم حجم قوام مايعات بدن « آب و الکتروليت »
3- ساخت و پرداخت بعضي از مواد اساسي بدن از جمله ويتامين ها بنابراين صرف نظر از علت اوليه نارسايي کليه مثلا فشارخون، ديابت گلو مرو نفريت مزمن که بعضا رژيم غذايي خاص خود را نيز لازم دارند در اين دسته بيماران دفع آب- سديم- کلر- منيزيم – فسفر – تعدادي از اسيدهاي آلي و غير آلي – پايانه مواد پروتئيني . ازته مختل مي شود.

تغذيه دربيماريهای استخوان



 
 

دکتر محمد خازني فر
متخصص جراحي استخوان و مفاصل

تغذيه در تمام بيماريهاي ارتوپدي نقش مؤثر دارد. حتي من فکر مي کنم به خصوص در اين رشته از بيماريها به لحاظ اهميتي که در استحکام استخوانها وقوام و دوام عضلات دارد جايگاه مهمتري دارد. يعني اگر بتوانيم مريضي را زودتر راه بيندازيم تا به زندگي عادي خود بپدازيد ، هم به خود بيمار و هم به خانواده او کمک زيادي کرده ايم به عبارت ديگر اگر تغذيه بتواند اين نقش را ايفا کند که مي کند. قدم خيلي مهمي در درمان بيماريها برداشته ايم و مهمتر اين که اگر از اين طريق بتوانيم کاري کنيم که افراد کمتر بيمار شوند و کمتر بيکاريهاي عضلاني و استخواني پيدا کنند مسلما کمک زيادي به اجتماع کرده ايم.

نقش تغذيه در بيماريهاي عفوني






 
 

دکتر غلامحسين اميري
متخصص بيماريهاي عفوني

نقش تغذيه در بيماريها عفوني را مجموعا به چهار گروه مي توان تقسيم نمود:
1- تغذيه در رابطه با ايجاد بيماريهاي عفوني، شامل بيماريهاي گوارشي و مسوميت هاي غذايي ( بوتوليسم)، بيماريهاي روده اي مثل اسهال هاي ميکروبي و بيماريهاي عفوني سيستميک ( بروسلوز و تيفوئيد)
2- تغذيه در بيماران عفوني ( محدوديتها و ممنوعيتها)
3- درمان سوء تغذيه به عنوان عارضه بيماريهاي عفوني
4- تغذيه در بيماران با نقص دفاعي شديد

تغذيه در رابطه با ايجاد بيماريهاي عفوني
قبل از اينکه وارد اين بحث شويم مقدمتا به مسئله مقاومت بدن در رابطه با غذا اشاره مي کنم که شايد در عامه مردم هم اين مسئله شناخته شده باشد که اگر غذاي کافي باشد، بيماري کمتر است يا به اصطلاح « دوايش ته ديگ است.»

تغذيه بعد از جراحی

   
 
 
بيماراني که عمل جراحي مي شوند مسلما چند روز و گاهي يک هفته و يا بيشتر در بيمارستان بستري هستند و در اين مدت از نظر غذايي زير نظر پزشک، متخصصان تغذيه و پرستاران مراقب مي شوند زماني که اين بيماران به منزل منتقل مي شوند بايد در مورد تغذيه آنها اطرافيان و يا خود بيمار دستورات پزشک و يا متخصصان تغذيه را اجرا نمايند. نوع رژيم غذايي اين بيماران در منزل ادامه رژيم غذايي در بيمارستان مي باشد و با بهبود و پذيرش او براي مصرف غذايي بيشتر لازم است رژيم غذايي او نيز تغيير يابد و از ؤزيم هاي غذايي کامل تري استفاده نمايد.
تجربه نشان داده است که بيماراني که قبلا با رژيم غذايي آشنا شده اند، در پيروي از رژيم هاي غذايي همکاري بيشتري دارند و با رعايت اصول صحيح تغذيه سريع تر بهبود يافته و با عوارض کمتري مواجه مي شوند، ما با توجه به اين اصل عقيده داريم که حتي بيماران قبل از آنکه جراحي شوند بهتر است با رژيم هاي غذايي بعد از آن آشنا شوند.

تغذيه بيماران




 
 
چرا تغذيه خوب براي بيمار اهميت دارد؟
همواره شنيده ايم که تغذيه خوب براي هر فردي اهميت دارد. ولي تغذيه خوب به خصوص براي فردي که بيمار است اهميت بيشتري دارد. آيا علت آن را مي دانيد؟
پزشکان و محققين علم تغذيه دريافته اند بيماراني که در طول دوران درمان از تغذيه مناسبي برخوردارند، به خصوص بيماراني که رژيم غذايي آنها داراي کالري و پروتئين کافي بوده و از نظر ويتامين ها و مواد معدني ضروري غني باشد در مقابل عوارض جانبي بيماري و روشهاي مختلف درماني مانند مصرف داروها، اشعه درماني، شيمي درماني، ايمني درماني، جراحي و غيره از مقاومت بيشتري برخوردارند و سريع تر بهبودي مي يابند.
رژيم غذايي مناسب به حفظ قدرت بدني بيمار کمک مي کند و از متلاشي شدن بافتهاي او جلوگيري نموده، و به بازسازي بافتهايي که تحت تاثير عوامل درماني قرار گرفته اند کمک مي نمايد.

اطلاعات کوتاه تغذیه

خاک خوری Dining on clay خاک خوریgeophagy ، مبادرت ورزیدن به خوردن خاک رس clay ، در حقیقت می تواند وضعیت تغذیه را بهتر نماید. هنگامی که خاک رس توسط بعضی از گروه های جمعیتی غرب افریقا و سیاهپوستان امریکا خورده می شد،توسط دانشمندان از نظر شیمیایی آنالیز شد.این دانشمندان در خاک رس مقادیر بالایی از کلسیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، و آهن یافتند.به هرحال آیا اینکه دستگاه گوارش ما می تواند مواد معدنی موجود در خاک رس را جذب کند یا خیر باید بررسی شود.

غذای سمی برای شام؟ در ژاپن ماهی بادکنکی یکی از  خوراک های لذیذ است. بخش خطرناک این موضوع جاذبه این غذا می باشد.خوردن ماهی بادکنکی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
ماهی بادکنکی دارای سمی است بنام تترودوتوکسین tetrodotoxin TTX  که انتقال سیگنال های عصبی را بلوکه می نماید و می تواند منجر به مرگ شود.
آشپزهایی که ماهی بادکنکی را برای طبخ آماده می سازند، می باید آموزش های تخصصی دیده و برای طبخ صحیح ماهی بادکنکی گواهی داشته باشد.
بنابر این کسانی که شام می خورند بدون هیچ ترس و واهمه ای این غذای لذیذ را نوش جان می کنند.


اطلاعات کوتاه تغذیه ای

Nutrition Tips

  • یکی از بهترین روش های اطمینان یافتن از سالم بودن رژیم غذایی این است که قبل از خارج شدن از فروشگاه لیست غذاهای مورد نظر یا چرخ خرید خودتان را چک کنید. آیا سبزی خوردن، صیفی ها، غلات و حبوبات با رنگ های مختلف در لیست شما وجود دارد؟ سعی کنید رنگ مواد غذایی شامل قرمز، زرد، نارنجی، بنفش ، سبز و قهوه ای باشد. وقتی که چرخ خرید شما شبیه رنگین کمان به نظر رسید، معلوم می شود که درست خرید کرده اید.  

الگوهای فرهنگی غذا


اهداف
1 – بررسی رفتار ها ، اعتقاد ها ، انتظارات ، و آئین های مذهبی قبل از مبادرت به هرگونه گفتگو درمورد تغییر روش زندگی 

2- جلوگیری از فردگرایی برای الگوهای فرهنگی ای که از استاندارد ناحیه متفاوت است. تصور نشود که هر شخصی با الگوی شاخص مطابق است ، اما برای درک تفاوت های رژیم غذایی شاخص امریکایی ها آماده شود.

3-  علاوه بر بررسی الگو های دریافت غذاهایی که باعث افزایش عمر یا زمینه ساز بیماری های مزمن یا حاد میباشند ، اگر عادت غذایی وجود نداشت برای اصلاح روشهای  زیان آور زندگی برای هر فرد بطور مجزا  عادات غذایی تعیین کنید .