درمان نفروپاتي ديابتي با بهره‌گيري از ذرت بنفش


آنتوسيانين‌هاي موجود درتركيبات ذرت ارغواني رنگ مي‌تواند در آينده به درمان نفروپاتي ديابتي كمك كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن فيزيولوژي آمريكايي محققان وزارت غذا و تغذيه و دپارتمان بيوشيمي از دانشگاه‌هاليم كره جنوبي با بررسي فعاليت‌هاي سلولي و ملكولي آنتوسيانين‌هاي ذرت ارغواني يا بنفنش رنگ دريافتند كه اين ذرات مي‌تواند مسيرهاي متعدد درگيرشده در توسعه بيماري نفروپاتي ديابتي را مهاركرده و به درمان آن كمك كند.
براساس اين گزارش محققان با انجام آزمايشات خود و بررسي اثر ذرت بنفش روي سلول‌هاي اندوتليال كشت شده تحت شرايط هايپرگلايسمي كليه بر بافت كليه موش‌هاي ديابتي در شرايط آزمايشگاهي مشاهده كردند عملكرد زيستي آنتوسيانين‌هاي موجود در تركيب اصلي ذرت ارغواني مي‌تواند در مقابل عوامل مهمي كه منجر به نفروپاتي ديابتي مي‌شوند از كليه‌ها محافظت كند.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد كه اثر حفاظتي توسط ذرت بنفش عليه سلول‌هاي مزانژيال فعال مي‌تواند روش‌هاي درماني خاصي را پديد آورد و گلومرولونفريت وابسته به ديابت و التهاب كليه را هدف قرار دهد و در نهايت مكمل‌هاي ذرت بنفش رنگ مي‌توانند يك استراتژي مهم در جلوگيري از بيماري عروق كليوي ناشي از ديابت نوع 2 محسوب شود.
گفتني است نفروپاتي ديابتي به بيماري كليوي ثانوي بيماري ديابت گفته مي‌شود كه در اين بيماري عملكرد كليه‌ها در اثر ديابت كليه دچار اختلال شده و پروتئين دفع مي‌كنند.

تمرينات ورزشي، ميزان اشتها را كاهش مي‌دهد

 نتايج يك تحقيق نشان داد؛

انجام فعاليت‌هاي ورزشي ميزان اشتها و انگيزه‌هاي خوردن غذا را كاهش مي‌دهد.  
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي – علمي ورزش وتمرينات ورزشي، محققان با بررسي امواج مغزي 18 زن با وزن طبيعي و 17 زن مبتلا به چاقي مفرط با نشان دادن تصاوير غذاها به آنها در دو روز جداگانه شامل يك روز بعد از انجام 45 دقيقه پياده‌روي سريع روي تردميل و يك روز بدون انجام پياده‌روي دريافتند كه واكنش توجهي افراد به تصاوير مواد غذايي پس از انجام تمرينات شديد ورزشي كاهش مي‌يابد.
نتايج حاصل از اين گزارش پس از نشان دادن 240 عكس شامل 120 عكس از مواد غذايي و 120 عكس گل بعنوان يك عامل كنترلي در گروه مورد مطالعه پس از انجام ورزش صبحگاهي و بدون انجام ورزش همچنين مي‌افزايد كه 45 دقيقه ورزش در اين افراد نه تنها باعث توليد واكنش‌هاي پايين‌تر مغز به تصاوير مواد غذايي انجاميد بلكه افزايش فعاليت فيزيكي افراد را در همان روز بدون در نظر گرفتن شاخص توده بدني (BMI)آنها افزايش داد.

كاهش فشارخون با نوشيدن آب زغال اخته

  نوشيدن آب كم كالري زغال اخته مي‌تواند منجر به كاهش فشار خون در افراد سالم شود. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از يافته‌هاي جديد از نشريه انجمن قلب آمريكا محققان در يك مطالعه با اندازه‌گيري اثرات نوشيدن آب كم كالري زغال اخته و مقايسه آن با اثرات نوشيدن دارونما (پلاسبو) روي تعدادي از افراد به طور روزانه براي مدت 8 هفته بعنوان بخشي از يك رژيم غذايي كنترل شده دريافتند كه نوشيدن آب زغال اخته فشارخون را تا حد بسياري كاهش مي‌دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش با اندازه‌گيري فشارخون افراد مورد آزمايش، در ابتدا، اواسط و پايان دوره مطالعه حاكي از آن است كه آب زغال‌اخته ميزان فشارخون افرادي كه از آن نوشيدند را به طور قابل توجهي از ميانگين 73/121 ميلي‌متر جيوه به 70/118 ميلي‌متر جيوه كاهش داده است.
براساس اين گزارش محققان افزودند هيچ كاهش فشاري شامل حال گروهي كه نوشيدني پلاسبو را استفاده كردند مشاهده نشده است.
به گفته محققان آب زغال اخته كه سرشار از منابع آنتي اكسيداني است و اين منابع به طور طبيعي در مولكول‌هاي ميوه، چاي و بسياري از مواد غذايي ديگر هستند، در اين تحقيق و نيز تحقيقات ديگر با كاهش فشارخون همراه شده است. 

سالمندان براي تأمين ويتامين د از مكمل ها استفاده كنند

 كمبود ويتامين د موجب پوكي استخوان مي شود؛

با افزايش سن از توانايي پوست براي ساختن ويتامين د كاسته مي شود بنابراين افراد مسن از مكمل ها براي تامين مقادير كافي ويتامين د استفاده كنند.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار اشت:‌ ويتامين د براي جذب كلسيم در بدن ضروري است و بدون مقادير كافي ويتامين د،‌ بدن قادر به جذب كلسيم از مواد غذايي نيست و كلسيم مورد نياز خود را از استخوان ها برداشت مي كند كه در نهايت منجر به پوكي استخوان مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي افزود:‌ ويتامين د از دو منبع تابش نور مستقيم آفتاب به پوست و در شير غني شده،‌ زرده تخم مرغ،‌ ماهي هاي آب شور و جگر نيز وجود دارد.
‌ وي تصريح كرد: ورزش نيز براي سلامت استخوان ها مهم است و فعاليت بدني منظم در دوران كودكي و نوجواني به داشتن استخوان هاي سالم كمك مي كند همچنين بهترين ورزش براي استخوان، ورزش هاي همراه با تحمل وزن مثل پياده روي،‌ پرش و بالا رفتن از پله است.

غذاي متنوع با ظاهري زيبا اشتهاي كودكان را باز مي كند


براي ترغيب كودك به غذا خوردن بايد غذاي او را متنوع، خوشرنگ، خوشبو و به صورت اشتها آور تهيه كرده و زمان غذا خوردن را براي او دلپذير و لذت بخش كرد.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهدشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين كه كودكان با عادات غذايي بد متولد نمي شوند، ‌اظهار داشت: والدين بايد به خاطر داشته باشند كه اگر كودك گاهي اوقات علاقه به خوردن غذا نشان نمي دهد احتمال دارد كه اين امري طبيعي و ناشي از كاهش موقتي اشتهاي او باشد.
سعيده معاني افزود:‌ والدين اكثر كودكاني كه خوب غذا نمي خورند و بهانه گيري مي كنند، نمي دانند كه كودك آنان در حال تغييرات عادات غذايي در طول زندگي خود مي باشند و اين والدين معمولا با فشار، كودك خود را وادار به غذا خوردن مي كنند يا با شوخي، ادا و حقه غذا را داخل دهان او مي گذارند كه اين اعمال سبب مي شود كودك نسبت به غذا خوردن مقاومت كند و در سال هاي بعد هم دچار مشكلات بيشتر شود.

داشتن يك برنامه غذايي مناسب در شيردهي به تعادل وزن مادر كمك مي كند

 براي داشتن يك برنامه غذايي مناسب در شيردهي بايد به ميزان اضافه وزن مادر در دوران بارداري و وضعيت كنوني اش توجه شود.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر سوسن پارساي متخصص تغذيه با بيان اين مطلب اظهار داشت: اين حقيقت دارد كه مادر براي شير ساختن و شير دادن به انرژي بيشتري نياز دارد اما اين انرژي به شرايط مادر و ميزان اضافه وزنش در دوارن بارداري دارد و به هيچ وجه براي همه مادران يكسان نيست.
وي افزود:‌ بعضي از خانم ها به غير از اضافه وزن دوران بارداري فقط 2 تا 4 كيلوگرم چربي در بدن خود ذخيره مي كنند اين گروه از مادران مي توانند بدون آنكه غذاي خود را خيلي زياد كنند به فرزندشان شير دهند و پس از دوران شيردهي هم به وزن طبيعي خود برسند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: اگر اين كار درست انجام شود،‌ مادر حدود 2 كيلوگرم در ماه، كاهش وزن خواهد داشت بدون آنكه محدوديت غذايي داشته باشد يا از رژيم هاي سخت استفاده كند.
وي خاطرنشان كرد: مادري كه وزنش نسبت به قدش كمتر است و در اصطلاح توده بدني اش كمتر از حد طبيعي است بايد ميزان غذاي خود را با توجه به اصول تغذيه صحيح بيشتر كند تا براي توليد شير از ذخاير بدنش استفاده نكند.

نوجوانان نوشیدنی کم کالری بنوشند

 برای پیشگیری از چاقی؛
  
ارائه نوشيدني‌هاي بدون كالري به نوجوانان و حذف نوشيدني‌هاي شيرين از افزايش وزن بيش از حد آنان پيشگيري مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي نيوانگلند، محققان مركز پيشگيري و درمان چاقي كودكان بوستون با استفاده از يك آزمايش كنترلي تصادفي براي بررسي ارتباط بين مصرف نوشيدني‌هاي شيرين و تأثير مستقيم آنها بر وزن و شاخص توده بدن (BMI) نوجوانان با در نظر گرفتن محيط خانه و زندگي آنها دريافتند كه دادن نوشيدني‌هاي بدون كالري به نوجوانان به جاي استفاده از نوشيدني‌هاي پركالري و مضر در عرض يك سال مي‌تواند باعث كاهش وزن آنها نسبت به هم سن و سالشان شود.
براساس اين گزارش محققان در طول 2 سال مطالعه كه سال اول مطالعه همراه با مداخله شامل ارائه نوشيدني‌هاي بدون كالري به گروه نوجوانان مورد مطالعه، تماس‌هاي تشويقي با پدر و مادر، ملاقات با شركت‌كنندگان و نوشتن پيام‌هاي مداخله‌اي براي جلوگيري از خوردن نوشيدني‌هاي شيرين مشاهده كردند كه دادن نوشيدني‌هاي بدون كالري همراه با مداخله در عرض يكسال به طور متوسط مي‌تواند تا 2 كيلوگرم از وزن اين نوجوانان را در مقايسه با گروه كنترل كه نوشيدن نوشيدني‌هاي شيرين را ادامه مي‌دادند كاهش دهد.

مصرف تنقلات ناسالم، زمينه ساز بيماري هاي قلبي عروقي است

 چربي موجود در اكثر تنقلات از نوع چربي هاي جامد با اسيد چرب ترانس بالا است كه منجر به افزايش كلسترول خون مي شود و مي تواند زمينه را براي بيماريهاي قلبي فراهم كند.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ بيان كرد: امروزه به دليل تبليغات گسترده تلويزيوني، پيروي از فرهنگ غذايي غربي و دوري از تنقلات و غذاهاي سنتي مسئله چاقي و اضافه وزن و به دنبال آن بيماري هاي قلبي و فشار خون روز به روز در حال گسترش است.
دكتر زهرا عبداللهي افزود:‌ انواع كيك ها و بيسكوئيت ها، انواع چيپس ها، پفك، اسنك هاي آماده، ساندويچ هاي سوسيس و كالباس، سانديس و آبميوه هاي صنعتي و بستني هاي يخي و يخمك و بستني هاي رنگي ميوه اي از ميان وعده هاي ناسالم به حساب مي آيند كه مصرف بي رويه آنها براي سلامتي بسيار خطرناك است.

شير خشك، سرماخوردگي و عفونت گوش كودكان را افزايش مي‌دهد

 مصرف شير خشك باعث افزايش سرماخوردگي و عفونت هاي گوش در بين كودكان مي شود.
به گزارش وب دا، يك متخصص اطفال گفت: سرماخوردگي ها عفونت هاي حاد دستگاه تنفسي هستند كه ممكن است بصورت تدريجي در فرد ظاهر شود و با علائمي مانند تب، سرفه، آبريزش و گرفتگي بيني، گلو درد، خشكي ته حلق، سر درد و ضعف خود را نشان دهد.
دكتر فرشيد فروزنيا افزود: طول مدت بيماري بين 2 تا 7 روز متغير مي باشد و اغلب با استراحت و درمانهاي حمايتي بهبود مي يابد.
وي ادامه داد: علت سرماخوردگي ها ناشي از ويروسها است و بالغ بر 2 هزار نوع ويروس وجود دارد و ممكن است در طول سال يك كودك را چندين بار بيمار كند.
دكتر فروزنيا خاطرنشان كرد: سرماخوردگي قابل سرايت و انتشار است و در كودك ايجاد عوارضي مانند عفونت گوش و ذات الريه مي كند و در مواردي ممكن است نياز به بستري كردن كودك باشد.
وي اضافه كرد: شيوع اين بيماري در فصل سرد بيشتر است اما در فصول گرم نيز بروز مي كند.
فروزنیا در رابطه با پيشگيري از سرماخوردگي در كودكان توصيه كرد: استراحت كامل طفل و دادن مايعات فراوان و استفاده از تب برها وضعيت طفل را بهتر مي كند ولي استفاده از آنتي بيوتيك ها بخصوص بصورت خودسرانه باعث كاهش ضعف سيستم ايمني كودك و افزايش دوره بيماري مي شود.

مصرف شیرو کلم از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می کند


 نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است ، نشان می دهد که مصرف شیر و کلم خطر ابتلا به سرطان سینه را 20 درصد کاهش می دهد.

به گزارش دیلی میل، در این مطالعه دانشمندان رژیم غذایی 3443 زن مبتلا به سرطان سینه و 474 3 زن سالم را تجزیه و تحلیل کردند و متوجه شدند که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که مرتب شیر می نوشند ، 20 درصد کمتر است.

این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف زیاد میوه هایی مانند آلو، سیب، هلو، تمشک و توت فرنگی و نیز مصرف تخم مرغ خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
این در حالی است که مصرف زیاد گوشت و ماهی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
در همین حال یک مطالعه دیگر نشان می دهد که مصرف روزانه سبزی هایی مانند کلم، کلم بروکسل و بروکلی خطر مرگ و میرهای مرتبط با ابتلا به سرطان سینه را 62 درصد و خطر ابتلا به این بیماری را 35 درصد کاهش می دهد.
به گفته محققان، آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزی ها به کاهش خطر تبدیل سلول های سالم به سلول های سرطانی کمک می کند .
با این حال علت این که چرا شیر و تخم مرغ تاثیر پیشگیرانه ای در ابتلا به سرطان سینه دارند هنوز مشخص نیست.