ندا احمدلو/پرسشي از دكتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني
براساس اعلام سازمان خواروبار جهاني (FAO)، هندوستان با توليد حدود 60 ميليون تن فلفل در سال، بزرگترين توليدکننده و صادرکننده فلفل در دنيا محسوب ميشود...
در هند بيش از 52 نوع فلفل و ادويههاي تند ديگر توليد ميشود و اين کشور حدود 20 درصد از ادويه کل دنيا را تامين ميکند. اندونزي و برزيل هم با توليد 48 و 20 ميليون تن فلفل در سال، رتبههاي دوم و سوم توليد جهاني اين گياه تند را به خود اختصاص دادهاند. به تازگي ما ايرانيها هم خواسته يا ناخواسته، ذائقهمان را به مصرف غذاهاي تند و پر از فلفل عادت داده?ايم. به همين دليل گفتوگويي را با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذيه و رژيمدرماني و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام دادهايم که خواندن آن ميتواند براي افراد فلفلدوست جالب توجه باشد.
سلامت: به عنوان اولين سوال تفاوت فلفل قرمز و سياه در چيست؟
رنگ پودر فلفل سياه و قرمز بيشتر به فرآيندي که در کارخانهها روي توليد اين محصولات انجام ميشود، برميگردد. در واقع طي فرآيند خشککردن و تهيه صنعتي پودر فلفل، امکان تغيير رنگ آن هم وجود دارد. از طرف ديگر، رنگ فلفل سياه و قرمز به نوع گياههاي پايه آنها هم بستگي دارد. فلفل سياه، دانهاي سياه رنگ و کوچک، فلفل قرمز هم گياهي بوتهاي با پوستهاي قرمز است. در ضمن، رنگدانهها و فلاونوييدهاي طبيعي موجود در گونههاي مختلف فلفل باعث تغيير رنگ انواع آن ميشود.