نحوه تغذيه در محيط كار در ايجاد استرس مؤثر است

  
نحوه تغذيه در محيط كار مي تواند به ايجاد استرس نيز كمك كند و استرس همراه با تغذيه نامناسب و بي تحركي زمينه را براي ابتلا به بيماري هاي مزمن فراهم مي كند.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با تأكيد بر اين كه تغذيه در محيط هاي كار بايد متناسب با ميزان تحرك بوده و از تعادل و تنوع برخوردار باشد گفت: مصرف مداوم كربوهيدرات ها و غلات مانند انواع كيك، كلوچه، بيسكوييت با توجه به كالري بالايي كه دارند مي تواند سبب اضافه وزن و چاقي به ويژه در افرادي كه فعاليت بدني كمي در محل كار دارند شود.
سعيده معاني گفت: كاركنان براي حفظ سلامت خود به تغذيه مناسب نياز دارند و اضافه وزن و چاقي از عواقب پشت ميز نشيني و كم تحركي در محيط هاي كار است.

دانش آموزان مواد غذايي حاوي آهن مصرف كنند

  
فقر آهن در كودكان بدون ابتلا به كم خوني باعث نقصان در كاركرد مغز و افت تحصيلي آنها مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين مطلب اظهار داشت: از علايم نخستين فقر آهن، احساس خستگي، كاهش قواي كار، تمركز و كاهش قواي مغز است كه در كودكان مدرسه رو كه به تمركز و قدرت يادگيري بالا نياز دارند اهميت بالايي دارد.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: با ادامه روند كاهش آهن فرد دچار كم خوني مي شود كه با رنگ پريدگي، ضعف، تند شدن ضربان قلب، كم شدن دامنه تنفس و بي حالي همراه است.
وي خاطر نشان كرد: فيبر موجود در مواد غذايي براي سلامت و كاهش وزن مفيد است ولي رژيم پرفيبر به نفع جذب آهن و مس نيست و فرد با فقر اين عناصر مواجه مي شود.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: بعضي تركيبات گياهي آنتي اكسيدان هاي موجود در سيب، گلابي، كشمش، آلبالو و چاي با آهن پيوند و تركيب غير قابل جذب تشكيل و جذب آهن را كاهش مي دهند.

مواد غذايي سرخ كرده مصرف نكنيد

 به منظور كاهش سوزش سردل در خانم هاي باردار؛
 
خانم هاي باردار به منظور كاهش سوزش سردل، به جاي استفاده از مواد غذايي سرخ كرده، از غذاهاي آب پز و بخار پز استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر فرناز اهدايي وند متخصص زنان و زايمان با بيان اين مطلب اظهار داشت: سوزش سردل يكي از شكايت هاي بسيار شايع زنان حامله است كه غالبا در سه ماهه دوم بارداري اتفاق مي افتد.
وي با اشاره  به اين كه در اكثر زنان حامله علائم خفيف هستند،‌ اظهار داشت:‌ سوزش سردل در اثر برگشت محتويات معده به داخل بخش پاييني مري و جابه جايي روبه بالاي معده و فشردگي معده توسط رحم و نيز به علت شل شدن و كاهش انقباض دريچه پاييني مري بوجود مي آيد.
اين متخصص زنان و زايمان با بيان اين كه سوزش سردل گاهي همراه با احساس ترش كردن است، توصيه كرد: كاهش حجم غذاي مصرفي در هر وعده و افزايش دفعات آن يعني به جاي 3 وعده غذاي اصلي و با حجم زايد،‌4 تا 5 وعده غذاي سبك ميل كنند و مصرف غذاهاي چرب،‌تند و محرك را كاهش دهند.

استفاده از مکمل های غذایی برای مقابله با سوء تغذیه


در جنوب کنیا، استنلی پسر بچۀ سه سالۀ پر جنب و جوشی است اما مانند بسیاری از کودکان این منطقه با سوء تغذیه مواجه است.
استنلی فرنی ذرت را دوست دارد. او همراه با صدها کودک دیگر در یک برنامۀ تحقیقاتی برای مبارزه با سوء تغذیه کودکان شرکت می کند. تاکنون، نتایج امیدوار کننده ای بدست آمده است.
هنگام ناهار در مدرسۀ روستای “کیبوِزی“، آزمایش خاصی با دو رقم مانیوک، که در آفریقا منبع اصلی کربوهیدارت ها هستند، انجام می شود. هدف پژوهشگران آفریقایی و اروپایی مبارزه با سوء تغذیه کودکان به کمک مکمل های غذایی است.
اِلیز تالسما، متخصص تغذیه است و می گوید: “در آفریقای سیاه، هفتاد درصد مواد غذایی از مواد محلی مانند مانیوک، ذرت، ارزن یا سورگوم تهیه می شود اما آنها به اندازۀ کافی خاصیت غذایی ندارند. بنابراین ما می خواهیم به کمک مکمل های غذایی، خاصیت آنها را بالا ببریم. برای مثال اکنون مانیوک زرد را آزمایش می کنیم که ویتامین آی بیشتری دارد.”

آسپیرین 'کم شدن کارکرد مغزی سالمندان' را کند می‌کند


 
آیا مصرف یک قرص آسپیرین در روز می تواند سرعت کاهش قدرت مغزی را پایین بیاورد؟
بر اساس یافته های جدید، مصرف روزانه آسپیرین می‌تواند سرعت کم شدن فعالیت مغزی را در زنان سالمندی که در معرض خطر ابتلا به امراض قلبی-عروقی هستند، کاهش دهد.
طی یک تحقیق حدود ۵۰۰ زن که سنشان بین ۷۰ تا ۹۲ سال بود، به مدت پنج سال تحت نظر قرار گرفتند. از لحظه شروع تا پایان تحقیق، تست سنجش ظرفیت ذهنی و روانی بر روی آنان انجام شد.
برای آن دسته که در کل طول دوره آسپیرین مصرف کرده بودند نتایج تست، کاهش بسیار کمتری را نسبت به آنهایی که مصرف نکرده بودند نشان داد.
گزارش این تحقیق که توسط محققان سوئدی انجام شده، در نشریه BMJ Open منتشر شده است.

روزانه 3 وعده اصلی و 3 میان وعده مصرف كنيد

 توصيه به ديابتي ها؛

يك كارشناس تغذيه به ديابتي ها توصيه كرد كه روزانه 3 وعده اصلی و 3 میان وعده مصرف كنند.
دكتر فروزان صالحي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص در مورد افرادي كه قرص یا انسولین مصرف می کنند، وعده های مکرر غذا و حجم کم مناسب است.
وي افزود: بهتر است افراد ديابتي از مواد غذایی فیبر دار مثل سبزی و میوه بیشتر استفاده كنند و در هنگام خرید، میوه های کوچک را انتخاب کنند، در غیر این صورت ممکن است مجبور شوند بيشتر بخورند.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت به افراد ديابتي توصيه كرد: مصرف نمک را به حداقل برسانید و سعی کنید در هنگام صرف غذا و بر سر سفره به غذا نمك اضافه نكنيد چون خطر بیماری های قلبی  عروقی در افراد ديابتي زیاد است و از گیاهان معطر و ادویه های بدون نمک برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.

شير استريل شده را گرم نکنید


گرم كردن و جوشاندن شيرهاي استريل، مي ‌‌تواند از قدرت جذب كلسيم محلول در شير کاسته و پروتئين‌ هاي شير را 20 تا 25 درصد منعقد و غيرقابل هضم كند.
به گزارش وب دا، كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ضمن بیان این مطلب گفت: به طور معمول در شير پاستوريزه 10 تا 20 درصد و در شيرهای استريل 40 تا 60 درصد پروتئين ‌هاي محلول در شير تخریب شده، هم چنین حرارت بالا اثر نامطلوبی روي برخي ويتامين‌ هاي حساس به حرارت شير باقی می گذارد.
فریده میرزایی ادامه داد: نكته ديگر آن كه برخي فروشندگان به صرف آن كه شيرهاي استريل نياز به يخچال ندارند، آن ها را مقابل نور آفتاب نگهداري مي ‌كنندکه تا حدودی روي طعم و مزه اين شيرها تاثير منفی گذاشته و از طرفی با نفوذ مواد موجود در بسته بندی شیر، ترکیبات آن مضر می شود.
وی با اشاره به دو روش ایجاد ماندگاری در شیر، تصریح کرد:

مصرف سیر مانع از ابتلا به سندرم متابولیک می شود

 نتایج مطالعات اخیر پژوهشگران حاکی از اثر محافظتی سیر در ابتلا به سندرم متابولیک و پیشگیری از ابتلا به چاقی شکمی، پرفشاری خون، اختلال در چربی خون و قند خون است.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ضمن بیان این مطلب گفت:  استفاده از ادویه جات و گياهان علفي مثل آويشن، سير، نعنا و رزماري به غذا، علاوه برحفظ وزن، در جلوگیری از ابتلا به برخی انواع سرطان، کاهش فشار خون، کنترل قند خون و بهبود سلامت قلب و عروق نیز موثر است. 
سمانه عزیزی با بیان اینکه ادویه جاتی مانند زنجبیل، جوز، دارچین و فلفل برای کاهش فشارخون مفید هستند، ادامه داد: رزماری یک آنتی اکسیدان است که براي پيشگيري از ابتلا به سرطان و تقويت حافظه مفيد است. 
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، اظهار کرد: متخصصان جایگزین کردن مواد مضری مانند قند، نمک و چربی را با این ادویه ها و گیاهان علفی برای بهبود سلامت افراد، به ویژه بيماران ديابتي يا مبتلا به پرفشاري خون توصيه مي كنند.

عوارض سو مصرف بی رویه تنقلات کم ارزش در کودکان

 متاسفانه برخي از تنقلات تجاري مثل انواع پفك و چيپس به طور بي رويه توسط كودكان و دانش آموزان مصرف مي شود.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: نتايج بررسي كشوري سال 1377 كه توسط دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت انجام شده نشان داده است كه 50 در صد كودكان 6 تا 12 ماهه و 90 درصد كودكان 1 تا 2 ساله هر روز پفك مي خورند.
لیلا شورورزی گفت: خــوردن پفـــك بخصوص قبل از وعده هاي غذايي بدليل ايجاد سيري كاذب كــودكــان را از خــوردن وعده هاي اصلي كه بايد مواد مغذي مورد نياز براي رشد را تامين كند باز مي دارد. از سوي ديگر نمك زياد آن ذائقه كودك را به خوردن غذاهاي شور عادت مي دهد.
وی افزود: انــواع چيپس ها علاوه بر شور بودن، به دليل چربي زيادي كه دارند موجب چاقي بي رويه كودكان مي شوند. مطالعات متعددي رابطه بين خوردن مواد شور در كودكي و افزايش فشار خون در دوران بزرگسالي را به اثبات رسانده است.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: نوشيدن بي رويه نوشابه نيز به ويژه همراه با غذا علاوه بر سيري كاذب، جذب مواد مغذي مانند كلسيم را مختل مي كند و فرد را دچار کمبود کلسیم می کند.

آغوز نخستین واکسن نوزاد در مقابل بیماری های عفونی است


آغوز احتمال ابتلای شیرخوار به بسیاری از عفونت ها مانند عفونت های گوش میانی، تنفسی و گوارشی را کاهش می دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه آغوز(کلستروم) به عنوان اولین واکسن نوزاد در مقابل بیماری های عفونی عمل می کند، گفت: در صورت ابتلای کودک به بیماری، شدت و احتمال مرگ ناشی از آن در شیرخواری که از شیر مادر تغذیه می کند، به مراتب کمتر از سایر شیرخواران است.
کوثر سادات ادامه داد: به دلیل وجود فاکتورهای رشد در آغوز، عملکرد موثر روده نوزاد تکامل یافته، هم چنین میزان نفوذ میکروارگانیزم ها و آلرژن ها به بدن نوزاد کاهش می باید.
این کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، اظهار کرد: آغوز با پیشگیری از بازجذب بیلی روبین، خطر ابتلا به یرقان را در نوزادان کاهش داده و در موارد ابتلا نیز از شدت بیماری می کاهد.
گفتنی است: آغوز در سه تا چهار روز اول پس از تولد نوزاد از سینه مادر ترشح شده، سپس به تدریج در یک دوره 10 تا 15 روزه، به شیر رسیده تبدیل می شود و در طول این دوره ضمن افزایش حجم شیر، به صورت نامحسوسی ترکیبات آن نیز تغییر می کند.