فقر آهن در كودكان بدون ابتلا به كم خوني باعث نقصان در كاركرد مغز و افت تحصيلي آنها مي شود.
سرپرست
دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با
خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: از علايم نخستين فقر آهن،
احساس خستگي، كاهش قواي كار، تمركز و كاهش قواي مغز است كه در كودكان مدرسه
رو كه به تمركز و قدرت يادگيري بالا نياز دارند اهميت بالايي دارد.
دكتر
زهرا عبداللهي افزود: با ادامه روند كاهش آهن فرد دچار كم خوني مي شود كه
با رنگ پريدگي، ضعف، تند شدن ضربان قلب، كم شدن دامنه تنفس و بي حالي همراه
است.
وي
خاطر نشان كرد: فيبر موجود در مواد غذايي براي سلامت و كاهش وزن مفيد است
ولي رژيم پرفيبر به نفع جذب آهن و مس نيست و فرد با فقر اين عناصر مواجه مي
شود.
اين
متخصص تغذيه ادامه داد: بعضي تركيبات گياهي آنتي اكسيدان هاي موجود در
سيب، گلابي، كشمش، آلبالو و چاي با آهن پيوند و تركيب غير قابل جذب تشكيل و
جذب آهن را كاهش مي دهند.
وي
اضافه كرد: جذب آهن معدني موجود در منابع حيواني با مصرف اين مواد تداخل
ندارد و سريع جذب مي شود ولي آهن گياهي كند و بايد با ويتامين C همراه باشد.
دكتر
عبداللهي گفت: در بسياري از موارد فقر آهن با روي توام است و رشد كودكان
از لحاظ جسمي و ذهني را دچار اختلال مي كند به همين دليل تشخيص زود هنگام
فقر اين دو عنصر در كودكان بسيار مهم است.
وي افزود: بر همين اساس ذائقه سازي در سنين كودكي بسيار حائز اهميت است تا افراد در بزرگسالي دچار فقر آهن و روي نشوند.
اين
متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس و سويا غني از
آهن است و مادران بايد اين مواد را در وعده هاي غذايي خانواده قرار دهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر