نوع تغذيه یکی از عوامل موثر در بروز افسردگي

 عوامل تغذیه ای نقش مهمی در بروز افسردگی دارند. كسانی كه دچار افسردگی هستند معمولا تغذیه نامناسبی دارند  و بنابراین از این جهت در معرض خطر هستند.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: هنگامی كه فردی دچار افسردگی باشد سطح انرژی در او كمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای بسیاری از چیزها از جمله غذا در او از بین می رود و در نتیجه تغذیه فرد دچار اختلال می شود.
لیلا شورورزی ادامه داد: مطالعات نشان می دهد كاهش یا افزایش وزن ناخواسته و جذب ناكافی ویتامین ها و مواد معدنی غالبا با افسردگی ارتباط دارد.
وی اظهار داشت: افرادی كه بیشتر در معرض این خطرات هستند افراد مسنی هستند كه تنها زندگی می كنند و یا كسی كه آنها را تشویق به خوردن مواد غذایی مناسب و كافی كند را ندارند.

مصرف آسپرين زوال مغزي در زنان مسن را کاهش می دهد

توسعه زوال مغزي در زنان مسن و مستعد ابتلا به سكته مغزي و قلبي با مصرف آسپرين كاهش مي‌يابد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه BMJ‌، محققان با انجام بررسي‌هاي خود در يك دوره 5 ساله بر روي 681 زن 92 -70 ساله كه 601 نفر آنها در معرض خطر بالايي براي وقوع بيماري قلبي و سكته مغزي بودند و اندازه‌گيري سلامت جسماني آنها و بهره‌گيري از آزمون MMSE‌ كه ميزان حافظه، زوال عقل و نيز سرعت تسلط كلامي آنها را اندازه مي‌گرفت، دريافتند كه خوردن آسپرين با دوز كم به صورت روزانه روند كاهش قدرت مغز و زوال مغزي در زنان مسن مستعد ابتلا به سكته مغزي و قلبي را آهسته‌تر مي‌كند.
براساس اين گزارش محققان همچنين با تجويز آسپرين با دوز كم (160 – 75 ميلي‌گرم) به صورت روزانه براي دفع حمله قلبي و سكته مغزي در گروهي از زنان مورد مطالعه و قرار دادن گروهي ديگر در معرض دريافت انواع داروهاي ضدالتهابي غير استروئيدي (NSAIDs)‌ افزودند امتيازات آزمون MMSE‌ در سراسر گروه در اين دوره 5 ساله كاهش يافت ولي ميزان كاهش آن در شمار زيادي از زناني كه هر روز آسپرين مصرف مي‌كردند به طور قابل توجهي كمتر از بقيه بوده است.

تغذیه نامناسب کودک عواقب غیرقابل برگشتی به دنبال دارد

 
دوران كودكي دوران مهمي است كه برای دست یابی به رشد کافی و پایه ریزی برای تأمین سلامت در دوره های بعدی زندگی است.
به گزارش وب دا، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي بندرعباس با ابراز نگراني از عدم توجه برخي والدين به تغذيه صحيح و اصولي در دوران كودكي گفت: تغذیه نامناسب کودک در این دوران عواقب غیرقابل برگشتی به دنبال دارد. کوتاه قدی، کم وزنی، لاغری همراه با کاهش ضریب هوشی، کاهش قدرت یادگیری، افزایش ابتلا به بیماریها و کاهش توانمندی های جسمی و ذهنی مهم ترین عوارض سوء تغذیه در دوران کودکی است.
دكتر فرهاد قهرماني تنقلات غذایی کم ارزش نظیر چیپس، پفک و نوشابه فاقد مواد مغذی لازم را برای رشد کودک دانست و افزود: مواد غذايي همچون آب ميوه صنعتي و كيك، سیری کاذبی را ایجاد می کنند که موجب محروم شدن کودک از غذاهای اصلی و مواد مغذی و در نهایت موجب بروز لاغری و سوء تغذیه وی می شود.

تحرک کم كودكان دلیل افزایش چشمگیر چاقی کودکان

افزایش آمار چاقی در کودکان یکی از مشکلات بهداشتی دنیا شناخته شده است.
به گزارش وب دا، كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان هرمزگان با اشاره به اين نكته كه زندگی در خانه های آپارتمانی و کوچک، مجال دویدن و بازی کردن را از کودکان گرفته است، گفت: يكي از دلایل افزایش چشمگیر چاقی کودکان، تحرک کمتر كودكان است.
 لادن صديق در ادامه گفت: از سال 1986 تا کنون, آمار کودکان چاق دو برابر افزایش را نشان می دهد. بیشتر کودکانی که در سنین کم، خصوصا" زیر 7 سال مبتلا به چاقی می شوند، در نوجوانی و بزرگسالی افرادی چاق خواهند بود.
وی افزود: كودكان زمان فعالیتشان را پای تلویزیون یا بازيهاي رايانه می گذرانند، از این رو یا خیلی کم اشتها و کم خوراک می شوند و یا پرخور و چاق، از سوي ديگر تبلیغات تلویزیونی، در دسترس بودن شیرینی و تنقلات فراوان و علاقه شدید به خوردن نوشیدنیهای گازدار و پر کالری ، دلایل مهمی برای چاقی کودکان است.
صديق از عواقب چاقی دوران کودکی, افزایش آمار بیماریهای دوران کودکی مرتبط با تغذیه دانست و اضافه كرد: فشارخون، چربی بالا، میزان قند خون بالاتر از حد نرمال همه از عوارض چاقی در سنین کم و ادامه این مشکلات تا سنین بالاتر است.
وي به رفتار والدین و عادت خانوادگی که از عوامل تعیین کننده تمایل کودک به غذا خوردن است اشاره كرد و ياد آور شد: کودکان آنچه می بینند اجرا می کنند، پس اگر به فکر سلامت کودکمان هستیم ابتدا باید از خود شروع کنیم و عملا" به وی بیاموزیم کدام غذاها مفید تر است و باید بیشتر خورده شود، این که غذا خوردن زمان خاصی دارد و خوردن زیاد شکلات و شیرینی مضر است.

نکاتی تغذیه ای در سالمندان

نکاتی تغذیه ای در سالمندان
استفاده از یك رژیم غذایی سالم و داشتن عادات غذایی صحیح، به همان اندازه كه برای كودكان و نوجوانان مهم است، برای افراد مسن و سالمند نیز اهمیت بسیاری دارد
این نکات را درباره تغذیه سالمندان راعایت کنید
 پیری یك انتخاب نیست، بلكه دستور و فرمانی است كه به ناچار و بدون استثنا همه باید آن را بپذیرند!.شما در حالی كه زندگی می‌كنید، در واقع هر روز به سن پیری نزدیك‌تر و پیرتر می‌شوید. البته با پیشرفت‌هایی كه در زمینه سلامت و بهداشت عمومی و درمان‌های پزشكی صورت گرفته، طول عمر افراد بسیار بیش‌تر از قرون گذشته شده است.
گذشت زمان، خواه ناخواه از نظر بیولوژیكی بر روی بدن، از جمله قلب، ریه، گوش، چشم و مغز تاثیر می‌گذارد و هر چه پیرتر می‌شویم، هر یك از اعضای بدن به‌طور بالقوه از نظر عملكرد و كارایی ضعیف‌تر می‌شود. از طرفی، هر فرد مسنی می‌تواند با داشتن یك تغذیه مناسب و سالم، نشانه‌های پیری را چه از نظر ظاهری و چه از نظر اندام‌های بدن كاهش داده و طوری برنامه‌ریزی كند كه آنها در دوران پیری بهتر كار كنند.

پیشگیری از سنگ کلیه با روش های سنتی

ابتلا به سنگ کلیه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دستگاه ادراری میان مردان میانسال در سراسر جهان است که به دلیل غلیظ شدن و رسوب کردن موادی از قبیل کلسیم در کلیه‌ها و مجاری ادراری به وجود می آید.
برترین مجله اینترنتی ایران
برترین ها: ابتلا به سنگ کلیه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دستگاه ادراری میان مردان میانسال در سراسر جهان است که به دلیل  غلیظ شدن و رسوب کردن موادی از قبیل کلسیم در کلیه‌ها و مجاری ادراری به وجود می آید. تشکیل سنگ‌ها، بلورها و کریستال‌ها در دستگاه ادراری با درد و بی‌قراری زیادی همراه است. این درد به ویژه در شرایطی که سنگ‌ها و کریستال‌ها درون کلیه و مجاری ادراری حرکت‌کنند چند برابر می‌شود و عوارضی نظیر دل درد، تهوع، استفراغ و تب و لرز را نیز به همراه دارد. 
برای درمان و پیشگیری از ابتلا به این بیماری در طب سنتی و مکمل شیوه‌های درمانی مختلفی وجود دارد؛ شیوه‌هایی که بدون نیاز به داروهای شیمیایی و روش‌های تهاجمی می‌توانند به افراد مبتلا به سنگ کلیه کمک کنند.

اگر مبتلا به آپنه هستيد چاي سبز بخوريد!

آپنه اختلالی است که مشخصه اصلی آن وقفه تنفسی هنگام خواب است.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ آپنه خواب  يكي از شايع ترين اختلالات خواب است كه بطور واضح و مشخصي با خرخركردن ارتباط نزديك دارد. اين اختلال در مردها شايع تر است ولي در زنان نيز در سنين بالاي 50 سال افزايش مي يابد.

مصرف چای سبز در پیشگیری از نارسایی های عصبی هنگام خواب موسوم به آپنه خواب موثر است، آپنه خواب معمولا بر اثر ناهنجاری در برخی ماهیچه های حنجره پیش می آید و برای مدتی راه تنفسی فرد در زمان خواب بسته می شود که افزایش فشار خون یا نقصان حافظه از جمله پیامدهای این ناهنجاری است.

چگونه عادت غذايي کودک را تغيير دهيم؟

کارشناسان تغذيه معتقدند ذائقه افراد در كودكی و به طور كلی در سنین زیر پنج سال شكل می‌گیرد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ ذائقه سازی در کودکان از جمله کارهایی است که والدین باید به آن توجه کافی داشته باشند؛ چون کودک به تدریج با طعم مواد غذایی مختلفی که در اختیار او قرار می‌گیرد، انس گرفته و به آنها عادت می‌کند.

درواقع ذائقه بچه ها به دوران جنینی آنها و زمانی که در رحم مادر بودند، برمی گردد و اگر می خواهیم کودک مان همه گروه های غذایی را بخورد بهتر است که در طول دوره بارداری همه این گروه های غذایی را مصرف کنیم.

در یک تغذیه مناسب و متعادل، می‌توانیم 30 درصد از کل نیاز انرژی خود را از چربی‌ها دریافت کنیم. تنها استثنایی که وجود دارد این است که نوزادان حتی تا 60 درصد انرژی خود را می‌توانند از چربی‌ بگیرند، چون در این سنین سلول‌های مغزی در حال رشد هستند و غلاف تمام رشته‌ه‌ای عصبی نیاز به چربی دارد.

مصرف زنجبیل، قند خون را کنترل می کند

زنجبیل با استفاده از سلول های عضلانی قدرت کنترل قند خون را دارد.
صابر حبیبی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  زنجبیل با استفاده از سلول های عضلانی قدرت کنترل خون را دارد.

وی تصریح کرد: عصاره ی زنجبیل می تواند در افزایش جذب گلوکز در سلول های عضلانی و به طور وابسته از انسولین نقش داشته باشد.

حبیبی خاطر نشان کرد: این فرایند به کنترل قند خون که عامل بروز دیابت و بیماری های مرتبط با آن است کمک می کند.

افسردگی در کمین مصرف کنندگان غذاهای آماده




 افسردگی بیماری ناتوان‌کننده و شایع در سراسر دنیا است و شامل کاهش قدرت تفکر، کاهش اعتماد به‌نفس و علاقه به فعالیت‌های طبیعی زندگی است. افزایش شیوع افسردگی در کودکان و بزرگسالان در سال‌های اخیر زنگ‌خطری برای جوامع است. حدود 121 میلیون نفر در سراسر دنیا دچار این اختلال هستند. داروهای ضد‌افسردگی نیز غالبا تاثیر چندانی نداشته و تنها علائم بیماری را می‌‌پوشانند و با وجود استفاده گسترده از این داروها، هنوز شیوع این بیماری در حال افزایش است.

فست‌فودها و خطر افسردگی

محققان دریافتند که خوردن فست‌فودها خطر افسردگی را بیش از 50 درصد افزایش می‌دهد. غذایی که ما می‌‌خوریم، مواد لازم برای متابولیسم، ساخت و ترمیم بافت‌ها و سلول‌ها، بویژه در مغز را تامین می‌‌کند. بخش خاکستری مغز عمدتا از اسیدهای چرب امگا- 3 ، DHA و EPA تشکیل می‌‌شود و این اسیدهای چرب فراوان‌ترین اسیدهای چرب با چند باند دوگانه در بافت‌های عصبی هستند.