راههايي براي كاهش فشار خون

بدليل مشخص نبودن علت ابتلا به فشار خون در اكثر موارد بيان اينكه چگونه ميتوان آنرا بهبود بخشيد بسيار مشكل مي باشد.
اما رعايت نكات زير سواي تمام علت ها به شما كمك خواهد كرد تا فشار خونتان را بهبود ببخشيد.
· ورزش: ورزشهاي هوازي ميتوانند كمك خوبي براي كاهش وزن و خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي باشد. بعنوان مثال راهپيمايي تند و بمدت 35 تا 45 دقيقه در روز مي تواند شما را در كاهش فشار خونتان كمك نمايد. اگر مشكل قلبي داريد قبل از برنامه ريزي در مورد ورزش كردن و نحوه انجام آن حتمابا پزشك متخصص تان مشورت نماييد.
· كاهش وزن: از دست دادن 5 كيلوگرم از وزن ميتواند فشار خونتان را پايين بياورد.
· كاهش مصرف الكل: اگر ميخواهيد فشار خونتان پايين بيايد نبايد بيشتر از 1 اونس الكل در روز بنوشيد.
· كاهش استرس: استرس يكي از مهمترين عوامل ايجاد بيماري فشار خون است.
· كاهش دريافت سديم: نمك ميتواند باعث احتباس آب در بدن گردد لذا مصرف آنرا محدود كنيد. نمكمصرفي تان نبايد از روزانه بيش از 2400 ميلي گرم باشد( يعني تقريبا يك قاشق غذاخوري). عادت كنيد كه از روي برچسب مواد غذايي پي به ميزان سديم آن ببريد و در صورتيكه مقدار سديم آن زياد است مصرفش نكنيد. بيشتر از سبزيجات تازه استفاده كنيد. مواد جايگزين نمك ميتوانند برايتان مفيد باشند اما بخاطر داشته باشيد كه حتما قبل از مصرف آنها با پزشك متخصصتان مشورت كنيد.

علت بروز لاغري چيست؟

به نظر ميرسد لاغري دلايل متفاوتي داشته باشد از بين دلايل مختلف ابتلا به لاغري سه عارضه اي كه برايتان ذكر ميكنم جزو عمده ترين دلايل هستند:
1. پركاري غده تيروئيد: محتمل ترين حدس در اين باره پركاري غده تيروئيد است به منظور اطمينان از عدم وجود اين عارضهلازم است به يك پزشك متخصص داخلي و يا غدد مراجعه نماييد و آزمايشات لازم را انجام دهيد.
البته چنانچه به علائمي مانند تحرك زياد و تحريك پذيري زياد و عصبانيت و عرق كردن بيش از اندازه و دماي بالاي بدن و اشتهاي زياد دچار هستيد ميتوان تا حد زيادي از پركار بودن غده تيروئيد شما اطمينان حاصل نمود.
2.ناراحتي گوارشي : اين احتمال وجود دارد كه به علت ابتلا به يك بيماري يا اختلال گوارشي بدن شما در هضم و يا جذب نمودن آنچه كه ميخوريد ناتوان يا كم توان باشد. لذا بهتر است براي اطمينان از عدم وجود اين عارضه هم به يك متخصص گوارش مراجعه نماييد.
3. بي اشتهايي عصبي : ابتلا به اختلالت و نارحتي هاي روحي مانند وسواس و افسردگي و اضطراب و ... ميتواند منجر به كم اشتهايي و يا بي اشتهايي و نهايتا لاغر شدن شما گردد لذا توصيه ميكنيم چنانچه حس ميكنيد يا اطرافيان تان به شما ميگويند به يكي از اين عوارض دچاريد حتما به يك متخصص روانپزشك مشاوره نماييد.
چنانچه از عدم وجود سه عارضه فوق مطمئن شديد تنها يك گزينه براي شما باقي ميماند. آنهم اينكه شما كمتر از حد نياز بدنتان غذا ميخوريد و به همين جهت لازم است از يك رژيم غذايي افزايش وزن استفاده نماييد.از طرفي اين امكان هم وجود دارد كه آنچه شما ميخوريد و فكر ميكنيد زياد هم است ارزش كاري و تغذيه اي آنچناني نداشته باشد.پس بهتر است به يك متخصص يا كارشناس تغذيه مراجعه نماييد و با پيروي از يك برنامه غذايي سالم و متعادل و متناسب وزن خود را افزايش دهيد.
منبع:  http://www.abcdiet.net/index

چگونه نمک نخوریم

بالا بردن فشار خون بعنوان يك بسياري شايع و همانند بسياري از بيماري هاي مزمن ديگر و بعنوان سردستة آنها هر ساله باعث مرگ و مير عده زيادي از انسان ها مي گردد.
این بيماري به علل مختلف ايجاد مي شود اما يكي از عللي كه باعث تداوم و آسيب رساني بيشتر آن مي شود مصرف بالاي سديم است و البته نمك طعام بعنوان كاملترين منبع سديم كه بدن مورد استفاده قرار مي دهد نقش بزرگي در دامن زدن به اين بيماري ايفاء ميكند. متاسفانه در اثر تبليغات ناصحيحي كه به مردم ارائه شده است عده اي فكر مي كنند همين امر كه نمك مصرفي از نوع يددار باشد براي سلامتي انسان كفايت مي كند و مي توانند به هر قدر كه دلشان مي خواهد آنرا مصرف نمايند و بهمين علت مشاهده مي شود مصرف آن تقريباً در تمام جوامع دنيا بيش ازحد نياز و گاهي 30 تا 40 برابر ميزان مورد نياز بشر است.
اين مساله به قدري باعث نگراني سازمان بهداشت جهاني شده است كه كاهش مصرف سديم را بعنوان يكي از اصول هشت گانة تغذية صحيح بيان كرده است.
شما هم بهتر است هنگام مصرف نمك سعي كنيد اصول زير را بياد داشته باشيد.

راهکارهایی برای افزایش وزن

با وجود آنکه بسیاری از مردم به دنبال رژیم های لاغری هستند، اما در مقابل بسیاری نیز به دنبال رژیم هایی برای اضافه وزن هستند. در این مطلب به بررسی یک روش برای افزایش وزن می پردازیم.
قبل از مطالعه توصیه های موجود در این مطلب، توجه کنید که اگر به کمبود وزن جدی دچار هستید یا به دنبال یک برنامه غذایی صحیح هستید، باید به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید. آنچه در اینجا خواهید خواند، تنها توصیه هایی مفید و بی ضرر برای تغییر برنامه تغذیه و فعالیت شما است نه یک دستور غذا یا رژیم. عمل کردن به نکات زیر موجب میشود به تدریج وزنتان اضافه شود، اما فراموش نکنید که اضافه شدن وزن با چاقی (انباشته شدن چربی) متفاوت است، پس داشتن یک برنامه ورزشی مناسب، به قوی شدن و شکل گیری ماهیچه ها کمک میکند و برای شما اندامی متناسب به ارمغان می آورد.
فراموش نکنید که در بعضی مناطق بدن ماند شکم، خواه ناخواه چربی اندکی جمع خواهد شد که به تدریج با ورزش و تغذیه صحیح از بین خواهد رفت.
همانطور که میدانید، اضافه کردن وزن کار آسانی نیست، به خصوص اگر شما صاحب بدنی باشید که به طور ژنتیک لاغر است.در چنین افرادی، هضم سریع غذا موجب میشود که افزایش وزن به کندی صورت بگیرد. کلید حل مشکل، در تغییر برنامه غذایی و فعالیت بدنی است. در اینجا به ۵ نکته مهم اشاره میکنیم:
۱. مقدار کالری مصرفی خود را در یک روز عادی اندازه بگیرید. هیچ یک از برنامه های غذایی خود را تغییر ندهید و مانند هر روز غذا میل کنید و کالری آن را محاسبه کنید. این کار، مهمترین قدم در افزایش وزن است. در ساعت مشخصی از روز(صبح یا شب) خود را وزن کنید.
۲. در روز بعد از اندازه گیری، ۵۰۰ کالری به مقدار کالری مصرفی خود اضافه کنید. برای مثال اگر شما در روز ۲۰۰۰ کالری مصرف میکردید، از این روز تا آخر هفته، روزی ۲۵۰۰ کالری مصرف کنید. به جای خوردن سه وعده غذای مفصل یا خرده خوری در طی روز، این میزان کالری را بین ۵ تا ۶ وعده غذا تقسیم کنید و هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار غذا میل کنید.

محدود کردن نمک دریافتی نمی‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

این هفته (۲ ژوئن ۲۰۱۲) گری تائوب در نیویورک تایم مقاله‌ای نوشت مبنی بر اینکه مدارک زیادی که نشان بدهد محدودیت نمک موجب کاهش فشار خون یا جلوگیری از حمله قلبی می‌شود وجود ندارد. اگر مقاله‌های من (دکتر میرکین) را خوانده یا برنامه رادیویی من را شنیده باشید می‌دانید که بیش از ۳۰ سال است که چنین چیزی را بیان داشته‌ام. بهترین راه برای کنترل فشارخون بالا اسنفاده از مقادیر زیاد میوه و سبزیجات، از دست دادن وزن اضافه و استفاده کمتر از روغن‌های اشباع است.
اکثر پزشکان بر اساس نتایج پروژه اینترسلت INTERSALT project که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد و نشان داد شیوع فشار خون بالا در افرادی که مقادیر زیادی نمک در ادرارشان وجود دارد بالاتر است و همچنین آزمایش سدیم-دش DASH-Sodium study در سال ۲۰۰۱ (N Engl J Med, January 4, 2001, 201;344:3-10)که در آن نتیجه یک دوره ۳۰ روزه محدودیت نمک مورد بررسی قرار گرفت چنین نظری در این رابطه دارند.
آزمون دش نشان داد که مصرف مقادیر خیلی کم نمک می‌تواند مقدار کمی فشار خون را کاهش دهد اما در مورد پیشگیری از سکته قلبی و مغزی چیزی نشان داد. 

منبع:  Http://www.mirkin.com

لاغری چیست و چگونه می فهمیم لاغریم؟

در جامعه ما لاغر بودن تعاریف گوناگونی دارد . برای مثال وقتی فردی زیاد به سرگیجه و ضعف مبتلا می­شود و کمی از بقیه کم­وزن­تر است لاغر به حساب می­آید.
در حالی که لاغر بودن از دیدگاه علم تغذیه دارای ویژگی­ها و استانداردهای خاصی است. لاغری درجات گوناگونی دارد و بهترین راه برای تشخیص نوع آن، تعیین شاخص توده بدنی یا همان BMI که وقتی از 5/18 کمتر می­شود، به فرد لاغر می­گویند اگر این شاخص بین 5/18 تا 5/17 باشد به آن لاغری درجه یک و هر چه فاصله این شاخص از 5/17 کمتر شود، لاغری فرد شدیدتر است و با مشکلات جدیتری روبه رو خواهد بود. البته بهترین زمان برای اندازه­گیری وزن حالت ناشتا و پس از تخلیه مثانه و روده است. شاخص توده بدن را هم که این روزها همه می­دانند از تقسیم وزن (برحسب­ کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست میآید.

دکتر ضیاء الدین مظهری
به نقل از سایت هفته نامه سلامت

راه‌هایی برای کاهش نمک برنامه غذایی

آیا تا به حال قبل از چشیدن غذا به آن نمک افزوده‌اید؟‌ با استفاده از ز روش‌های ساده زیر می‌تواند مقدار نمک برنامه غذایی‌تان را کاهش دهید.
برنامه بشقاب من وزارت کشاورزی آمریکا توصیه می‌کند مقدار نمکی که می‌خورید را کاهش دهید. یک قاشق غذاخوری نمک ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم دارد که این میزان از آنچه کتابجه راهنمای تغذیه آمریکایی‌ها برای هر روز مصرفش را به شما توصیه می‌کند کمتر است. افراد در معرض خطر – آفریقایی‌ها و افرادی که فشار خون بالا و هر فردی که بیش از ۴۰ سال دارد- نباید بیش از ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز استفاده نمایند.
غذاهای آماده و غذاهایی که در بیرون از منزل مصرف می کنیم بیش از ۹۰٪ سدیمی که هر روز به بدن میرسد را تامین می‌کنند. پیروی از نکات زیر می‌تواند نمک مصرفی ما را کاهش دهد.
- غذاها را از مواد اولیه کم نمک یا با مقدار کمتری از مواد اولیه حاوی نمک‌بالا استفاده نمایید. برای پخت نمک و پاستا و برنج و غلات و سبزیجات از نمک استفاده نکنید.

باكتريهاى همزيست روده انسان در افزايش وزن موثرند

در روده انسان به طور طبيعى ميلياردها باكترى زندگى مى‌كنند كه وظيفه‌‌شان كمك به تجزيه مواد غذايى دير هضم و سنگين است.
نكته اينجاست كه نوع باكتريهاى روده بستگى به رژيم غذايى هر فرد دارد. با مصرف مداوم غذاهاى سنگين مانند خوراكی‌هاى چرب و شيرين، نوع اين باكتريها هم تغيير مى‌كند.

يكى از دلايل افزايش وزن، فعاليت گونه خاصى از باكتريها در روده آدم‌هاى چاق است.

پژوهشگران دانشگاه واشينگتن در آخرين شماره مجله Nature گزارش جالبى در اين مورد منتشر كرده‌اند. تغيير نوع باكتريهاى روده انسان با توجه به رژيم غذايى پيش از اين در موشهاى آزمايشگاهى مشاهده شده بود. نتيجه اين تغيير كه نوع سازش تكاملى است، كمك به روده‌ها در هضم مواد غذايى و تجزيه بهتر چربى‌هاست. عملكرد اين باكتريها هضم و جذب مواد غذايى را افزايش مى‌دهد. اما در نهايت بهبود پروسه هضم و جذب منجر به افزايش وزن مى‌شود. تغيير رژيم غذايى و استفاده كمتر از مواد غذايى چرب نوع اين باكتريها  را تغيير داده و محيط روده را به حالت طبيعى برمى‌گرداند.

با آنكه وزن بالا در درجه نخست ريشه ژنتيكى دارد، اما مشكل چاقى كه در دهه گذشته و در كشورهاى مرفه و صنعتى شايع شده است نشانگر آنست كه فاكتورهاى ديگرى مانند نوع تغذيه و كم‌تحركى در افزايش وزن موثرند.

منبع: پزشکان بدون مرز

گروه خونی B

  • طی دوره‌‌های ۱۰ الی ۱۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح این گروه‌ خونی در ناحیه کوه‌های هیمالیا ایجاد شد. در حقیقت اجداد این گروه جزو قوم مهاجر و چادرنشین هستند.
  • افراد دارای این گروه در آسیا و آفریقا و اروپا مستقر شدند.
  • به طور کلی تنومندی و ستبری همراه با هوشیاری و زیرکی دارندگان گروه خونی B آن‌ها را قادر می‌سازد تا در مقابل بسیاری از بیماري‌های سخت و متداول امروزی مانند بیماری‌های قلبی و انواع سرطان مقاومت نمایند و یا در صورت ابتلا جان سالم بدر ببرند.
  • واکنش این گروه در مقابل فشارهای عصبی چیزی میان فعالیت‌های روانی گروه A و عکس‌العمل‌های شدید گروه O است. در حقیقت بعد از آن‌که انسان‌های گروه O تصمیم به اقامت در مکانی خاص و تشکیل جوامع بشری گرفتند گروه A پدید آمد و گسترش این گروه موجب لزوم حرکت بشر برای یافتن مکان‌های جدیدتری برای کار و زندگی شد.
  • این گروه قدرت بدنی O و قدرت روحی A را به ارث برده است. اگر چه در هر دو زمینه ضعیف‌تر از اجداد خود است اما حاصل جمع این دو خصیصه در یک فرد می‌تواند از او فرد مقاوم‌تر و انعطاف‌پذیرتری بسازد.
  • شاید به همین دلیل سیستم ایمنی این افراد متعادل و سازگار و دستگاه گوارش‌شان قوی و قابل‌انعطاف است.

واقعیت‌هایی در مورد شیر


گروهی لبنیات را کلید داشتن استخوان‌های قوی می‌‌دانند و ادعا می‌‌کنند که دریافت ۳ لیوان شیر در روز باعث پیشگیری از پوکی استخوان می‌‌شود در حالی‌ که گروه دیگر معتقدند که دریافت شیر تاثیر آنچنانی‌ بر شکستگی‌ها ندارد و ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی چون بیماری قلبی و سرطان پروستات و تخمدان شود.
هنوز کاملا مشخص نیست که کدام یک درست می‌گویند. گر چه دریافت کلسیم کافی‌ باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان می‌‌شود ولی‌ هنوز میزان قطعی مورد نیاز استخوان‌ها تعیین نشده است و بررسیها نشان می‌‌دهد که دریافت بیش از نیاز کلسیم تأثیری بر تقویت استخوان‌ها ندارد. مثلا در بررسیها گسترده دانشگاه هاروارد دیده شده که دریافت یک لیوان و کمتر شیر در هفته در مقایسه با دریافت ۲ لیوان و بیشتر شیر در هفته فرق چندانی در بروز شکستگی نداشته است.
همچنین در کشورهایی چون هند، پرو، و ژاپن که میزان دریافت بسیار پایین است (حدود یک لیوان شیر در روز) بروز شکستگی استخوان‌ها نیز پایین تر است. محتوی چربی‌ اشباع و کلسترول لبنیات (شیر، ماست، کره، بستنی، کشک، پنیر، خامه، دوغ)بسیار بالاست و خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می‌‌دهند.