محدود کردن نمک دریافتی نمی‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

این هفته (۲ ژوئن ۲۰۱۲) گری تائوب در نیویورک تایم مقاله‌ای نوشت مبنی بر اینکه مدارک زیادی که نشان بدهد محدودیت نمک موجب کاهش فشار خون یا جلوگیری از حمله قلبی می‌شود وجود ندارد. اگر مقاله‌های من (دکتر میرکین) را خوانده یا برنامه رادیویی من را شنیده باشید می‌دانید که بیش از ۳۰ سال است که چنین چیزی را بیان داشته‌ام. بهترین راه برای کنترل فشارخون بالا اسنفاده از مقادیر زیاد میوه و سبزیجات، از دست دادن وزن اضافه و استفاده کمتر از روغن‌های اشباع است.
اکثر پزشکان بر اساس نتایج پروژه اینترسلت INTERSALT project که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد و نشان داد شیوع فشار خون بالا در افرادی که مقادیر زیادی نمک در ادرارشان وجود دارد بالاتر است و همچنین آزمایش سدیم-دش DASH-Sodium study در سال ۲۰۰۱ (N Engl J Med, January 4, 2001, 201;344:3-10)که در آن نتیجه یک دوره ۳۰ روزه محدودیت نمک مورد بررسی قرار گرفت چنین نظری در این رابطه دارند.
آزمون دش نشان داد که مصرف مقادیر خیلی کم نمک می‌تواند مقدار کمی فشار خون را کاهش دهد اما در مورد پیشگیری از سکته قلبی و مغزی چیزی نشان داد. 

منبع:  Http://www.mirkin.com

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر