گرسنگی بیش از حد باعث چاقی می شود

گرسنگی بیش از حد نه تنها افراد را لاغر نمی کند بلکه اثر معکوس دارد و باعث چاقی خواهد شد.
به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”: و به نقل از سایت وزارت بهداشت؛ دکتر فروزان صالحی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: وقتی افراد خیلی گرسنه بمانند و مقدار کمی غذا در اختیارش قرار گیرد همان مقدار کم را به صورت چربی درمی آورد و ذخیره می کند تا اگر در آینده گرسنه شد بتواند تا مدتی از این ذخایر استفاده کند.
وی افزود: اگر بدن گرسنه نگه داشته شود برای حفظ خودش چربی تولید و ذخیره می کند که منجر به چاقی شده همچنین علاوه بر گرسنگی باعث می شود تا قدرت یادگیری کم شود.
دکتر صالحی در ادامه درباره سالم بودن مواد غذایی گفت: از دو جنبه می توان سالم بودن مواد غذایی را مورد بررسی قرار داد یکی این که به دور از میکروب و آلودگی ها باشد و اگر به صورت بسته بندی هستند (مثل کیک، شیر و…) باید در هنگام خرید به پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا آن ها توجه شود و اگر بسته بندی نیست مثل میوه و سبزی باید توجه کنند که ضد عفونی شده باشند.

نوشیدن آب سبزیجات به کنترل وزن کمک می کند

نتایج آزمایشات جدید نشان داده است که نوشیدن آب سبزیجات نه تنها روشی ساده برای افزایش میزان مصرف روزانه این خوردنی مفید است بلکه هم چنین به شما کمک می کند که وزن خود را بهتر کنترل کنید. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، در این آزمایشات متخصصان و کارشناسان تغذیه در دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند افراد بالغی که روزانه از آب سبزیجات می نوشند، مقدار مصرف روزانه سبزیجات در آنها تا نزدیک دو برابر افزایش پیدا می کند در حالی که در افرادی که تمایلی به نوشیدن آب سبزیجات ندارند این افزایش و گرایش مطلوب به مصرف سبزی ها مشاهده نمی شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اقدام در عین حال تاثیر روانی خوبی روی افراد دارد به طوری که وقتی از این نوشیدنی استفاده می کردند احساس آن را داشتند که برای خودشان کار مفیدی انجام داده اند.
به گزارش ایسنا، دکتر کارل کین متخصص تغذیه و طب داخلی در دانشگاه کالیفرنیا در این باره تاکید کرد: این مطالعه مشخص می کند که فقط آگاهی دادن به مردم درباره اهمیت سبزیجات کافی نیست بلکه باید راه های ساده تر گنجاندن این مواد خوراکی مهم در رژیم غذایی را به آنها بیاموزیم تا بهتر و آسان تر از مزایای آن برای سلامتی خود بهره مند شوند.

منبع: http://www.abcdiet.net/index

کلیدهای کاهش وزن

بانی تاب-دیکس که در نیویورک به عنوان یک کارشناس تغذیه مشغول بکار است با اینکه یادداشت نمودن غذاهایی که در طول روز خورده می‌شود به کاهش وزن کمک می‌کند موافق بوده و می‌گوید:«اینکه در کامپیوتر، گوشی‌همراه، دفترچه یادداشت یا دستمال توالت یا آرایش یادداشت می‌کنید مهم نیست. اگر غذایی که می خورید را یاداشت نمایید دیگر مثل قبل غذا نمی‌خورید.»

کلید‌های کاهش وزن
محققان مرکز سرطان فردهاچیسون دریافتند خانم‌هایی که بطور منظم غذاهای خورده‌شده‌شان را یادداشت می‌کنند بطور متوسط ۳ کیلو بیشتر از آن‌هایی که یاداشت نمی‌کنند وزن کم می‌کنند و آنهایی که یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کنند ۴ کیلو کمتر از آنهایی که همه وعده‌ها را می‌خورند وزن کم می‌کنند.
خانم‌هایی که بیرون از خانه غذا می‌خورند کمتر وزن کم‌می‌کنند. آن‌هایی که حداقل یک روز در هفته بیرون از خانه ناهار می‌خورند از آنهایی که کمتر این کار را می‌کنند ۲.۵ کیلو کمتر وزن از دست می‌دهند. نتایج در مورد کسانی که بیرون از خانه شام می‌خورند نیز مشابه است.
از لحاظ تعداد وزن‌کشی تفاوتی بین کسانی که خود را هر روز وزن می‌کنند و آنهایی که هر هفته یک‌بار این کار را انجام می‌دهند وجود ندارد.

بمب انرژی شوید

بمب انرژی شوید
موادغذایی بر میزان انرژی و خلق و خوی ما تأثیرات متفاوتی برجامی‌گذارند. آگاهی به اینكه در هر دوره و زمانی چه موادی را در سبد غذایی خود قرار دهیم كمك خواهد كرد ...
موادغذایی بر میزان انرژی و خلق و خوی ما تأثیرات متفاوتی برجامی‌گذارند. آگاهی به اینكه در هر دوره و زمانی چه موادی را در سبد غذایی خود قرار دهیم كمك خواهد كرد كه با آسودگی خاطر و در شرایط بهتری فرد بتواند از آن مرحله عبور كند. برای مثال تأكید می‌شود كه مصرف سیب در طول روز افراد را از افسردگی دور نگه می‌دارد.
 محققان تحقیقات وسیعی را انجام داده‌اند تا ارتباط میان آنچه كه می‌خوریم را با آنچه كه احساس می‌كنیم دریابند. شواهد یافت شده نشان می‌دهد با تغییر رژیم غذایی سوخت و ساز بدن تغییر كرده و به لحاظ شیمیایی در مغز تغییراتی به وجود می‌آید كه این تغییرات بر سطح انرژی و خلق و خوی افراد تأثیر خواهد گذاشت.

كودكان تا 18 سالگي نبايد رژيم غذايي بگيرند



كودكان از بدو تولد تا 18 سالگي به دليل اين كه در سنين رشد هستند نياز به دريافت مداوم مواد غذايي دارند در نتيجه در اين سنين به هيچ وجه توصيه نمي شود كه رژيم غذايي براي لاغري بگيرند.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ در اين سنين اگر كودكان چاق بودند لازم است تحرك و فعاليت بدنيشان را زياد كنند و عادات بد غذايي كه منجر به چاقي مي شود مانند خوردن غذاهاي چرب، شيرين و نوشابه هاي گازدار را ترك كنند. 
فروزان صالحي افزود: گرسنگي بيش از حد نه تنها فرد را لاغر نمي كند بلكه اثر معكوس هم دارد و باعث چاقي مي شود.
وي تصريح كرد: هنگامي كه فرد خيلي گرسنه بماند اگر مقدار كمي غذا در اختيارش قرار گيرد همان مقدار كم را به صورت چربي درمي آورد و ذخيره مي كند تا اگر در آينده گرسنه شد بتواند تا مدتي از اين ذخاير استفاده كند پس اگر بدن گرسنه بماند براي حفظ خودش چربي توليد و ذخيره مي كند كه منجر به چاقي مي شود.
صالحي خاطرنشان كرد: چاقي با بسياري از بيماري ها مانند بيماري هاي قلبي، ديابت و سرطان ارتباط دارد و افراد چاق بيشتر در معرض اين خطرات هستند همچنين گرسنگي سبب مي شود تا قدرت يادگيري ما كم شود و نتوانيم در درس هايمان موفق باشيم. 

سرخار گل

گیاهی برای درمان سرماخوردگی/ نحوه پیشگیری از ابتلا به بیماری فصل سرد
براساس یک تحقیق بالینی از داروهای گیاهی که بزرگترین تحقیق در نوع خود محسوب می شود، سرخار گل می تواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کرده و برای افرادی که مستعد سرماخوردگی هستند بسیار مفید است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دریافتند که مصرف سه دوز از سرخارگل به صورت روزانه برای چهار ماه تعداد دفعات ابتلا به سرماخوردگی را در فرد کاهش می دهد.
استفاده از این درمان گیاهی همچنین طول مدت بیماری را تا 26 درصد کاهش می دهد.
براساس نتایج آزمایشها روی 750 نفر، این درمان تعداد بازگشت سرماخوردگی را در افرادی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند یا سابقه ابتلا به چندین سرماخوردگی در طول سال را دارند تا 60 درصد کاهش می دهد.
چندین تحقیق در گذشته از جمله یک بررسی که توسط کتابخانه کوشرین انجام شده بود نشان می داد که سرخارگل می تواند علایم سرماخوردگی را تسکین دهد و دوره آن را کوتاه تر کند اما شواهد محدودی درباره این که این گیاه بتواند از بیماری پیشگیری کند در این تحقیق ارائه شده بود.
تحقیق دیگری که توسط کالج پزشکان آمریکایی انجام شده بود نشان داد که این گیاه از سرماخودگی جلوگیری نمی کند اما تاحد زیادی طول دوره سرماخوردگی و شدت علایم آن را کاهش می دهد.

ديابت چيست؟

ديابت يك اختلال متابوليكي است. بدين صورت كه سرعت و توانايي بدن دراستفاده و سوخت و سوز كامل قند ها را كاهش مي يابد. لذا قند خون افزايش مي يابد.
ديابت نوع Ι (يا ديابت وابسته به انسولين IDDM)
ديابت نوع ΙΙ (يا ديابت غير وابسته به انسولين NIDDM)
ديابت بارداري
بدن مبتلايان به ديابت نوع يك توانايي توليد انسولين را ندارد و اين امر موجب افزايش سطح قند خون مي گردد.
در ديابت نوع دوم بدن فرد مبتلا انسولين توليد ميكند و حتي ممكن است غلظت انسولين در خون از مقدار معمول آن نيز بيشتر باشد اما گيرنده هاي سلولي فرد نسبت به انسولين مقاوم شده و در حقيقت نميگذارند انسولين وارد سلولها شده و اعمال طبيعي خود را انجام دهد.در اين حالت ميتوان با درمان رژيمي غلظت قند خون را كاهش داد.درصد شيوع اين بيماري در زنان بيش از مردان است.
ديابت بارداري مربوط به چند ماهه آخر دوران بارداري است و معمولا سابقه خانوادگي در ابتلا به آن نقش دارد. تعديل در مصرف كربوهيدراتها و محدود كردن دريافت كربوهيدرات هاي تصفيه شده و افزايش تعداد وعده ها و كاهش حجم وعده ها از جمله عوامل بهبود بخش مي باشند. ناگفته پيداست كه اين نوع ديابت فقط در بانوان شيوع دارد!

منبع: تغذیه و دیابت

ديابت و انسولين

بسياري از افراد پس از شروع مداوا و استفاده از تجويزهاي دارويي حتي از قبل هم چاقتر ميشوند و اين بدان علت است كه تقريبا تمام داروهايي كه براي بهبود اين افراد تجويز ميشود آنها را گرسنه ميكند و باعث ميشود كه كبد مازاد انرژي را به چربي تبديل نمايد.
ديابتي ها در معرض صدماتي مانند حملات قلبي و مشكلات كليوي و نابينايي و ناشنوايي و سندرم پاهاي سوزان هستند و اين امر بعلت افزايش قند خون بعد از صرف غذا و چسبيدن اين قندها به سلولها و تبديل آن به ماده اي مضر به نام سوربيتول صورت ميپذيرد  پزشكان بوسيله انجام آزمايشي بنام هموگلوبين A1C و اندازه گيري ميزان قند چسبيده به سلولها به ميزان آسيب هاي عصبي وارد شده پي ميبرند.
كبد  به منظور جلوگيري از  افزايش ناگهاني قند خون  پس از صرف غذا مقداري انسولين در خون  وارد ميكند و انسولين با راندن قند ها به درون سلول ها از وقوع اين امر جلوگيري ميكند. اما انسولين و تمام داروهايي كه از آن ساخته ميشوند باعث ميشوند كه شما همواره احساس گرسنگي كنيد و بداقبالي شما براي يك حمله قلبي را افزايش ميدهد. بنابراين مهمترين هدف در تجويز انسولين اين است كه با كمترين ميزان انسولين مصرف بتوانيم از بالا رفتن ناگهاني قند خون جلوگيري بعمل بياوريم. 

منبع: تغذیه و دیابت

ديابت و رژيم غذايي

بسياري از افرادي كه بعد از سن 40 سالگي دچار ديابت ميگردند با رعايت يك رژيم غذايي مشتمل بر مصرف سبزيجات, غلات كامل, حبوبات و ماهي ومحدود كردن شديد فرأورده هاي شيريني پزي و شكر و محدود كردن دريافت گوشت , مرغ و تخم مرغ ميتوانند حال خود را بهبود بخشند.
بسياري از كساني كه دچار ديابت شده اند انسولين مصرف ميكنند آنها تونايي كافي براي پاسخ دادن به انسولين را ندارند و اين امر به علت وزن بالا و مصرف زياد قندهاي تصفيه شده از سوي آنهاست. اولين دستور براي برطرف كردن اين حالت استفاده از دانه هاي كامل به جاي فرآورده هاي شيريني و نان پزي است. اين امر علاوه بر اينكه به شما احساس خوبي ميدهد كمك خواهد كرد تا كمتر بخوريد و همچنين باعث محدود كردن دريافت مهمترين منبع دريافت چربي ها خواهد گرديد.
مطابق تحقيقي كه در اروپا انجام گرفته است نشان داده شده كه دريافت مقادير بسيار زياد پروتئين به كليه هاي يك فرد ديابتي آسيب وارد ميكند بنابراين ديابتي ها بايد از مقادير كمتر گوشت و ماكيان و تخم مرغ استفاده نمايند. همچنين تحقيقات اخير نشان ميدهد كه كربوهيدرات هاي تصفيه شده ميزان نياز به انسولين را افزايش و چربي هاي غير اشباع تك پيوندي و چند پيوندي موجود در سبزيجات و چربي هاي امگا-3 موجود در روغن ماهي و همچنين استفاده از آرد كامل و دانه هاي كامل بجاي آرد تصفيه شده نياز به انسولين را كاهش ميدهد.سطح بالاي قند خون بعد از صرف غذا موجب ميشود كه قند ها به سلولها چسبيده و تبديل به ماده ای سمي(براي سلولها) بنام سوربيتول شوند كه اين ماده به اعصاب و كليه و شريانها و قلب آسيب خواهد رساند . براي اينكه از بالا رفتن زياد سطح خون جلوگيري كنيد نانها و شيريني هاي تهيه شده از غلات كامل را بجاي نان و شيريني هاي معمولي كه از آرد تصفيه شده تهيه ميشوند استفاده نماييد و از شكر سر سفره اجتناب كنيد و مصرف ميوه را فراموش نکنيد.

منبع: تغذیه و دیابت

ورزش به ديابتي ها كمك ميكند

ورزش به ديابتي ها كمك ميكند كه از شر حمله هاي قلبي و نابينايي و آسيب هاي عصبي در امان باشند. وقتي كه غذا ميخوريد سطح قند خونتان افزايش مي يابد.
هر چه بيشتر سطح خون افزايش يابد قند بيشتري به سلولها ميچسبد. وقتي كه قند به سلول بچسبد ديگر نميتواند از آن جدا شود و تبديل به ماده اي مضر بنام سوربيتول تبديل ميشود كه اين ماده ميتواند باعث نابينايي و ناشنوايي و آسيب هاي مغزي و قلبي و سندرم پاهاي سوزان و ... گردد.
وقتي كه قند وارد بدن شما مي شود فقط ميتواند در سلولهاي كبد و ماهيچه ذخيره گردد. اگر سلولهاي كبد و ماهيچه از كربوهيدرات اشباع باشند, قندها ديگر جايي براي رفتن ندارند. اگر ذخيره سلولهاي ماهيچه به واسطه ورزش كردن مصرف گردد بعد از صرف غذا قند ها به وسيله ماهيچه جذب ميشوند و مقدار آنها در خون افزايش نمي يابد. بنابراين اگر با يك برنامه ورزشي منظم بتوانيم ذخيره قند ماهيچه ها را كاهش دهيم مسلما ميتوانيم شاهد بهبود همه جانبه عوارض بيماري ديابت باشيم.

منبع: تغذیه و دیابت