طبخ مرغ بدون پوست و خطر ابتلا به سرطان

بر اساس يك مطالعه جديد، كندن پوست مرغ قبل از طبخ آن براي سلامتي مضر است .
دكتر “دومينيك اس. ميشو” از “دانشكده بهداشت عمومي هاروارد” در “بوستون” و همكارانش دريافتند، در افرادي كه در هفته پنج مرتبه و يا بيشتر مرغ بدون پوست مصرف مي‌كنند خطر ابتلا به سرطان مثانه ۵۲درصد بيشتر است.
ميشو و گروه تحقيقاتي وي در اين گزارش كه در مجله آمريكايي “تغذيه باليني” منتشر شده است، نوشتند: برخي محصولات گوشتي حاوي “نيتروزامين”ها nitrosaminesهستند كه تاثير آنها در بروز سرطان مثانه شناخته شده است.
ميشو و گروه وي براي درك بهتر اين رابطه بانك اطلاعاتي مربوط به چهل و هفت هزار و ۴۲۲مرد و هشتاد و هشت هزار و ۴۷۱زن را كه به ترتيب در “مطالعه پيگيري متخصصان بهداشت” و “مطالعه بهداشت پرستاران” شركت كرده بودند، بررسي كردند.
افراد مورد بررسي به مدت ۲۲سال مورد پيگيري قرار گرفتند و در طول اين مدت ۸۰۸نفر به سرطان مثانه مبتلا شدند.
در اين مطالعه ديده شد كه خطر ابتلا به سرطان مثانه در مردان و زنانيكه در هفته پنج مرتبه و يا بيشتر مرغ پخته شده بدون پوست مي‌خوردند نسبت به افرادي كه هرگز مرغ بدون پوست مصرف مي‌كردند، ۵۲درصد بيشتر بود.
محققان متذكر شدند كه اين مطلب روشن شده است كه در مقايسه با مرغ بدون پوست، مرغ پخته شده با پوست، مقدار كمتري “آمين‌هاي هتروسايكليك ” heterocyclic aminesدارد. اين آمين‌ها تركيبات سرطانزايي هستند كه در زمان طبخ گوشت در درجه حرارت‌هاي بالا ايجاد مي‌شوند.
اين مطالعه در شماره نوامبر ” ۲۰۰۶مجله آمريكايي تغذيه باليني” چاپ شده است.

منبع:  پزشکان بدون مرز

تغییرات ساده به منظور پیش‌گیری از بروز سرطان

cancer risk preventiomدر هفته گذشته دکتر کیت وولین Dr. Kate Wolin در وبلاگ انستیتو تحقیقات سرطان آمریکا در مورد غربالگری برای پیشگیری دو عامل اصلی در مرگ مردان در اثر ابتلا به سرطان صحبت کرد.
شما آقایان می‌توانید با آگاهی از این عوامل ریسک ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن –قبل و بعد از این غربالگری – را کاهش دهید.


چگونه؟
تحرک داشته باشید: تحرک بدنی به عنوان عاملی در پیشگیری از سرطان‌های کولورکتال مسلما راحت‌تر از کولونوسکوپی کردن است. غبار را از راکت‌های کهنه تنیس‌تان زدوده و یک کفش نو بخرید و خانواده‌تان را برای فوتبال و دستش‌ده به پارک ببرید.
بیشتر میوه بخورید: هندوانه، گریپ‌فروت قرمز و آب و سس گوجه به واسطه داشتن نوعی کاروتنوئید به نام لیکوپن انتخاب‌های خوبی هستند زیرا غذاهای حاوی لیکوپن می‌توانند ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهند. عموما میوه‌ها ریسک ابتلا به سرطان ریه و دهان را کاهش می‌دهند.

آب پرتقال موجب افزايش سطح HDL خون ميشود

تحقيقاتElzbieta Kurowska از دانشگاه Ontario غربي در لندن نشان ميدهد كه نوشيدن سه ليوان آب پرتقال در روز موجب افزايش 21 درصدي سطح HDL خون ميشود.
كلسترول خوب يا HDL ميتواند در جلوگيري از بروز حملات قلبي موثر باشد. تحقيقات Song- Hae Bok در انستيتو تحقيقات بيوتكنولوژي كره نشان ميدهد كه نارنگي موجب كاهش سطح كلسترول خون مي شود. البته اين بدين معني نيست كه هر كسي ميتواند روزانه سه ليوان آب پرتقال بخورد چون آب پرتقال هاي موجود در بازار حاوي مقادير زياد شكر هستند كه ميتواند براي سلامتي افرادي كه مستعد ابتلا به ديابت هستند مضر باشد.
مصرف پرتقال و نارنگي علاوه بر اينكه همان ميزان آب ميوه را در اختيار ما قرار ميدهد موجب ميشود كه بدن ما مقادير زيادي فيبر نيز دريافت دارد .
آب مركبات حاوي فلاوونوئيد هايي به نام Hesperetin و Naringenin ميباشد كه اين مواد از ساخته شدن كلسترول در كبد جلوگيري به عمل مي آورند. البته مقدار اين مواد در پوست مركبات بيش از باقي جاهاست .

منبع:  http://www.abcdiet.net

تاثير تعداد وعده هاي غذايي بر روي كلسترول خون

دانشمندان به اين نتيجه رسيده اند كه تقسيم غذاي خورده شده بوسيله يك فرد به وعده هاي متعدد ميتواند باعث كاهش سطح كلسترول بد يا LDL در خون اين اقراد گردد.
اين محققين 14600 نفراز افراد بين 45 تا 75 ساله را كه تحت مطالعات مربوط به سرطان هم قرار داشتند را مورد آزمايش قرار دادند. نتايج حاصله نشان داد كساني كه روزانه 5 تا 6 وعده غذا مصرف ميكردند نسبت به كساني كه 1 تا 2 وعده غذا ميخوردند از سطح كلسترول كلي و LDL پايين تري برخوردار بودند. همچنين افرادي كه روزانه 1 تا دو وعده غذا ميخوردند هنگامي كه عادات غذايي شان را تغيير دادند تعداد وعده هاي غذايي شان را به 5 الي 6 وعده رساندند توانستنند ميزان كلسترول كل خودشان را تا 5% كاهش دهند و همچنين ميزان LDL شان هم كاهشي محسوس يافت. 

آيا مصرف سويا مفيد است؟

بر كسي پوشيده نيست كه در سالهاي اخير تقريبا در تمامي محافل علمي تغذيه اي صحبت از جانشيني سويا بجاي گوشت است
و عده اي از كارشناسان تغذيه و پزشكان به علت عدم وجود كلسترول در سويا و همچنين بالا بودن ميزان پروتئين موجود در اين ماده غذايي و همچنين بعضي ديگر از خواص سويا, آنرا به عنوان جانشيني مناسب براي گوشت بالاخص در بيماران قلبي و عروقي و داراي فشار خون و كلسترول بالا پيشنهاد مي نمايند.
نكته اي كه در اين زمينه نبايد از نظرتان دور بماند اين است كه سويايي كه اكنون در بازار و بصورت بسته بندي ارائه ميشود در حقيقت تفاله سوياست كه بعد از عمل روغن كشي در كارخانه هاي تهيه روغن نباتي از سويا به دست مي آيد. اين ماده غذايي به سبب از دست دادن روغن خود, هنگام پخت مقادير زيادي روغن به خود جذب ميكند كه با توجه به وجود راديكالهاي آزاد و چربي هاي ترانس در روغن هاي موجود در بازار ميتواند براي سلامتي شما مضر باشد. همچنين فراموش نكنيد كه يكي از جنبه هاي تاثير گذار سويا مربوط به اسيدهاي چرب ضروري موجود در ساختمانش است كه تقريبا بطور تمام و كمال حين عمل روغن كشي از بين ميرود. لذا اگر ميخواهيد براي حفظ سلامتي تان سويا مصرف نماييد سعي نماييد از دانه هاي روغني آن استفاده نماييد نه از دانه هاي روغن كشي شده.

منبع: http://www.abcdiet.net

نحوه تاثير ورزش بر سطح كلسترول خون

تحقيقي كه اخيرا در دانشگاه آلاباما , Birmingham , انجام شده است نشان داده است كه فعاليت هاي بدني طولاني مدت نسبت به فعاليت هاي ورزشي سخت و كوتاه مدت اثر بيشتري در كاهش سطح كلسترول خون دارند.
اگر چربي خونتان بالاست بايد بدانيد كه تنها استفاده از رژيم غذايي كم چربي نميتواند شما را در كاهش سطح كلسترول خونتان ياري نمايد براي اين امر بايد ميزان كالري دريافتي تان را نيز كنترل نماييد. به عبارت ديگر رژيم غذايي تنها هنگامي ميتواند سطح كلسترول خونتان را تنظيم نمايد كه ميزان كالري دريافتي تان را نيز تا حد نرمال تقليل دهد. چربي هاي اشباع شده در گوشت و فرآورده هاي تهيه از شير كامل در بدن انسان تبديل به ماده اي بنام استن ميشوند. كبد از اين ماده براي ساختن كلسترول استفاده مي كند. در صورتيكه ميزان كالري كه ميسوزانيد شما بيش از آن حدي باشد كه وارد بدنتان شده است بدن از استن براي توليد انرژي و جبران اين كمبود استفاده ميشود و به عبارتي ديگر ورزش با افزايش مصرف كالري و استفاده از استن در توليد انرژي و جبران كمبود كالري , از تجمع اين ماده در بدن شما جلوگيري به عمل مياورد.
حالا بحث اين جاست كه كدام نوع از ورزش براي شما مفيد تر خواهد بود. ورزشهاي سخت موجب بروز آسيب هاي عضلاني و به تبع آن دردها و كشيدگي ها و كوفتگي هاي ماهيچه اي ميشود. لذا انجام آن ميتواند منجر به اين امر گردد كه شما تا چند روز بعد از انجام يك تمرين نتوانيد تمرين ديگري را انجام دهيد در صورتيكه انجام فعاليت هاي سبك تر و طولاني مدت تر اين آسيب ها را وارد ننموده و به شما اجازه ميدهد تا با انجام يك فعاليت مستمر و همه روزه بدنتان را در كاهش سطح كلسترول خون ياري نماييد. 


منبع: http://www.abcdiet.net

“تخم مرغ ” خوب یا بد

بيست سال بيش دست اندركاران سلامت مواد غذايي به اين نتيجه رسيدند كه كلسترول موجود در تخم مرغ با وارد شدن به بدن انسان به كلسترول مسدود كننده عروق تبديل مي شود و به اين ترتيب اين ماده غذايي مفيد از فهرست مواد غذايي سالم حذف شد. بالاخره برخي دانشمندان در مطالعات مختلف دريافتند تخم مرغ نه تنها نبايد از برنامه غذايي حذف گردد بلكه مي توان آن رايك غذاي مفيد درنظر گرفت.
به گفته محققان تخم مرغ حاوي ارزش غذايي زياد ، پروتئيني با كيفيت عالي ، كم كالري و كم چرب است. دكتر پاتريشيا كندال متخصص تغذيه در دانشگاه كلرادو مي گويد نبايد تخم مرغ به لحاظ داشتن كلسترول از برنامه غذايي حذف شود.
در هرم غذايي اين ماده به عنوان بخشي از گروه غذايي سرشار از پروتئين و در رده موادي مانند گوشت ، ماكيان ، ماهي و حبوبات خشك قرارمي گيرد.
بر اساس توصيه انجمن قلب آمريكا مصرف روزانه يك تخم مرغ قابل قبول است اما بايد كلسترول موجود درآن را با ساير غذاها يي كه طي روز مصرف مي شود در نظر گرفت.
مبتلايان به بيماري هاي قلبي ، ديابت يا كساني كه سطوج كلسترول بد (LDL) خونشان بالاست بايد مقادير كمتر يا تخم مرغ هاي كوچكتررا مصرف كنند كه كلسترول كمتري دارند.
يك تخم مرغ بزرگ كمتر از ۴ درصد دريافت كالري روزانه شخصي كه در روز ۲۰۰۰ كالري مي گيرد را در بر مي گيرد.
همچنين شامل ۱۰ درصد پروتئين توصيه شده روازنه براي هر فرد ، آهن ارزشمند ، ويتامين هاي گروه B شامل فولات كه مصرف آن براي زنان باردار توصيه شده و املاح معدني مي باشد.
نشان داده شده كساني كه تخم مرغ مي خورند ژيم غذايي بهتري دارند و بنا به نظر دانشمندان علت اين است كه اين افراد تمايل به خوردن صبحانه بويژه تخم مرغ دارند. تخم مرغ داراي هر دو گروه چربي و پروتئن است و اين دو احساس پربودن را به فرد مي دهند.

كدام روغن را بخوريم؟

عمده‌ترين منبع اسيدهاي چرب ترانس، روغن‌هاي نباتي جامد (هيدروژنه) هستند كه يكي از فاكتورهاي مهم در امراض قلبي- عروقي به شمار مي‌روند. مرگ و مير در اثر بيماري‌هاي غير واگير از جمله امراض قلبي به طور مستقيم با”تغذيه” ارتباط دارد و نوع ميزان روغن مورد مصرف نيز يكي از عوامل مهم است.
اسيدهاي چرب ترانس، بخشي از غذاي روزانه ماست، شايد در تمام وعده- هاي غذايي و يا حتي بيشتر در تنقلات روزانه، بيسكويت، كيك و كلوچه، شيريني بستني، چيپس، كافي ميت، شكلات كره‌گياهي، سيب زميني سرخ شده، قورمه سبزي، آش رشته مادر بزرگ و بسياري ديگر از خوراكي‌هاي ايراني و فرنگي كه روزانه مصرف مي‌كنيم، اسيد چرب ترانس وجود دارد.
روغن‌ها و چربي‌هاي جامد حيواني يا روغنهاي جامد هيدروژنه، حاوي اسيدچرب ترانس هستند و مصرف آنها، ميزان “كلسترول بد” بدن را بالا مي‌برد.
براي كاهش بيماري‌هاي قلبي عروقي و مرگ ناشي از آن كه رتبه اول در كشور را دارد، تمامي كارشناسان و متخصصان تغذيه و پزشكان، تغذيه ناسالم و درراس آن مصرف روغن نباتي جامد را از مهمترين عوامل ايجاد مي‌دانند.
*
دكتر مسعود پزشكيان استاد دانشگاه و جراح قلب:
من هر بار كه سينه‌اي را مي‌شكافم تا اين عروق گرفته را اصلاح كنم، به اين مساله فكر مي‌كنم كه مي‌شد با هزينه‌اي اندك اما با پشتكار از دوران كودكي و يا بهتر بگويم از دوران جنيني، مراقب اين رگ‌هاي ظريف كه قلب و مغز ما را تغذيه مي‌كنند، بود و نگذاشت كه اينگونه در تهاجم چربي‌ها حيات ما را تيره كنند و ناتواني و مرگ به بار آورند.”
دكتر پزشكيان با ابراز تاسف مي‌گويد: “بيماري‌هاي قلبي و يا كامل‌تر بگويم بيماري‌هاي غير واگير كه قبلا معضل كشورهاي توسعه يافته بود، اكنون در اغلب كشورهاي جهان و كشورهاي در حال توسعه نيز به طور فزاينده جان انسان‌ها را مي‌گيرد.”

میوه و سبزی بیشتری بخورید.

افزایش دریافت سبزیجات و میوه‌جات از ۵ واحد به ۸ واحد در روز از بروز حملات قلبی جلوگیری کرده و طول عمر را افزایش می‌دهد. به ازای هر دو واحد افزایش استقاده از این مواد غذایی در روز به میزان ۴ درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی کاسته می‌شود. ( ژورنال قلب اروپا، منتشر شده در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۱).
نخوردن میوه‌ها و سبزیجات یکی از عوامل عمده خطر در حملات قلبی و مرگ زودرس به شمار می‌رود. هشت واحد میوه و سبزی حدودا ۷۵۰ گرم وزن دارد.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به همراه وزارت کشاورزی این کشور گزارشی را منتشر کرده‌اند که به مردم این کشور توصیه می‌کند سبزیجات، مبوه‌ها ، غلات کامل، شیر بدون چربی، غذاهای دریایی، تخم ماکیان، حبوبات، بقولات ، مغزها و دانه‌را استفاده نموده و مصرف نمک، شکر تصفیه‌شده ، چربی و غلات تصفیه‌شده را محدود نمایند.
برخی از این ۲۳ توصیه عبارتند از :
· دریافت روزانه نمک را محدود نمایید.
· مصرف چربی‌های اشباع شده را محدود کنید.
· غلات تصفیه‌شده را با انواع تصفیه‌نشده جایگزین نمایید.
· چربی‌های جامد و شکر افزوده را محدود نمایید.
· الکل را به یک نوش در روز کاهش دهید.
· سبزیجات و لبنیات زیاد بخورید.
· گوشت و ماکیان را با غذاهای دریایی جایگزین نمایید.
· وزن‌تان بالا نرود. 

چگونه HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهیم.

اگر کلسترول خوب یا HDL شما کمتر از 35 باشد در معرض خطر روزافزون حمله قلبی قراردارید.
افزایش HDL خون‌تان به ازای هر 1 میلی‌گرم/دسی‌لتیر احتمال بروز حمله قلبی را 2٪ کاهش می‌دهد.
برای افزایش کلسترول HDL :
1 . هر هفته با ورزش‌کردن 1200 کیلوکالری انرژی بسوزانید.
2 . اگر چاق هستید وزن‌تان را کم‌کنید. به ازای هر نیم‌کیلو کاهش چربی منتظر 1 درصد افزایش HDL باشید.
3. ورزش قبل از خوردن چربی نیز مفید است. یک تحقیق در دانشگاه میسوری نشان داد که ورزش معمولی قبل ازخوردن یک غذای پرچربی به میزان قابل توجهی میزان کلسترول HDL را افزایش می‌دهد.
ورزش کردن آنزیم لیپوپروتئین‌لیپاز – که از بین‌بردن چربی را تسهیل می‌کند- تحریک می‌نماید. این آنزیم تری‌گلیسیرید را وادار به تولید HDL بیشتر می‌کند.
4 . سیگار نکشید. تحقیقی در دانشگاه واندربیلت انجام شد و نشان‌داد که با یک هفته ترک‌سیگار میزان HDL هفت شماره افزایش پیدا می کند.
5 . از کربوهیدرات‌های ساده مانند شکر، آرد، برنج سفید، عصاره ذرت اجتناب کنید. غذاهایی که قند خون را بصورت ناگهانی افزایش می‌دهند می‌توانند HDL شما را کاهش دهند.