مصرف چربی‌ها را فراموش نکنید!


  برخی چربی‌ها در مقادیر کم برای بدن شما مفید هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ در حالی که شما سعی دارید چربی‌های مصرفی در رژیم غذایی خود را محدود کنید اما باید توجه داشته باشید که چربی‌ها در مقادیر کم برای بدن شما مفید هستند.

محققان از نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان برخی مزایای چربی‌ها را برشمردند:

- چربی‌های اشباع شده در مقادیر محدود، منابع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، از قبیل سلنیوم و ویتامین E هستند.

- چربی‌های سالم در مقادیر محدود، توانایی بدن برای جذب مواد مغذی ضروری از طریق دیگر غذاها را افزایش می‌دهند.

- چربی های سالم در مقادیر محدود می تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی، سرطان، بیماری‌های التهابی و درد عضلانی کمک کند.

- تحقیقات نشان می‌دهد که چربی‌های سالم می‌تواند به بدن کمک کند تا لخته شدن خون، التهاب، کلسترول و فشار خون را بهبود بخشد.

- اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد سالم و توسعه مغز و کنترل التهاب ضروری است و به درمان و پیشگیری از تعدادی از بیماری‌ها کمک می‌کند.


عادات غذایی کم‌خونی‌ آور


  کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ البته بودن در سنین رشد، ابتلا به بیماری‌هایی مانند کرون و سلیاک و خون‌ریزی‌های مکرر از عواملی هستند که زمینه بروز این مشکل را فراهم می‌کنند اما عادت‌های غلط غذایی نیز شرایط را برای ابتلا به این بیماری فراهم می‌کنند و این درست همان چیزی است که در این مطلب می‌خواهیم به آن بپردازیم.
1. نوشیدن چای و قهوه: مطالعه‌ها نشان داده‌اند نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه ترکیب‌های فنولیک دارند که مانع جذب آهن در دستگاه گوارش می‌شوند. به علاوه، در چای ترکیب دیگری به نام تانن وجود دارد که جذب این ماده معدنی را به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. به این دلیل توصیه می‌شود بلافاصله بعد از خوردن مواد غذایی حاوی آهن یا وعده غذایی اصلی، این نوشیدنی‌ها را میل نکنید.
2.زیاده‌روی در مصرف لبنیات: حتماً با خواندن این عنوان تعجب خواهید کرد اما واقعیت آن است که کلسیم موجود در مواد غذایی مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود رقابت می‌کنند و جذب این ماده معدنی را به حداقل ممکن می‌رسانند، بنابراین بهتر است مواد غذایی‌ای مانند ماست و دوغ را که اغلب در کنار غذا سرو می‌شوند، با غذاهای گوشتی‌ای نظیر کباب که منبع عالی آهن هستند، میل نکنید. البته این توصیه به کسانی است که بیشتر در معرض کم‌خونی ناشی از فقر آهن هستند؛ مانند کودکان و نوجوانان، زنان باردار و...

كلنجار كودك بیمار با غذا

  بسیاری از مادران نمی‌دانند كه هنگام سرماخوردگی، سرفه، اسهال و استفراغ فرزندشان باید چه خوراكی‌هایی را در برنامه غذایی او بگنجانند یا از دادن كدام دسته از نوشیدنی‌ها یا مواد غذایی كه ممكن است​ به كاهش تاثیرات داروهای مصرفی بر كودك منجر شود، خودداری كنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ از سوی دیگر الگوی تغذیه‌ای كودكان هنگام بروز بیماری‌های معمول و شایع یا عوارضی كه هر كودكی ممكن است به آن دچار شود با باورهای غلط بسیاری آمیخته است كه اصلاح آنها می‌تواند به تامین سلامت كودكان بسیار كمك كند.

دكتر فریبا شیروانی، متخصص اطفال و فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی كودكان در گفت‌وگو با جام‌جم افزود: در طول سرماخوردگی می‌توان از ویتامین‌ها، بخصوص ویتامین C و روی یا زینك سولفات به عنوان مكمل استفاده كرد. مصرف روی در زمان سرماخوردگی باعث افزایش قوای سیستم ایمنی در مقابله با عوامل بیماری‌زا می‌شود و در صورتی‌كه كودك مبتلا به عفونت ریه شده باشد در رژیم درمانی او استفاده می‌شود.

سرماخوردگی و كودك بی‌اشتها

متخصصان اطفال تاكید می‌كنند​ از آنجا كه سرماخوردگی یك بیماری ویروسی دستگاه تنفسی است كه می‌تواند به عوارض مختلفی مثل عفونت ثانویه باكتریال در دستگاه تنفسی كودك منجر شود، مراقبت‌های تغدیه‌ای طی دوره سرماخوردگی و پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی در تسریع دوره درمان كودك بسیار اهمیت دارد.

کدو حلوایی، لاغر کننده زمستانی

 کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به طوری‌ که در هر 100 گرم از این گیاه تنها 20 کالری وجود دارد.



به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ کدو حلوایی به دلیل وجود فیبر و مانیتول (نوعی قند ملین)، تحریک کننده روده است.به گفته محققان، کدو حلوایی بعد از هویج و اسفناج، سومین منبع سرشار از ویتامین A است که باعث حفظ سلامت و درخشندگی پوست می‌شود.کدو حلوایی منبعی غنی از پتاسیم است و از جذب قند و چربی کلسترول در خون جلوگیری می‌کند.


کاهش مصرف نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را کم می‌کند


 صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس در تحقیقات خود دریافت که کاهش مصرف نمک خطر ابتلا به سرطان معده را کم می‌کند.این تحقیقات خواستار مصرف کمتر نمک و درج روشن تر ترکیبات تشکیل دهنده مواد غذایی روی بسته بندیهای آن شده است.صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: یک نفر از مجموع هر 7 نفر می‌تواند در صورت پیروی از توصیه های سلامتی روزانه، خطر ابتلا به بیماری سرطان معده را از خود دور کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعنی معادل یک قاشق کوچک باشد اما صندوق یاد شده گفته است: افراد اکثراً به طور متوسط روزانه  8.6 گرم متوسط نمک مصرف می‌کنند.
روشن شده است که مصرف زیاد نمک برای فشار خون زیانبار است و ممکن است به ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی و همچنین سرطان منجر شود.
کیت مندوزا، رئیس بخش اطلاعات بهداشتی صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: درمان موفقیت آمیز بیماری سرطان معده بسیار دشوار است زیرا در اکثر موارد بعد از پیشرفت بیماری تشخیص داده می‌شود.
وی افزود: این امر به اهمیت انتخاب شیوه زندگی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان معده اشاره دارد که در این ارتباط می‌توان به لزوم کاهش مصرف نمک در غذا و افزایش مصرف میوه و سبزیها تاکید کرد.


رژیم زمستانی


چگونه در زمستان به سرماخوردگی مبتلا نشویم
درحالی که فصل سرما نزدیک می شود و همه برای رسیدن آن آماده می شوند، یک تغذیه شناس با ارائه طرحی از رژیم غذایی زمستانی خود اظهار داشته که مصرف کردن ریزمغذیها می تواند سیستم ایمنی بدن را ارتقا داده و به ما کمک کند زمستان را بدون سرماخوردگی سپری کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرارسیدن فصل سرما و پوشیدن لباسهای گرم علاوه بر بسیاری از موارد یک معنای اضافی هم دارد و آن سرما خوردگی است. در بسیاری از فروشگاه ها کرمهای ضد آفتاب جای خود را به آب نباتهای سرما خوردگی، دستمال کاغذی و ویتامین C می دهند.
همواره توصیه شده است که یک رژیم سالم می تواند به سیستم ایمنی بدن ما کمک کند و آن را ارتقا دهد، اما با توجه به این که موضوعات بسیاری در رابطه با این رژیم غذایی مورد بحث و نقد است، اطلاع از این که از کجا آغاز کنیم کار دشواری است.
براساس اظهارات دکتر جوئل فوهرمان کلید داشتن یک سیستم ایمنی قوی در ریز مغذی ها است که به وفور در برخی سبزیجات و میوه ها وجود دارند
پزشک بازنشسته و تغذیه شناس دکتر جوئل فوهرمان اعتقاد دارد که وی به یک رژیم دو هفته ای قطعی برای افزایش سیستم ایمنی بدن رسیده که می تواند از دفاع طبیعی بدن حمایت کند.
وی اظهار می دارد که این رژیم علاه بر اینکه موجب می شود احساس خوبی داشته باشید به سادگی می توانید آن را در زندگی روزمره خود قرار دهید.

پوکی استخوان اپیدمی خاموش

ورزش، تغذیه مناسب و دارو مثلث درمانی پوکی استخوان

یک کارشناس ارشد تربیت بدنی در یزد گفت: «در صورتی که فعالیت بدنی به شکل بی‌رویه و شدید انجام شود باعث اختلالات قاعدگی و هورمونی در زنان شده و خود یکی از عوامل تشدید کننده پوکی استخوان به شمار خواهد رفت.»

فرزانه صادقیان در گفت ‌و ‌گو با خبرنگار سینانیوز به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان گفت: «پوکی استخوان بیماری شایعی در بین بیشتر زنان، خصوصاً در سنین پس از یائسگی است.»
وی افزود: «این بیماری معمولاً بدون علائم و بسیار آرام و بی صدا آغاز می‌شود و ابتدا با کاهش چگالی استخوان که با آزمایش‌های مخصوص قابل اندازه گیری است بروز نموده و در ‌‌نهایت ممکن است به شکستگی‌هایی دراثر فشار و کجی ستون مهره‌ها و شکستگی مچ دست و لگن منجر شود.»
صادقیان با بیان اینکه پوکی استخوان از طرف سازمان جهانی بهداشت پس از بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها به عنوان سومین معضل بهداشتی جهان تعیین شده و اپیدمی خاموش نام گرفته است، تصریح کرد: «در گذشته تصور بر آن بود که پوکی استخوان مخصوص زنان یائسه است؛ اما با گسترش همه جانبه ورزش و فعالیت‌های شدید بدنی که بعضی از ورزشکاران نخبه انجام می‌دهند خطر پوکی استخوان این بخش از زنان را نیز به شدت مورد تهدید قرار داده است.»
وی علت اصلی پوکی استخوان را کاهش هورمون استروژن و به دنبال آن از دست رفتن تراکم استخوانی دانست و گفت: «عوامل گوناگون هورمونی، شیوه زندگی بی‌تحرک، تغذیه نامناسب، عوامل ارثی و مصرف دخانیات را نیز می‌توان در این زمینه مهم تلقی کرد.»

چای سبز بنوشید تا افسرده نشوید

ژاپنی‌ها هم به ‌تازگی تحقیقاتی را روی بیش از ۱۰۵۸ نفر انجام داده‌اند و در طی این تحقیق پی برده‌اند که احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که روزی ۴ فنجان چای سبز می‌نوشیدند، ۴۴ درصد کمتر از سایرین است.

ماهی‌های حاوی امگا۳ شادی‌بخشند

کار‌شناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: بر اساس نتایج تازه ‌ترین تحقیقات، جوامعی که حداقل یک بار در هفته‌ ماهی‌های دارای اسید چرب امگا ۳ را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، با روحیه و فعال ‌ترند و کمتر منزوی و گوشه‌گیر می‌شوند.

مهدیه السادات حاجی میرزاده کار‌شناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت ‌و ‌گو با خبرنگار سینا نیوز بر افزایش مصرف ماهی در رژیم غذایی تاکید کرد و اظهار داشت: «مصرف آن دسته از ماهی‌هایی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. حس شادابی بیشتری را القاء می‌کند، چرا که امگا ۳ باعث کاهش التهاب و نیز ارتجاعی شدن رگ‌ها می‌گردد و در نتیجه خون‌رسانی به مغز سریع و آسان‌تر می‌شود و در ‌‌نهایت در کنار هم آرامش را برای فرد به ارمغان می‌آورند.»
این کار‌شناس تغذیه در ادامه تصریح کرد: «بر اساس نتایج تازه ‌ترین تحقیقات، جوامعی که حداقل یک بار در هفته‌ ماهی‌های دارای اسید چرب امگا ۳ را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، با روحیه‌‌ و فعال ‌ترند و کمتر منزوی و گوشه‌گیر می‌شوند.»

افراد با کلسترول بالا از مصرف روغن‌های صنعتی بپرهیزند

صفحه عكس

مبتلایان به کلسترول خون بالا به رژیم غذایی‌شان توجه کنند

کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: «افرادی که کلسترول خونشان بالا است و رژیم غذایی ضد کلسترول را دنبال می‌کنند لازم است که در مصرف شیر پرچرب، خامه، پنیر و زرده تخم مرغ دقت کنند.»

علی اکبر کمالی در گفت ‌و‌ گو با خبرنگار سینانیوز در یزد اظهار داشت: «این افراد لزوماً نباید به طور کامل از خوردن این مواد غذایی محروم شوند. باید سعی شود بیشتر از شیرهای گیاهی استفاده کنند و مصرف تخم مرغ و پنیر را کاهش دهند نه اینکه مصرف آن‌ها را به طور کامل قطع کنند.»
وی خطاب به افراد دارای کلسترول بالا گفت: «این افراد به جای گوشت قرمز مصرف گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون را در اولویت برنامه غذایی‌شان قرار دهند.»
این کار‌شناس صنایع غذایی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه لازم است در یک رژیم غذایی ضد کلسترول مصرف کره در آن کاهش پیدا ‌کند، تصریح کرد: «این افراد در تهیه‌ غذا به جای کره از مارگارین گیاهی استفاده کنند، چرا که کره، مایونز، مارگارین‌ها حاوی میزان زیادی چربی هستند.»
وی گفت: «از آنجایی که کره بادام زمینی حاوی روغن‌های هیدروژنه بوده لذا افراد دارای کلسترول خون بالا تا حد امکان از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنند.»

بروز يك بيماري هورموني در زنان به دليل رژيم غذايي فاقد كلسيم

استفاده از رژيم‌هاي غذايي كم كلسيم با توسعه خطر ابتلا به يك بيماري هورموني شايع در زنان به نام هيپرپاراتيروئيديسم اوليه همراه است.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه BMJ  ، محققان بريگهام و بيمارستان زنان در آمريكا با بررسي 58354 نفر از زنان 39 تا 66 ساله شركت‌كننده در مطالعه سلامت پرستاران بيش از يك دوره 22 ساله كه سابقه بمياري هيپرپاراتيروئيديسم اوليه را نداشتند و ارزيابي كلسيم دريافتي آنها توسط منابع غذايي و مكمل‌ها در هر چهارسال با استفاده از يك پرسشنامه بسامد غذايي دريافتند كه مصرف بالاي كلسيم در رژيم غذايي زنان پس از تعديل عوامل متعدد از جمله سن، شاخص توده بدن و غيره با كاهش 44 درصدي بروز اين بيماري در آنها همراه بوده است.
براساس اين گزارش محققان با بررسي افراد مبتلا و غيرمبتلا در طول اين چند سال پي‌گيري همچنين افزودند زناني كه روزانه به طور متوسط 500 ميلي‌گرم از مكمل‌هاي كلسيمي استفاده مي‌كردند تا 59 درصد كمتر از زناني كه هيچ مكمل كلسيمي را دريافت نمي‌كردند در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار گرفتند.
نتايج اين مطالعه افزود: مزاياي دريافت روزانه مكمل‌هاي كلسيم در روزهاي نسبتاً كم در طول سال‌هاي متمادي به احتمال زياد نسبت به خطرات آن بيشتر بوده و حتي يك افزايش متوسط در غلظت كلسيم مي‌تواند در كاهش بروز تومور پاراتيروئيد مؤثر باشد.