بتا – كاروتن

بتا – كاروتن غالباً به عنوان يك ماده مغذي بسيار مؤثر معرفي شده است كه جهان را از دست سرطان ،‌بيماري هاي قلبي ، پيري ،‌آب مرواريد و بسياري از بيماري هاي ديگر نجات خواهد داد.
اين مطلب ممكن است كاملاً درست باشد .
مطالعات اوليه اي كه در خلال چند سال گذشته انجام شده است نشان ميدهد كه هرچه مردم بيشتر از ميوه ها و سبزي هاي غني از بتا – كاروتن استفاده كنند ، احتمال ابتلاي آن ها به سرطان – مخصوصاً سرطانهاي ريه ، معده ، مري ، دهان و در زنان سرطان دستگاه تناسلي – كم تر مي شود.
مثلاً در مركز مطالعه سلامتي پزشكان در دانشكده پزشكي هاروارد ، يك گزارش ابتدايي نشان داد كه احتمال خطر حمله قلبي در گروهي از مردان چهل تا 84 ساله كه يك روز در ميان پنجاه ميل گرم (83000IU) بتا – كاروتن مصرف مي كردند پنجاه درصد كاهش يافت .
اما در سال 1994 ، محققان در مورد آثار درماني بتا – كاروتن دچار ترديد شدند. مطالعه اي كه برروي 29000 مرد فنلاندي سيگاري انجام گرفت ثابت كرد مرداني كه روزانه بيست ميلي گرم (در حدود 33000IU) بتا- كاروتن مصرف مي كردند ، حقيقتاً ميزان بروز سرطان ريه و بيماري هاي قلبي نزد آنها افزايش يافت.
دكتر نورمن كرينسكي ، استاد بيوشيمي در بخش بيوشيمي دانشكده پزشكي دانشگاه تافتز در بوستون اعتراف مي كند : « اين يك نتيجه غير قابل پيش بيني بود و با آنچه انتظار مي رفت همخواني نداشت.»
برخي از دانشمندان معتقدند كه ممكن است يكي از دو مشكل زير باعث افزايش غير قابل انتظار در ميزان بروز بيماري هاي قلبي و سرطان ريه در فنلاندي ها شده باشد. نخست آن كه افراد سيگاري مورد آزمايش به مدت چندين دهه – دقيقاً سه دهه- سيگار مي كشيدند ، لذا روند ايجاد سرطان حتي قبل از آن كه محققان شروع به تجويز بتا – كاروتن كنند ، آغاز شده بوده است. به عقيده دكتر جوان كوران – كلنتانو ، دانشيار علوم تغذيه اي دانشگاه نيو همپ شاير در دورهام ، دليل دوم عبارت است از مصرف شديد مشروبات الكلي توسط افراد سيگاري مورد بحث – كه در مطالعه اوليه گزارش نشده است – و مي تواند تأثير بتا- كاروتن را تغيير دهد . دكتر كوران – كلنتانو به اين نكته اشاره مي كند كه از مطالعه پژوهشگران فنلاندي نمي توان نتيجه گيري كرد كه تجويز بتا- كاروتن موجب افزايش ميزان بروز سرطان يا بيماري هاي قلبي مي شود. او مي گويد كه سوء تغذيه و مصرف طولاني مدت و افراطي سيگار و مشروبات الكلي ممكن است احتمال ابتلاي اين مردان به بيماري هاي مذكور را افزايش دهد.

ويتامين A

 اين ويتامين يك ويتامين محلول در چربي است. اين ويتامين به دو صورت وجود دارد.
۱. رتينول : كه فقط در غذاهاي حيواني يافت مي شود
۲. كاروتن : كه هم در غذاهاي حيواني و هم غذاهاي گياهي يافت مي شود.
بعلت محلول بودن در چربي , اين ويتامين مي تواند در داخل بدن ذخيره گردد لذا مصرف بيش از اندازه آن ميتواند موجب مسموميت گردد. اين مسموميت خود را به شكل درد مفاصل ,هيپركلسيمي , ريزش مو, دل بهم خوردگي, اسهال, استفراغ ,بي اشتهايي , تاري ديد, قاعدگي نامرتب, پوسته پوسته شدن پوست, خستگي , سردرد نشان خواهد داد و اين در حالي ايت كه كمبود اين ماده مغذي ميتواند منجر به عقيمي مردان ,شب كوري و گزروفتالمي گردد.
مقدارمورد نياز اين ويتامين براي افراد بالغ معادل ١٠٠٠٠ واحد بين المللي(IU يا International Unit) ميباشد.
از جمله منابع اين ويتامين ميتوان به روغن كبد ماهي, هويج, سبزي هاي سبز و زرد, زرده تخم مرغ, شير و فرآورده هاي آن, مارگارين و ميوه هاي زرد

با دادن دویست هزار IU ویتامین A به یک کودک دچار سوء تغذیه در اندونزی ، نپال ، هند یا غنا ، می توانید زندگی وی را نجات دهید. با دادن روزانه 25000 IU بتا – کاروتن ، پیش ساز ویتامین A ، به یک فرد بالغ ف می توانید از استحاله لکه بینایی پیشگیری کنید که پس از آب مرواید شایع ترین علت کوری در افراد بالای پنجاه سال است.
یک بررسی در دانشکده بهداشت و سلامت عمومی جانزهاپکینز در بالتیمور نشان داد که دادن بین نه هزار تا بیست هزار IU ویتامین A در روز به مردان مبتلا به عفونت HIV ، ممکن است روند سیر بیماری به طرف ایدز را تا حدود چهل درصد آهسته کند.
این ماده قدرتمند چیست؟ در حقیقت ، ویتامین A نام ژنریکی است که به گروهی از مولکول های طبیعی به نام رتینوئیدها داده شده است. بررسی های مکرر نشان داد که بدن از این رتینوئیدها ف که ترکیبات قدرتمندی با منشا گیاهی یا جانوری هستند، برای ساخت حفظ دستگاه ایمنی کارآمد استفاده می کند.

اسيد فوليك

اسيد فوليك يك منبع انرژي غذايي است كه موجب ساخته شدن موادي در بدن مي شود .
اين ماده تقريباً بابيست آنزيم مختلف همكاري مي كند تا DNA ، يعني ماده اي كه حاوي رمز ژنتيكي بدن مي باشد ، ساخته شود وازطرفي وجود آن براي عملكرد طبيعي عصب نيز ضروري است .
همچنين به نظر مي رسد اسيد فوليك از طريق كاهش مقادير هوموسيستئين در بدن ، ماده شيميايي مخرب سرخرگها كه در خون افرادي كه گوشت مي خورند تجمع مي يابد ، مانع از بروز بيماري هاي قلبي و سكته مغزي مي شود.
به علاوه اسيد فوليك ممكن است به محافظت از بدن در برابر سرطانهاي ريه ، روده بزرگ و گردن رحم نيز كمك كند. در مطالعه اي كه در دانشگاه آلاباما در بيرمنگهام انجام شد ، دانشمندان دريافتند زناني كه سلول هاي گردن رحم آنها انباشته از فولات (شكل طبيعي اسيد فوليك )بود نسبت به زناني كه مقادير اندكي داشتند ، وقتي كه در معرض عوامل خطرساز متعددي همچون دود سيگار ، ويروس پاپيلوماي انساني ، قرصهاي ضدبارداري و به دنيا آوردن فرزند قرار گرفتند دو تا پنج مرتبه كمتر دچار ديس پلازي گردن رحم شدند.(ديس پلازي گردن رحم نوعي بيماري است كه در آن سلول هاي گردن رحم دچار رشد و نمو غير طبيعي مي شوند. اين حالت گاهي در بعضي از زنان تا حد سرطان پيشرفت مي كند.)
اسيد فوليك همچنين جنين را از نقايص مادرزادي تهديد كننده زندگي كه در مغز و نخاع روي مي دهد ، محافظت مي كند. متأسفانه ، پژوهشي كه توسط مارچ آف دايمس انجام شد نشان مي دهد نود درصد زنان در سن باروري از توصيه دولت فدرال به تمام زناني كه قادر به باروري هستند در مورد مصرف چهار درصد ميكروگرم اسيد فوليك در روز بي اطلاع بوده و تنها پانزده درصد از اين موضوع آگاهند . اين مقدار اسيد فوليك در مكمل هاي مولتي ويتامين / مينرال موجود است . با اين حال تنها 28 درصد از زنان مورد مطالعه روزانه يك مكمل حاوي اسيد فوليك مصرف مي كردند.
هرجند يك بررسي نشان داد كه مصرف پانزده ميلي گرم ( پانزده هزار ميكروگرم ) اسيد فوليك در روز موجب بروز تهوع ، نفخ مشكلات خواب و تحريك پذيري مي شود، ولي با وجود اين اسيد فوليك حتي وقتي در مقادير زياد مصرف مي شود واقعاً بدون عارضه جانبي است . دوزهاي بيش از چهارصد ميكروگرم در روز مي تواند علائم كم خوني بدخيم ، يك بيماري بالقوه كشنده ناشي از كمبود ويتامين B12 ، را مخفي كند.
دكتر ميراستمپفر ، محقق دانشكده بهداشت عمومي هاروارد مي گويد: « به طور كلي ، مقدار مناسب مصرف فولات در روز چهاردهم ميلي گرم ( چهارصد ميكروگرم ) است ، كه طبق برنامه ريزي دقيقي كه مي توان تنظيم كرد بايد مصرف شود.» يك مثال براي اين برنامه ريزي كه ميزان لازم فولات در روز را تأمين مي كند چنين است : يك فنجان آب پرتقال (110 ميكروگرم) و يك فنجان غلات غني از فولات (160 ميكروگرم ) به علاوه يك فنجان اسفناج خام در سالاد يا ناهار يا شام (130 ميكرو گرم ) . هر چند فولات در غذاهاي يادشده و بسياري غذاهاي ديگر موجود مي باشد ، اما بايد آگاه بود كه پنجاه درصد اين ماده مغذي در طي مراحل تهيه ، نگهداري و طبخ غذا در منزل از بين مي رود . به طور كلي ، بيش تر فولات موجود در غذاها توسط گرما و نور نابود مي شود.

ويتامين ب 12 يا كوبالامين

اين ويتامين به تنهايي نميتواند بطور كامل جذب گردد و براي جذب كامل نياز به كلسيم دارد.
مقدار توصيه شده روزانه آن سه ميكرو گرم در روز ميباشد و كمبود آن ميتواند منجر به كمخوني ماكروسيتيك و التهاب دهان و گلوسيت گردد.
اين ويتامين در بدم موجب تشكيل و تجديد گلبولهاي قرمز خون ميشود, تحريك پذيري روده ها را كاهش داده و منجر به افزايش اشتها در كودكان ميشود. دستگاه عصبي را سالم نگه مي دارد و موجب مي شود بدن در استفاده از پروتئين ها و كربوهيدراتها و چربي ها بهتر عمل نمايد.
الكل, استروژن, نور خورشيد و و در معرض مواد اسيدي  يا قليايي بودن اين ويتامين را از بيم خواهند برد.
جگر, گوشت گوساله, تخم مرغ, شير, پنير و قلوه از جمله منابع غني آن هستند.
 
به طور خلاصه ، ویتامین B12 برای انجام اعمال طبیعی اعصاب در بدن ضروری می باشد، زیرا ویتامین B12که کوبالامین هم نامیده می شود- برای تولید میلین ، غلاف چربی اطراف الیاف عمصبی ، حیاتی است و تکانه های الکتریکی را در بدن هدایت می کند.
به دلیل عملکرد مهم این ویتامین در محافظت از اعصاب ، گروهی از مشکلات با کمبود ویتامین B12 مرتبط استف از جمله فراموشی ، گیجی ، هذیان ، خستگی مفرط ، عدم تعادل ، کاهش رفلکس ها ف اختلال حس لامسه یا درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن بازوها و ساق پاها ، وزوز گوش و کاهش شنوایی ایجاد شده توسط سر و صدا . کمبود ویتامین B12 با اسکلروز متعدد (M.S) نیز ارتباط دارد- علائم و زوال عقلی (دمانس) مشابه ایجاد می کند.
دکتر جان پینتو ، رئیس آزمایشگاه تحقیقات غذایی در مرکز سرطان مموریال اسلوآن – کترینگ و دانشیار زیست شیمی در پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه کورنل ، که هر دو در شهر نیویرک قرار دارند ، می گوید «در کمبود شدید ویتامین B12 ، غلاف میلین واقعا تخریب می شود. ماده ی مذکور به تدریج شروع به از بین رفتن می کند »اما آنچه گفتیم سر آغاز اهمیت ویتامین ویتامین B12 است . پژوهشگران کشف کرده اند که کمبود ویتامین ویتامین B12 سطح خونی ماده ای به نام هوموسیستیین را بالا می برد ، علاوه بر سمی بودن مقادیرزیاد هوموسیستیین برای سلول های مغزی- که پرسش های جدی را در مورد نقش احتمالی این ماده در ایجاد بیماری آلزایمر افزایش داده است – ممکن است افزایش هوموسیستیین یکی ازعلل اولیه ی بیماری های قلبی نیزباشد. دکتر پینتو می گوید:«نشان داده شده است که سیستم لخته کننده ی خون بدن که موجب چسبنده تر شدن سلول های خونی مي شودف توسط اين ماده فعال مي گردد.»

اسيد پانتوتنيك

در جهاني كه مسكّن هاي درد بيداد مي كنند و با پاشيدن مواد شيميايي بر روي چمن ها ، علفهاي سبزتري رشد مي كنند ، اسيد پانتوتنيك ممكن است به معني تفاوت بين مرگ و زندگي باشد.
با انجام يك سري مطالعات آزمايشگاهي ، دكتر وون او . سونگ ، دانشيار تغذيه دانشگاه ايالتي ميشيگان در لانزينگ شرقي ، متوجه شد كه بدن براي خنثي كردن بسياري از تركيبات زيانبخش ساخته دست بشر كه در علف كش ها ، حشره كش ها و داروها يافت مي شود ، از كوآنزيمA 5 ، ماده اي كه حاوي اسيد پانتوتنيك است ، استفاده مي كند.
به گفته دكتر سونگ ، اكنون اسيد پانتوتنيك – يكي از ويتامين هاي B 6 – ضروري در نظر گرفته مي شود . او مي افزايد : « اين ماده خيلي مهم است . اسيد پانتوتنيك در بسياري از مسيرهاي متابوليك مختلف ، از جمله تبديل غذا به انرژي ، ساخت هورمونهاي مختلف و به حركت در آوردن چربي و كلسترول بدن ، نقش دارد.
به اعتقاد دكتر سونگ ، افرادي كه احتمال بيشتري دارد دچار كمبود اسيد پانتوتنيك شوند ، افراد مسن ، افراد مبتلا به عوارض جدي مصرف الكل و كساني هستند كه از داروهاي كاهش دهنده كلسترول استفاده مي كنند.
نشانه هاي كمبود اسيد پانتوتنيك ، كه بجز در سوءتغذيه شديد ويتامينهاي B-كمپلكس به ندرت روي مي دهند ، شامل احساس سوزش پا ، فقدان اشتها ، افسردگي ، خستگي مفرط ، بي خوابي ، استفراغ و كرامپ عضلاني هستند.
 
اسيد پانتوتنيك را در محدوده وسيعي از دوزها تا هزار ميلي گرم در روز و با همه روشها مورد استفاده قرار داده اند ، بدون آن كه عوارض نامطلوبي ، بجز موارد نادر اسهال ، گزارش شود. مقدار اسيد پانتوتنيك لازم براي سميت زدايي مواد شيميايي ساخته دست بشر كه مردم در معرض آنها قرار دارند ، نامعلوم است.
تا پنجاه درصد از اسيد پانتوتنيك در طي مراحل مختلف تهيه ، كنسرو كردن يا پختن غذا از بين مي رود . به همين دليل بهترين منابع اسيد پانتوتنيك ، غلات كاملي كه عملياتي روي آنها صورت نگرفته است ، غلات تقويت شده يا غني شده كه اين ماده مغذي به آنها اضافه شده است و مكمل هاي مولتي ويتامين / مينرال هستند.
مقدار نياز روزانه : 10 ميلي گرم
منابع خوب غذايي : غلات كامل ، قارچ هاي خوراكي ، ماهي آزاد و بادام زميني

منبع : درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

ویتامین B6 - پيريدوكسين

اين ويتامين در جذب صحيحي پروتئين و چربي موثر است و در تبديل اسيدآمينه تريپتوفان به نياسين يا ويتامين ب٣ نقش مهمي ايفا مينمايد, حالت تهوع و دل بهم خوردگي را بهبود بخشيده و از بوجود آمدن برخي اختلالات پوستي و مغزي جلوگيري مي كند.
مخمر آبجو , سبوس گندم , جگر , قلوه ,دل , طالبي , كلم , شير , تخم مرغ و گوشت گوساله از منابع اين ويتامين مي باشند.
همچنين نگهداري مواد غذايي براي مدت طولاني , كنسرو كردن, بريان كردن گوشت, الكل و استروژن از جمله عوامل از بين برنده اين ماده مغذي اند.

بیش از سی سال است که در مورد ویتامین B6 بیش تر از زندگی جان ماریون اَلیس مطالعه می شود. این پزشک بازنشسته از مونت پلیزانت تگزاس ، پژوهش ها و انتشار مقالات در مورد ویتامین B6 را رهبری کرده است. او دفترچه هایی را جمع آوری کرده که حاوی آخرین یافته های بالینی در این مورد است و البته ف هم او و هم همسرش با اعتقاد کامل مکمل های ویتامین B6 را مصرف می کنند.
دکتر الیس می گوید: « ویتامین B6 به اندازه اکسیژن و آب برای بدن اهمیت دارد. فقط تفاوت آن در این است که ویتامین B6 شش هفته وقت لازم دارد تا عملکرد خود را آن طور که باید نشان دهد.»
به گفته دکتر الیس ، پژوهش های روزافزونی از این دیدگاه حمایت می کنند. از نشانگان پیش از قاعدگی ، فهرست بلند بالایی از بیماری ها وجود دارند که ویتامین B6 – که آن را پیریدوکسین هم می نامند – به عنوان درمان احتمالی برای آن ها پذیرفته شده است.
ویتامین B6 به عنوان ماده مهمی برای اطمینان از انجام فرایندهای بیولوژیک ، از جمله متابولیسم چربی و پروتئین ف در بدن عمل می کند. دکتر میکائیل عبادی ف استاد داروشناسی و بیماری های مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه نبراسکا در اوماها می گوید: «در غیاب ویتامین B6 متابولیسم تغییر اساسی می کند.»
ویتامین B6 به عنوان ماده مهمی نیز مهم است. به گفته دکتر عبادی ف نقش این ویتامین در کمک به تشکیل ناقلین عصبی حیاتی است؛ ناقلین عصبی مواد شیمیایی ای هستند که به سلول های عصبی اجازه می دهند تا با سلول های دیگر ارتباط برقرار کنند. در نتیجه ف کمبود ویتامین B6 حافظه را مختل می کند و موجب اشکال در توانایی شما برای ثبت ، حفظ و به یاد آوردن اطلاعات می شود.
در مورد دیابت باید گفت که کمبود ویتامین B6 با عدم تحمل گلوکز ، یعنی بالا رفتن غیر طبیعی قند خون پس از صرف غذا ، همراه است. کمبود ویتامین B6 ممکن است ترشح انسولین و گلوکاگون را نیز مختل کند؛ گلوکاگون هورمونی است که به لوزالمعده می گوید چه وقت تولید انسولین را متوقف کند.

ويتامين ب 2 يا ريبوفلاوين

اين ويتامين نيز مانند بقيه ويتامين هاي گروه ب قابل حل در آب بوده و مازاد آن از طريق ادرار دفع مي گردد.
اين ويتامين به رشد و داشتن پوست,مو و ناخن سالم و بهبود زخمهاي دهان و لب كمك نموده وكمبود آن ميتواند منجر به زخمهاي دهان و لب وپوست و اندام تناسلي گردد.
نور(اشعه ماورا بنفش) , محيط قليايي, حرارت پخت و پز, سولفاميدها, استروژن و الكل از جمله عوامل از بين برنده اين ويتامين هستند.

ريبوفلاوين احتمالاً هرگز همانند ويتامين C ، منيزيوم و ويتامين E مورد توجه مستقيم متخصصان تغذيه قرار نداشته است
با اين حال ، همين آگاهي اندك دانشمندان نشان مي دهد . اكنون زمان آن فرا رسيده است كه مابه اين ماده مغذي ، كه به عنوان ويتامين B2 نيز معروف است ، همسنگ جايگاه واقعي آن ارج نهيم .
دكتر جك ام . كوپر من ، استاد باليني پزشكي اجتماعي و طب پيشگيري در كالج پزشكي نيويورك در والهالا مي گويد: « ريبو فلاوين به تنهايي جذابيت ندارد ، اما ممكن است شما بخواهيد چيزهاي بيش تري در مورد آن بشنويد.»
يك تحقيق نشان مي دهد كه ريبوفلاوين مي تواند به عنوان يك آنتي اكسيدان عمل كند و در نتيجه توانايي كمك به محافظت از بدن در برابر سرطان و كنترل ساخت كلسترول از طريق بي ضرر كردن راديكال هاي آزاد زيانبخش را دارد . راديكالهاي آزاد مولكولهاي تغيير روش داده اي هستند كه به طور طبيعي ايجاد مي شوند و از طريق دزديدن الكترون ها براي متعادل كردن خودشان به مولكولهاي سالم بدن صدمه مي زنند . آنتي اكسيدان ها با بخشيدن الكترون هاي خود به راديكال هاي آزاد ، آنها را خنثي مي كنند و بدين ترتيب از مولكولهاي سالم بدن در برابر آسيب محافظت مي كنند.
ريبوفلاوين به تعدادي از فرايندهاي شيميايي مهم بدن كمك مي كند. براي مثال ، فولات و ويتامين B6 براي ان كه قابل استفاده شوند بايد تحت تغييرات شيميايي خاصي قرار بگيرندكه براي انجام اين تغييرات شيميايي به ريبوفلاوين نياز است . اسيدهاي آمينه توسط ريبوفلاوين به ناقلين عصبي ، موادي كه براي تفكر و حافظه ضروري هستند ، تبديل مي شوند.كوتاه شدن عمر گويچه هاي سرخ خون ، كه موجب علائمي نظير كم خوني مي شود ، در برخي موارد مربوط به فقدان ريبوفلاوين است. دكتر كوپرمن مي گويد: « نكته اساسي كه در اين جا بايد به ياد داشته باشيم آن است كه ريبوفلاوين يكي از ويتامينهاي ضروري گروه B ميباشد كه وجود آن براي انجام دادن تمام فرايندهاي شيميايي در داخل بدن ، مانند كمك به تبديل غذا به انرژي ، الزامي است .»

ويتامين B3 - نیاسین

 نياسين هم مانند بقيه ويتامين هاي گروه ب جزو ويتامين هاي محلول در آي ميباشد.
اين ويتامين در ساختمان كوآنزيمهاي NAD وNADP نقش دارد و ميزان مورد نياز روزانه أن براي بالغين ٢٠-١۴ ميلي گرم در روز ميباشد.
كمبود اين ويتامين مي تواند منجر به پلاگر, زخم بر روي زبان, آمينواسيداوري و زوال شديد مغزي گردد.

داستان نیاسین هم حماسی و هم غمبار است. داستان حماسی : یکی از اشکال نیاسین، به نام اسید نیکوتنیک ، خطر بیماری های قلبی را با صرف هزینه ای بسیار کم تر از سایر داروها به شدت کاهش می دهد.
داستان غمبار: استفاده نامناسب از شکل آهسته رَهِش نیاسین موجب عوارض جانبی شدیدی از جمله آسیب کبدی می شود. دکتر جیمز مک کنی ، استاد دانشکده داروسازی در دانشگاه ویرجینیاکامان ولس ، کالج پزشکی ویرجینیا در ریچموند می گوید: «نیاسین اگر درست تجویز شود دارویی مفید است. نیاسین بهتر از هر داروی دیگری کلسترول زیانبخش را کاهش و کلسترول مفید را افزایش می دهد. اما مصرف خودسرانه دارو توسط فرد ناآگاه بدون کنترل منظم و حرفه ای وضعیت وی ، می تواند خطرناک باشد.»
هر چند باید تحقیقات بیش تری صورت گیرد، ولی تصور می شود که نیاسین به طریقی توانایی کبد برای تولید کلسترول را محدود می کند.
استفاده خیلی کم از نیاسین نتیجه مثبتی نداشته است. نیاسین از پلاگر جلوگیری می کند، این بیماری اکنون نادر است ، اغلب با التهاب پوست شروع می شود و شامل اسهال و افسردگی می باشد و در نهایت به مرگ می انجامد. در ایالات جنوبی آمریکا در اوایل قرن حاضر، بیماری مذکور بیش تر به دلیل آن که غذای مردم به طور عمده از آرد ذرت تشکیل می شد، بیش از صدهزار نفر را مبتلا کرد.
به گفته دکتر ماروین دیویس ، رئیس بخش داروشناسی در دانشگاه میسی سی پی در آکسفورد ف نه تنها ذرت حاوی شکلی از نیاسین است که بدن قادر به استفاده آسان از آن نمی باشد، بلکه رژیم غذایی ای که هیچ چیز بجز ذرت نداشته باشد نیز می تواند موجب عدم تعادل اسیدهای آمینه شود.
به اعتقاد دکتر دیویس ، به شکرانه تقویت آردها و غلات با نیاسن، پلاگر در تمام افراد بجز الکلی ها و افرادی که مبتلا به مشکلات شدید گوارشی هستند ، نادر شده است.

آشنایی با بيوتين

 ناخن هاي شما بدشكل هستند . آنها را كوتاه كرده ،‌سوهان زده و سپس توسط لاك روي آنها را پوشانيده ايد ؛ اما هنوز نازك ، شكننده و رقت انگيز به نظر مي رسند.
ناخن هاي شما هرگز در يك مجله مد نشان داده نمي شوند ، ولي وقتي با كسي دست مي دهيد يا حيوانات دست آموز مردم را نوازش مي كنيد ، نخستين چيزي است كه جلب توجه مي كند. براي حل اين مشكل چه مي خواهيد بكنيد؟
در اين مورد شماممكن است از برخي مردان وزناني كه در نيويورك به يك پزشك متخصص ناخن مراجعه
كرده اند ، توصيه اي بخواهيد. در يك بررسي كه توسط كالج پزشكان و جراحان دانشگاه كلمبيا در شهر نيويورك و بيمارستان دانشگاه توماس جفرسون در فيلادلفيا انجام شد ، اين افراد به طور متوسط دو ميلي گرم (دوهزار ميكروگرم ) در روز بيوتين مصرف مي كردند، بيوتين يك ويتامين
B- كلمپلكس مي باشد كه جهت سوخت وساز چربي و پروتئين مصرفي لازم است.
بجز افرادي كه ناخنهاي شكننده دارند يا دچار عدم توانايي ژنتيكي براي جذب بيوتين مي باشند، ساير افراد واقعاً نبايد در مورد اين موضوع كه آيا بيوتين به مقدار كافي به بدنشان مي رسد يا نه نگراني داشته باشند. بيوتين يا از طريق مصرف تخم مرغ ، شير و غلات به بدن مي رسد يا آن كه بدن آنچه را نياز دارد خود مي سازد ،‌ بجز در مواردي كه نقص ژنتيكي اي وجود داشته باشد كه مسير بدن را براي استفاده از اين ماده تغيير مي دهد.
بيماران مبتلا به ديابت نوع ( غير وابسته به انسولين) ممكن است داستان ديگري داشته باشند. وقتي محققان ژاپني سطوح بيوتين و قند خون بيماران ديابتي را مطالعه كردند ، متوجه شدند كه هرچه قند خون فردي بالاتر باشد ، سطح خوني بيوتين وي پايين تر خواهد بود . آن ها همچنين متوجه شدند كه سطح بيوتين در بيماران ديابتي نسبت به افراد سالم كاملاً پايين تر است .
هيچ كس دليل اين امر را به دقت نم دانست ، اما محققان در صدد بر آمدند تا ببينند اگر سطح بيوتين در افراد ديابتي بالا رود چه روي خواهد داد . بدين منظور آنها به مدت يك ماه هر روز نه ميلي گرم (نه هزار ميكروگرم ) بيوتين به 18 نفر ديابتي تجويز كردند .
نتيجه ؟ پس از سي روز سطح قند خونشان به نصف سطح اوليه رسيد .

تيامين چیست؟

 تيامين يك ويتامين قابل حل در آب است لذا مازاد آن از طريق ادرار دفع ميگردد.
اين ويتامين رشد را تقويت كرده و به عمل هضم به خصوص هضم كربوهيدرات ها كمك مي نمايد.اين ويتامين به علت تاثير بر عملكرد سيستم عصبي و بهبود بخشيدن به حالات رواني ويتامين اخلاق ناميده مي شود. تيامين در بهبود بخشيدن به بيماري سفر كمك مي كند.
كمبود اين ويتامين مي تواند منجر به ايجاد بيماري بري بري گردد.
سبوس برنج, نان كامل گندم, آرد جو دو سر, بادام زميني,آغلب سبزيها و برنج از جمله منابع غني اين ويتامين ميباشند.
حرارت , الكل, كافئين و هواي آزاد از جمله عوامل از بين برنده اين ماده مغذي اند.

اين ويتامين در داخل مواد غذايي و غلات پخته شده وجود دارد . احتمالاً تا قبل از آن كه بر روز يك برسب غذا مطالبي را در مورد اين ويتامين بخوانيد ،‌ نمي دانستيد كه تيامين را با خوردن مواد غذايي به دست مي آوريد .
در سايه اين ويتامين B محلول در آب ،‌شما قادر به تبديل نشاسته و قند موجورد در صبحانه خود به انرژي هستيد .
برخلاف آمريكا ، در بسياري از نقاط جهان هنوز غلات را با تيامين ، يا ويتامين B1 تقويت نمي كنند .
هر چند برنج و غلات كامل – مواد خام غذايي در تمام دنيا – به طور طبيعي حاوي تيامين هستند ، ولي روند تميز كردن آنها جهت مصرف ، اين ويتامين را حذف مي كند. به گفته دكتر هورد زوبرليخ ، استاد بخش علوم تغذيه دانشگاه آلاباما در بيرمنگهام ، افرادي كه با برنج و غلات فاقد تيامين زندگي مي كنند ، به زودي دچار كمبود تيامين شده و مبتلا به بيماري بري بري مي شوند ، علائم اين بيماري شامل ضعف عضلاني ، بزرگي قلب و تورم دست و پا مي باشد كه حتي راه رفتن را مشكل مي سازد. وي مي گويد: « مواردي از اين بيماري را ديده ام كه بيماران دچار اشكال در راه رفتن بودند ، و تقريباً به طور معجزه آسايي چند ساعت پس از دريافت تيامين ، مي توانستند راه بروند.»