اسيد فوليك

اسيد فوليك يك منبع انرژي غذايي است كه موجب ساخته شدن موادي در بدن مي شود .
اين ماده تقريباً بابيست آنزيم مختلف همكاري مي كند تا DNA ، يعني ماده اي كه حاوي رمز ژنتيكي بدن مي باشد ، ساخته شود وازطرفي وجود آن براي عملكرد طبيعي عصب نيز ضروري است .
همچنين به نظر مي رسد اسيد فوليك از طريق كاهش مقادير هوموسيستئين در بدن ، ماده شيميايي مخرب سرخرگها كه در خون افرادي كه گوشت مي خورند تجمع مي يابد ، مانع از بروز بيماري هاي قلبي و سكته مغزي مي شود.
به علاوه اسيد فوليك ممكن است به محافظت از بدن در برابر سرطانهاي ريه ، روده بزرگ و گردن رحم نيز كمك كند. در مطالعه اي كه در دانشگاه آلاباما در بيرمنگهام انجام شد ، دانشمندان دريافتند زناني كه سلول هاي گردن رحم آنها انباشته از فولات (شكل طبيعي اسيد فوليك )بود نسبت به زناني كه مقادير اندكي داشتند ، وقتي كه در معرض عوامل خطرساز متعددي همچون دود سيگار ، ويروس پاپيلوماي انساني ، قرصهاي ضدبارداري و به دنيا آوردن فرزند قرار گرفتند دو تا پنج مرتبه كمتر دچار ديس پلازي گردن رحم شدند.(ديس پلازي گردن رحم نوعي بيماري است كه در آن سلول هاي گردن رحم دچار رشد و نمو غير طبيعي مي شوند. اين حالت گاهي در بعضي از زنان تا حد سرطان پيشرفت مي كند.)
اسيد فوليك همچنين جنين را از نقايص مادرزادي تهديد كننده زندگي كه در مغز و نخاع روي مي دهد ، محافظت مي كند. متأسفانه ، پژوهشي كه توسط مارچ آف دايمس انجام شد نشان مي دهد نود درصد زنان در سن باروري از توصيه دولت فدرال به تمام زناني كه قادر به باروري هستند در مورد مصرف چهار درصد ميكروگرم اسيد فوليك در روز بي اطلاع بوده و تنها پانزده درصد از اين موضوع آگاهند . اين مقدار اسيد فوليك در مكمل هاي مولتي ويتامين / مينرال موجود است . با اين حال تنها 28 درصد از زنان مورد مطالعه روزانه يك مكمل حاوي اسيد فوليك مصرف مي كردند.
هرجند يك بررسي نشان داد كه مصرف پانزده ميلي گرم ( پانزده هزار ميكروگرم ) اسيد فوليك در روز موجب بروز تهوع ، نفخ مشكلات خواب و تحريك پذيري مي شود، ولي با وجود اين اسيد فوليك حتي وقتي در مقادير زياد مصرف مي شود واقعاً بدون عارضه جانبي است . دوزهاي بيش از چهارصد ميكروگرم در روز مي تواند علائم كم خوني بدخيم ، يك بيماري بالقوه كشنده ناشي از كمبود ويتامين B12 ، را مخفي كند.
دكتر ميراستمپفر ، محقق دانشكده بهداشت عمومي هاروارد مي گويد: « به طور كلي ، مقدار مناسب مصرف فولات در روز چهاردهم ميلي گرم ( چهارصد ميكروگرم ) است ، كه طبق برنامه ريزي دقيقي كه مي توان تنظيم كرد بايد مصرف شود.» يك مثال براي اين برنامه ريزي كه ميزان لازم فولات در روز را تأمين مي كند چنين است : يك فنجان آب پرتقال (110 ميكروگرم) و يك فنجان غلات غني از فولات (160 ميكروگرم ) به علاوه يك فنجان اسفناج خام در سالاد يا ناهار يا شام (130 ميكرو گرم ) . هر چند فولات در غذاهاي يادشده و بسياري غذاهاي ديگر موجود مي باشد ، اما بايد آگاه بود كه پنجاه درصد اين ماده مغذي در طي مراحل تهيه ، نگهداري و طبخ غذا در منزل از بين مي رود . به طور كلي ، بيش تر فولات موجود در غذاها توسط گرما و نور نابود مي شود.

موادي كه نياز بدن شما را به اين ويتامين افزايش مي دهند شامل الكل ، تنباكو ، آسپرين و ساير داروهاي ضد التهاب غير استروييدي ، قرصهاي ضد بارداري ، قرصهاي حاوي شيره لوزالمعده ، استروژن ، داروهاي ضد اسيدمعده‌، داروهاي التهاب مفصل مانند متوتركسات و داروهاي تجويز شده براي تشنج ، مالاريا و عفونت هاي باكتريايي است .
مقدار نياز روزانه : 400 ميكروگرم
منابع خوب غذايي : غلات تقويت شده ، لوبياي رسمي ، لوبياي چشم بلبلي ، مارچوبه ، اسفناج ، گل كلم ، باميه و كلم بروكسلي (كلم فندقي ) 

منبع : درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر