به كارگيري مهندسي ژنتيك در گوجه فرنگي توانست روند تشكيل پلاك در شريان گروهي از موشهاي آزمايشگاهي را كاهش دهد.
به
گزارش وبدا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان براي اولين بار توانستند
با استفاده از مهندسي ژنتيك در گياه گوجه فرنگي در آنها توليد پپتيد
نمايند كه هنگام مصرف ميتواند نقش كلسترول خوب را در بدن تقليد كند.
براساس اين گزارش محققان با بهرهگيري از مهندسي ژنتيك در گوجه فرنگي، پپتيدهاي كوچكي به نام 6F را در آنها ايجاد كردند كه عملي مشابه عملكرد آپوليپوپروتئين A-1 و پروتئين موجود در كلسترول خوب يا HDL دارد و با خوراندن آن به موشهايي كه فاقد توانايي لازم در خون خود براي حذف كلسترول بد يا LDL هنگام
مصرف غذاهاي پرچرب هستند، مشاهده كردند مصرف اين گوجه فرنگيها در موشهاي
مورد مطالعه باعث ايجاد التهابات كمتر و كاهش تشكيل پلاك در شريانها
ميشود.
نتايج
حاصل از اين گزارش افزود: موشهايي كه تحت تجويز اين نوع گوجه فرنگي
مهندسي شده قرار گرفتند ضمن بروز سطوح پايينتر التهاب در خون، در معرض
افزايش سطوح كلسترول خوب، افزايش فعاليت آنزيم آنتياكسيدانهاي مرتبط با
كلسترول خوب و كاهنده وقوع بيماريهاي قلبي به نام آنزيم پاراكسوناز، كاهش
اسيد ليزوفسفاتيديك كه تسريع كننده ساخت پلاك در سرخرگ مدل حيواني است و در
نهايت با تجمع كمتر پلاك در ديواره شريانها مواجه شدند.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود: اين روش يك راه جديد و عملي براي ايجاد يك پپتيد است كه مانند پروتئين اصلي در كلسترول خوب HDL عمل ميكند و ضمن بروز تأثيرات بيشتر با خوردن محصولي گياهي حاصل ميشود.