مقدار
غذايي كه كودك شما ميخورد، ممكن است با ديگر كودك همسن و سالش متفاوت
باشد. آيا فكر ميكنيد فرزندتان به اندازه كافي غذا نميخورد؟ نگران
نباشيد. اگر او انرژي و همچنين رشد مناسب دارد، ميتوان گفت كه در سلامت به
سر ميبرد. برخي كودكان فقط به اندازه ناخنك زدن از يك غذا ميخورند؛ اما
اين حالت در مورد كودكان نوپا كاملا طبيعي است. آنها ممكن است گاهي يك غذا
را بخورند و در زماني ديگر به آن غذا حتي ناخنك هم نزنند. بهتر است برخي
مواد مغذي و پر ويتامين را تهيه كنيد و در مقابلش بگذاريد تا او هر كدام را
كه دلش ميخواهد انتخاب كند. برخي كودكان در اين مورد بسيار سرسختي از خود
نشان ميدهند (حدود 10 درصد از كودكان اين گونه هستند). اين كودكان اغلب
كمخواب و ناراحتند، اما حدود 35- 40 درصد كودكان از نظر خوردن غذا و كنترل
ادرار و مدفوع راحت هستند و اگر شروع به گريه كردن كنند، سريعتر ساكت
ميشوند. و اما 50 درصد باقي كودكان، تركيبي از صفات شخصيتي دو گروه اول و
دوم را دارند. در اين مورد مادر بايد با خصوصيات كودكش آشنا باشد تا بتواند
مسائل مربوط به تغذيه و خواب او را كنترل كند. اغلب كودكان ترجيح ميدهند
غذاهايي را بخورند كه قبلا خوردهاند و با طعم آنها آشنايي دارند. آنها به
رنگ غذا توجه زيادي ميكنند. هنگام تغذيه كودك از چرب زباني و گول زدن او
بپرهيزيد. براي غذا دادن به كودكتان حدود 30 دقيقه زمان صرف كنيد. كودكان
نسبت به جريانات عادي و روزمره و هر آنچه كه به يك كار عادي تبديل شود،
احساس راحتي بيشتري ميكنند؛ بنابراين غذاهاي آشنا و روزمره را روي ميز
غذايشان بگذاريد. اجازه ندهيد كودك هنگام غذا خوردن با اسباب بازيهايش
مشغول باشد. ارزش و احترام گذاشتن به غذا و جمع خانوادگي مسئلهاي است كه
بايد از همان دوران كودكي به او آموخت. وقتي كه كودك سه ساله شما همراه
خانواده سر ميز غذا نشسته است، از او انتظار نداشته باشيد كه به شيوه صحيح
از قاشق و چنگال استفاده كند و درست مثل شما غذا بخورد. 15 دقيقه قبل از
خوردن غذا به او بگوييد كه به زودي زمان خوردن غذا فرا ميرسد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
ارتباط افـسـردگي با چــاقــي
افسردگي يكي از شايعترين بيماريهاي اعصاب و روان است كه به خاطر مبتلايان بيشمار در سراسر جهان، به آن «سرماخوردگي رواني» ميگويند. داروهاي فراواني براي درمان اين بيماري خلقي وجود دارد كه روانپزشكان براساس معيارهاي گوناگوني آنها را تجويز ميكنند. اين داروها نيز مانند هر داروي ديگري عوارض جانبي ناخوشايندي دارند كه يكي از شايعترين آنها چاقي است. در واقع عوارض اين داروها زودتر از اثراتشان ظاهر ميگردد و مثلا بيمار بدون اينكه خلقش بهبود يابد، تنها وزنش اضافه ميشود و همين ممكن است باعث شود دارويش را قطع كند. در اينجا برخي از علل بروز چاقي را در اثر مصرف داروهاي ضدافسردگي مرور ميكنيم. البته كسي به درستي نميداند كه علت چاقكننده بودن اين داروها چيست و نظريههاي گوناگوني در اين مورد مطرح شده است.
دلايل احتمالي چاقكنندگي داروهاي ضدافسردگي
افزايش مقاومت به انسولين
تاثير روي عملكرد هيپوتالاموس
اثر روي عملكرد سيستم عصبي سمپاتيك
افزايش مقاومت به انسولين
تعدادي از پژوهشها نشان دادهاند كه افزايش مقاومت به انسولين ميتواند يكي از دلايل بروز چاقي در بيماراني باشد كه داروهاي ضدافسردگي ميخورند. برخي داروهاي ضدافسردگي روي آنزيمهاي خاصي تاثير ميكنند كه در فرآيند اثر انسولين روي سلولها دخالت دارند و همين ميتواند باعث افزايش مقاومت سلولها به انسولين شود.
تـغـذيـه و نيروي جسماني
اگر
درصدد تقويت و نيرومندتر كردن عضلات خود هستيد، بهتر است در برنامه غذايي
خود كمي تغيير ايجاد كنيد. بيشتر افرادي كه قصد قوي كردن عضلات و
ماهيچههاي خود را دارند، فكر ميكنند تنها راه رسيدن به اين هدف ورزش
كردن، آن هم از نوع سنگينش است؛ در حالي كه تغذيه آسانترين راه براي داشتن
عضلاتي نيرومند است. اين مسأله فقط منحصر به بدنسازان حرفهاي و
وزنهبرداران نيست؛ همه ما انسانها عضله داريم و هر روز هم از آنها
استفاده ميكنيم؛ پس نيرومندتر شدن عضلات براي همه ما مهم است.
نكات اوليه راجع به تغذيه
غذا براي بدن حكم سوخت را دارد. ما ميزان انرژي غذاها را از طريق كالريها محاسبه ميكنيم و كالري در سه نوع غذاي اصلي وجود دارد: كربوهيدراتها، پروتئينها و چربيها. بدن براي دريافت انرژي و ساخت و ترميم بافتها (استخوانها، ماهيچهها، ارگانها، خون، هورمونها و آنزيمها) و تنظيم كليه فعاليتهاي خود، بايد از اين سه نوع ماده غذايي استفاده كند.
نقش پروتئين در بدن
با آنكه پروتئين انرژي بدن را تامين ميكند؛ ولي تامين انرژي تنها نقش اصلي پروتئين نيست. براي ساخت، نگهداري و ترميم ماهيچهها و ساير بافتهاي بدن وجود پروتئين ضروري است. اين سه نوع ماده غذايي اصلي از كربن، هيدروژن و اكسيژن تشكيل شدهاند، ولي پروتئين علاوه بر آنها حاوي نيتروژن نيز ميباشد. در ساختار پروتئين، آمينواسيدها به شكل زنجيرهاي به هم متصل هستند. اين آمينواسيدها انواع مختلفي دارند؛ به همين دليل است كه هر پروتئين ويژگي متفاوتي با پروتئين ديگر دارد. دو نوع اصلي آمينواسيدها شامل آمينواسيدهاي اصلي و غيراصلي است.
نكات اوليه راجع به تغذيه
غذا براي بدن حكم سوخت را دارد. ما ميزان انرژي غذاها را از طريق كالريها محاسبه ميكنيم و كالري در سه نوع غذاي اصلي وجود دارد: كربوهيدراتها، پروتئينها و چربيها. بدن براي دريافت انرژي و ساخت و ترميم بافتها (استخوانها، ماهيچهها، ارگانها، خون، هورمونها و آنزيمها) و تنظيم كليه فعاليتهاي خود، بايد از اين سه نوع ماده غذايي استفاده كند.
نقش پروتئين در بدن
با آنكه پروتئين انرژي بدن را تامين ميكند؛ ولي تامين انرژي تنها نقش اصلي پروتئين نيست. براي ساخت، نگهداري و ترميم ماهيچهها و ساير بافتهاي بدن وجود پروتئين ضروري است. اين سه نوع ماده غذايي اصلي از كربن، هيدروژن و اكسيژن تشكيل شدهاند، ولي پروتئين علاوه بر آنها حاوي نيتروژن نيز ميباشد. در ساختار پروتئين، آمينواسيدها به شكل زنجيرهاي به هم متصل هستند. اين آمينواسيدها انواع مختلفي دارند؛ به همين دليل است كه هر پروتئين ويژگي متفاوتي با پروتئين ديگر دارد. دو نوع اصلي آمينواسيدها شامل آمينواسيدهاي اصلي و غيراصلي است.
كــــاهـــشوزن با داروهای لاغـــــری
نوشته : آسیه محمدزاده کارشناس ارشد تغذیه
در
مورد داروهاي لاغری كه امروزه تبلیغات زیادی برای آنها ميشود، سوالات
بسياري، به خصوص براي افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي وجود دارد. مطمئناً
شما هم چيزهايي در اينباره شنيدهايد و اين سؤال برايتان مطرح شده كه آيا
واقعاً داروهاي لاغري مؤثرند يا خير؟
درباره اثرات این داروها اخبار ضد و نقیض بسیاری وجود دارد. سایتهای تبلیغاتی، از اثرات مفید این داروها و كاهش وزن بدون تحمل گرسنگی ميگويند، ولی در سایتهای پزشكی مطالب دیگری مشاهده میشود. تحقیقات پزشكی و بررسیهای آماری بر روی افرادی كه دارو مصرف كردهاند، نشان میدهد این داروها یا
بیاثر هستند یا اثر آنها بسیار كوتاهمدت است و پس از قطع دارو، وزن به حالت اولیه باز میگردد. اين داروها در بسیاری از افراد، عوارض جانبی ايجاد ميكنند و گاه اين عوارض آنقدر شدید است كه به جاي درمان چاقی، بیماری دیگری هم به وجود ميآيد. در هر صورت بايد گفت استفاده از این داروها، به هیچ عنوان راه كاهش وزن اصولی نیست و به رژیم غذایی مناسب زيرنظر متخصص تغذيه و فعالیت بدنی منظم نياز ميباشد.
مصرف داروهای لاغری برای چه افرادي مجاز است؟
استفاده از این داروها تنها برای افرادی مجاز است كه:
درباره اثرات این داروها اخبار ضد و نقیض بسیاری وجود دارد. سایتهای تبلیغاتی، از اثرات مفید این داروها و كاهش وزن بدون تحمل گرسنگی ميگويند، ولی در سایتهای پزشكی مطالب دیگری مشاهده میشود. تحقیقات پزشكی و بررسیهای آماری بر روی افرادی كه دارو مصرف كردهاند، نشان میدهد این داروها یا
بیاثر هستند یا اثر آنها بسیار كوتاهمدت است و پس از قطع دارو، وزن به حالت اولیه باز میگردد. اين داروها در بسیاری از افراد، عوارض جانبی ايجاد ميكنند و گاه اين عوارض آنقدر شدید است كه به جاي درمان چاقی، بیماری دیگری هم به وجود ميآيد. در هر صورت بايد گفت استفاده از این داروها، به هیچ عنوان راه كاهش وزن اصولی نیست و به رژیم غذایی مناسب زيرنظر متخصص تغذيه و فعالیت بدنی منظم نياز ميباشد.
مصرف داروهای لاغری برای چه افرادي مجاز است؟
استفاده از این داروها تنها برای افرادی مجاز است كه:
قند خون را دست كم نگيريد ...
نوشته : تحريريه دنياي سلامت
كالريها
در هر حالتي كه باشند و از هر منبعي كه وارد بدن شما شوند به هر حال كالري
هستند و انرژي دارند. واقعيت اين است كه بدن شما با كربوهيدراتها،
چربيها، قندها و پروتئينهايي كه دريافت ميكند كارهاي بسيار زيادي انجام
ميدهد. همچنين اينكه شما چه نوع از گروههاي غذايي را در برنامه غذايي
خود داشته باشيد و آنها را به طور معمول مصرف كنيد هم در واكنش بدن موثر
است. مثلا خوردن غذاهاي حاوي چربي، كربوهيدرات و قند در كنار هم ميتواند
قند خون را بسيار بالا ببرد (مثل شيرينيها). در عوض غذاهاي حاوي چربي،
كربوهيدراتهاي پيچيده و پروتئين (مانند گوشت ساده و كمچرب با برنج
قهوهاي) قند خون را در سطح متعادل حفظ ميكنند و قند خون متعادل و طبيعي
يكي از شروط سلامتي است. سه گروه اصلي غذايي، يعني پروتئينها،
كربوهيدراتها و چربيها، منابع تامين سوخت مورد نياز بدن هستند.
پروتئينها كه در لبنيات، گوشت، ماهي و تخم مرغ وجود دارند، در بدن به
آمينو اسيدها تبديل و شكسته ميشوند. چربيها در غذاهايي مانند كره و
روغنها به شكل اسيدهاي چرب درميآيند و كربوهيدراتها – از هر منبعي كه
تامين شوند- به صورت قندهاي ساده درخواهند آمد.
با این خوراکی ها سرما خوردگی را سوسک کنید
سالانه تقریبا هر فردی بین 2 تا 5 بار به سرماخوردگی معمولی كه رایجترین عفونت ویروسی در سراسر جهان است، دچار میشود و با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا، سرماخوردگی شیوع بیشتری پیدا میكند.
مجله سیب سبز: سالانه تقریبا هر فردی بین 2 تا 5 بار به سرماخوردگی معمولی كه رایجترین عفونت ویروسی در سراسر جهان است، دچار میشود و با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا، سرماخوردگی شیوع بیشتری پیدا میكند. این بیماری بیش از همه كودكان، خانمهای باردار و سالمندان را تهدید میكند كه سیستم ایمنی بدنشان نسبت به بقیه ضعیفتر است.
شایعترین راه انتقال این ویروسها تماس دست با وسایل آلوده به ویروس یا دست دادن با فرد آلوده به ویروس سرماخوردگی است. البته سرفه و عطسه كردن فرد مبتلا هم باعث انتقال این ویروسها به اطرافیان میشود.
در موقع انجام کار، غذا نخورید
بررسی ها نشان می دهند، افرادی که در حال انجام کارهای دیگر غذا می خورند و زمان خاصی را به غذا خوردن اختصاص نمی دهند، بیشتر از بقیه دچار چاقی می شوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمهر، در هنگام غذا خوردن باید تمام فعالیت های اصلی مغز و بدن به امر میل غذا و هضم اختصاص یابد، اما افرادی که در حال انجام کارهای دیگر غذا می خورند موجب می شود مغز نیروی خود را صرف انجام کارهای دیگر کرده و به موقع و با حساسیت بالا نسبت به کیفیت و کمیت غذا پیام ندهد. در نتیجه فرد بی توجه ممکن است غذاهای متفاوت را به میزان زیادتر بخورد بدون اینکه پیام سیر شدن را از مغز دریافت کرده باشد و همین امر موجب اضافه وزن و چاقی می شود. همچنین، چنین افرادی بیشتر دچار مشکلات گوارشی و اختلالات ناشی از هضم نادرست غذا و نفخ می شوند.
وقتی در حین انجام کاری شروع به غـذا خوردن می کنید، دیگر زمان اتمام آن مشخص نیست چرا که عمل خوردن تبدیل بـه حرکتی غـیر هوشیارانه و بدون توقـف می شود.
متخصصان توصیه می کنند، در حال تماشای تلویزیون و خواندن کتاب و صحبت با تلفن غذا نخورید و به طور کلی در هر زمان فقط روی یک کار تمرکز نمایید تا هم به اندازه بخورید و هم از انجام کارهای دیگر و غذا خوردن لذت ببرید.
منبع : salamatnews.com
چگونه با سرطان دهان مبارزه کنیم؟
سرطان دهان یکی از سرطان های شایع است.
بر اساس مطالعات اخیر مصرف سبزیجات برگ دار سبز به میزان قابل توجهی خطر سرطان دهان را به ویژه در میان زنانی که سیگار می کشند، کاهش می دهد.
بر اساس تحقیقات مرکز بهداشت دندان انگلستان، در حدود یک سوم موارد سرطان دهان به رژیم غذایی ناسالم مرتبط است. این مرکز توصیه می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متعادل و حاوی مقادیر کافی میوه و سبزیجات ضروریست.
شواهدی نیز وجود دارد که نشان می دهد اسیدهای چرب امگا- 3 که در ماهی و تخم مرغ یافت می شوند، همچنین غذاهای غنی از فیبر مانند غلات سبوس دار، دانه ها و مغزها هم خطر سرطان دهان را کاهش می دهند.
ماهي را از سبد غذايي حذف نكنيد
جنوبيها ميگويند اگركسي ماهي جنوب را خورده باشد ديگر ماهي شمال برايش لطفي ندارد، اما شماليها عقيده ديگري دارند.
آنها ميگويند ماهي جنوب به خاطر بوي زهمي كه دارد، دلچسب نيست. اما كداميك درست ميگويند؟ پاسخ اين سوال پيچيده نيست.
بوي ماهي به ذائقه افراد بستگي دارد و اغلب كساني كه مرتب ماهي ميخورند ديگر طعم و بو برايشان ملاك سنجش و ارزش نيست و ماهي را فقط براي كسب مواد مغذياش مصرف ميكنند.
تحقيقات نشان داده است استانهايي كه در مجاورت دريا قرار دارد از مصرفكنندگان اصلي آبزيان محسوب ميشود. در بين استانهاي شمالي كشور گيلان، مازندران و گلستان و در ميان استانهاي جنوبي بوشهر، هرمزگان و خوزستان قهارترين ماهيخوران كشور شناخته شدهاند.
اما چرا سرانه مصرف ماهي در كشور پايين است؟ پاسخ اين سوال هم ساده است. از آنجا كه خوردن ماهي به دليل داشتن استخوانها و تيغهاي ريز و درشت براي كودكان و سالمندان آسان نيست و به دليل بوي زهم، ذائقه ايراني آن را نميپسندد و از همه مهمتر در مقايسه با گوشت مرغ قيمت بالاتري دارد، بيشتر خانوادهها ترجيح ميدهند آن را از سبد خريد خانوار حذف كنند.
اما بايد بدانيد و آگاه باشيد ماهي از نظر ويژگيهاي تغذيهاي با مرغ و گوشت قرمز قابل مقايسه نيست و مصرف دو تا سه بار آن در هفته توصيه ميشود، اما درميان ماهيهاي آزاد و پرورشي، پرچرب و كمچرب و ماهيهاي شمال و جنوب كدام يك مناسبتر است؟
تُند غذا خوردن؛ دلیلی برای چاقی
خوردن را تا زمان ارسال فرمان سیری طول بدهید؛
تحقیقات نشان میدهد آنهایی که آهسته غذا میخورند، کالری کمتری به بدن خود میرسانند و کمتر از دیگران اضافه وزن پیدا میکنند.
تحقیقات نشان میدهد آنهایی که آهسته غذا میخورند، کالری کمتری به بدن خود میرسانند و کمتر از دیگران اضافه وزن پیدا میکنند.
به گزارش ایمنا نقص بزرگ عملکرد بدن این است که ۲۰ دقیقه طول میکشد تا فرمان سیری را از معده به مغز برساند و همین زمان است که خیلیها را دچار اضافه وزن میکند.
مطالعهای از سوی مجله انجمن رژیم غذایی آمریکا نشان داد آنهایی که آهسته غذا میخورند، به بدن خود در هر وعده غذایی ۶۶ کالری کمتر میرسانند.
شاید فکر کنید ۶۶ کالری که چیزی نیست و چندان تاثیری در لاغری ندارد؛ اما باید بدانید اگر بتوانید در هر وعده غذایی این میزان کالری را به بدن خود نرسانید، در سال ۹ کیلوگرم وزن کم خواهید کرد!
اشتراک در:
پستها (Atom)