نوشته : تحريريه دنياي سلامت
1- به طور ميانگين افراد در طول يك سال بيش از27كيلوگرم قند و شكر مصرف ميكنند كه حدود
11كيلوي آن مربوط به خوردن انواع شكلاتهاست.
2- مصرف زياد شكر و شيرينيجات طي فرايند گليكيشن بر چين و چروكهاي پوست ميافزايد؛ به اين ترتيب كه قند اضافه خون به كلاژن پوست ميچسبد و از انعطافپذيري آن جلوگيري ميكند.
3- بهترين درمان براي پوستي كه در اثر مصرف زياد شكر و شيرينيجات دچار چروك شده، كاهش مصرف آن است، نه چيز ديگري.
4- مردم هند دستكم دو هزار سال پيش نيشكر را به صورت بلوري كرده و از آن استفاده ميكردند؛ به طوري كه وقتي سربازان اسكندر مقدوني به اين سرزمين رسيدند، از توليد اين عسل بدون زنبور بسيار متعجب شده بودند.
5- در سال 1747، يك شيميدان آلماني به نام «آندرياس مارگراف» توانست قند را از چغندر به دست آورد. در سال 1802 نخستين پالايشگاه تصفيه چغندر قند، شروع به كار كرد. قند به دست آمده از اين پالايشگاه به سرزمينهاي سردتر فرستاده ميشد.
6- هر بطري نوشابه (حدود 60 گرم نوشابه) نزديك به 16 حبه قند و مواد شيرينكننده دارد.
7- نوشيدنيهاي شيرين با طعمهاي مصنوعي تأثير زيادي در چاق شدن افراد دارند. براساس آزمايشها، موشهايي كه از اين نوشيدنيهاي شيرين ميخوردند، در مقايسه با موشهايي كه نوشيدنيهاي شيرين شده با قند خوردند، كالري بيشتري دريافت كرده و چاقتر شدند.