نوشته : دكتر حسين صالحي سورمقي دكتري فارماكوگنوزي - استاد دانشگاه تهران
بعد
از آب، چاي پرمصرفترين نوشيدني در دنياست و هر ساله 3 ميليارد كيلوگرم
چاي در جهان توليد ميشود. هزاران سال است كه مردم چين، ژاپن و هند چاي سبز
مصرف ميكنند و از خواص بيشمار آن بهره ميبرند. آنها به هنگام سردرد و
نفخ شكم نيز بلافاصله چاي سبز مينوشند. چاي سبز خطر مرگ در اثر بيماريهاي
قلبي را بيش از 25 درصد كاهش ميدهد. از فوايد بيشمار اين گياه بسيار
گفته شده است و حتي چاي را بهترين نوشيدني بعد از آب ميدانند. چاي محتوي
مقدار كمي از رنگدانهها، مثل كافئين است. چاي سبز و چاي سياه هر دو از يك
گياه به دست ميآيند؛ به طور كلي عمليات بيشتري روي چاي سياه انجام ميشود
تا به دست مشتري برسد. چاي براي كاهش خطر برخي بيماريهاي مزمن مثل سكته،
حملات قلبي و برخي سرطانها مفيد است. همچنين ميتواند از پوسيدگي دندانها
جلوگيري كند. با مصرف چاي رنگدانههايي كه شما به طريق ديگر دريافت
نميكنيد، تامين ميشود. بيشترين بهره نوشيدن چاي سبز، شامل حال زنان
ميشود. زناني كه روزانه پنج فنجان يا بيشتر چاي سبز مينوشند، در مقايسه
با كساني كه يك فنجان يا كمتر مصرف ميكنند، كمتر دچار مرگ در اثر حملات
قلبي ميشوند. ساير خواص چاي سبز عبارتند از:
كاهش وزن، جلوگيري از پوسيدگي دندان، حفاظت از قلب، كاهش فشار خون، جلوگيري از ديابت، پيشگيري از بيماريهاي خودايمني، جلوگيري از آرتروز، سكته و سرطان و ... خواص مفيد چاي سبز آنقدر زياد است كه دانشمندان همچنان در حال تحقيق و بررسي آن هستند.
كاهش وزن، جلوگيري از پوسيدگي دندان، حفاظت از قلب، كاهش فشار خون، جلوگيري از ديابت، پيشگيري از بيماريهاي خودايمني، جلوگيري از آرتروز، سكته و سرطان و ... خواص مفيد چاي سبز آنقدر زياد است كه دانشمندان همچنان در حال تحقيق و بررسي آن هستند.