نوشته : برليانت بزرگمهر
ساندويچ يكي از رايجترين و سادهترين غذاهاي معمول در كشورمان است. اين غذاي متنوع، به خصوص در بين كودكان و نوجوانان طرفداران زيادي دارد. به طوري كه امروزه غذاي اصلي آنان را در اكثر اوقات هفته ساندويچ تشكيل ميدهد. حتي گاه مشاهده ميكنيم كه در تمام روزهاي هفته نوجوانان و جوانان از ساندويچ به عنوان غذاي اصلي استفاده ميكنند، سوالي كه در اينجا مطرح ميشود آن است كه آيا اين كار صحيح است؟ و آيا اختصاص غذاي يك فرد به ساندويچ ميتواند نيازهاي تغذيهاي او را تأمين كند؟ آيا اصولاً خوردن ساندويچ از نظر تغذيه و سلامت انسان كار صحيحي است؟ پاسخ به اين سوال كار آساني نيست و نياز به بحث و بررسي مفصل و دقيق داشته و ابعاد وسيعي را در بر ميگيرد. ساندويچ چنانچه به طرز صحيح آمادهسازي، طبخ و تهيه شود، ميتواند جزء غذاهاي مفيد محسوب شده و به تأمين نيازهاي تغذيهاي شخص كمك كند، البته انتخاب نوع ساندويچ نيز بسيار مهم است، گاه ممكن است برخي افراد انواعي از ساندويچ را انتخاب كنند كه براي سلامتشان مفيد نباشد و آنان را مبتلا به پارهاي عوارض و اختلالات بنمايد. در بررسي علل گرايش زياد افراد به ساندويچ ميبينيم كه ساندويچها اكثراً خوشمزه و باب طبع مردم هستند و از آنجايي كه طعم و مزه غذا مهمترين عامل در انتخاب غذا است، بنابراين اشخاص اكثراً تمايل زيادي به مصرف ساندويچ نشان ميدهند. انواع ساندويچ به آساني در دسترس همگان است و در اكثر رستورانها و دكههاي فروش مواد غذايي به راحتي يافت ميشوند. تهيه ساندويچها در منزل آسان است و براي همه افراد قابل طبخ و آمادهسازي است. خوردن ساندويچ آسان است و نياز به تجهيزات مختلف ندارد. انواع ساندويچ بسيار متنوع بوده و آزادي بيشتري جهت انتخاب غذا براي افراد فراهم ميكند. به دلايل فوق، گرايش افراد نسبت به مصرف ساندويچ زياد است، به خصوص چون گروه كودك و نوجوان علاقه فراواني به مصرف آن نشان ميدهند، لذا لازم است توجه بيشتري به اين دسته از غذاها مبذول شده و روشهاي صحيح انتخاب، آمادهسازي و تهيه آن مورد دقت و توجه زيادي قرار گيرد.