آلودگی هوا با پوست چه می‌کند؟

77-4.JPG
داستان آلودگی هوا در شهری مانند تهران که فشار جمعیت و خودروها بر آن بیش از توان و تحمل شهر شده است،پایانی ندارد؛ پس باید تا زمانی که راهکارهای عملی و موثر از سوی دولتمردان و با همکاری عموم مردم برای کاهش و رفع این معضل بزرگ زیست‌محیطی به اجرا درآید با بهره‌گیری از روش‌هایی اثرات منفی ناشی از آلاینده‌های موجود در هوا را بر بدن و سلامت عمومی آن کاهش دهیم.

برای حفاظت از پوست و مو در برابر آلاینده‌هایی چون سرب، گوگرد، آرسنیک و ریزگردها باید گفت که متخصصان پوست و مو دریافته‌اند رابطه مستقیمی میان شیوع بیماری‌ها و بخصوص اگزماهای (حساسیت) پوستی در شرایط اضطراری که میزان سرب موجود در هوا افزایش می‌یابد، دیده شده است.


به گزارش ایسنا دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص بیماری‌های پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران در گفت‌وگو با روزنامه جام‌جم می‌گوید: هوای آلوده دارای ذرات هیدروکربن، گوگرد و ذرات معلق است که مخاط تنفسی و پوست را تحریک می‌کند و از آنجا که پوست سر، صورت، بخصوص دور چشم‌ها و دست‌ها در تماس مستقیم با هواست، بیشتر از سایر نقاط بدن آسیب می‌بیند و دچار حساسیت‌های اگزمایی می‌شود. البته کودکان و افراد مسن که پوست آسیب‌پذیرتری دارند، در چنین شرایطی بیشتر آسیب می‌بینند.

متخصصان پوست تاکید می‌کنند در هوای آلوده برخی از مشکلات پوستی که از قبل وجود داشته است نیز تشدید می‌شود و برخی ناراحتی‌ها هم بدون سابقه قبلی به وجود می‌آید. البته افرادی که سابقه حساسیت‌ها و آلرژی‌های پوستی دارند، در این شرایط مشکلات بیشتری را تجربه می‌کنند؛ به بیان دیگر، چنین افرادی بیشتر دچار سرخی پوست، پوسته‌پوسته‌شدن کنار بینی، گونه‌ها و سوزش و خارش دور چشم می‌شوند. همچنین خستگی و پف کردن دور چشم‌ها نیز از عوارضی است که معمولاً در چهره این افراد دیده می‌شود.

اختلال خوردن، نوعی سبک رویارویی با مشکلات زندگی است

44-160.jpg
نتایج یک پژوهش جدید نشان داد: سبک مقابله اجتناب اجتماعی رفتاری با اختلال خوردن و زیر مقیاس‌های آن یعنی رژیم غذایی، پرخوری و مهار دهانی رابطه مثبت معنی‌داری دارد.


به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشی با هدف بررسی رابطه سبک‌های مقابله‌ای شناختی رفتاری و انواع اختلال خوردن در دانشجویان دانشگاه توسط سودابه بساک‌نژاد، استادیار گروه روان شناسی بالینی از دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز و همکارانش انجام شد.

در این پژوهش توصیفی همبستگی، 200 نفر دانشجو از میان دانشکده‌های مختلف دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت تصادفی مرحله‌ای انتخاب شدند و به‌منظور سنجش انواع سبک‌های مقابله اجتنابی از مقیاس سبک‌های مقابله اجتناب اجتماعی شناختی و برای سنجش اختلال خوردن از آزمون بازخورد اختلال خوردن استفاده شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام انجام شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که سبک مقابله اجتناب اجتماعی رفتاری با اختلال خوردن و زیر مقیاس‌های آن یعنی رژیم غذایی، پرخوری و مهار دهانی رابطه مثبت معنی‌داری دارد و همچنین مقابله اجتناب رفتاری با مشکل پرخوری نیز رابطه مثبت معنی داری داشت. مقابله اجتناب اجتماعی شناختی با اختلال خوردن کلی و دو زیرمقیاس مهار دهانی و پرخوری رابطه دارد اما با رژیم غذایی رابطه معنی‌داری نداشت.

سبوس برنج از بروز سرطان جلوگیری می‌کند


محققان آمریکایی دریافتند مصرف سبوس برنج می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ در افراد جلوگیری کند.
 
آفتاب: محققان مرکز سرطان کلرادو با بررسی بر روی فواید سبوس برنج دریافتند خواص موجود در این ماده غذایی می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر باشد.

یکی از محققان ارشد این مطالعه گفت: مواد موجود در سبوس برنج این ویژگی را دارد تا خاصیت ضد سرطانی داشته باشد به طور مثال از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا،این مطالعه همچنین نشان می‌دهد: مواد موجود در سبوس برنج نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند بلکه در ارتقاء کارایی سلول‌های سالم نیز کمک کننده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، گفته شده از آنجایی‌ که برنج در بیشتر نقاط جهان در دسترس است گنجاندن سبوس آن در وعده‌های غذایی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامتی بخش اعظمی از جمعیت جهان داشته باشد.

چیلی، موثر برای رشد موها


فلفل قرمز یا تند که به نام چیلی معروف است با افزایش جریان خون به پوست سر در رشد موهای سر موثر است
به گزارش ایرنا، دکتر نسرین حاجی سید جوادی افزود: این سبزی مانند سیر و پیاز بیشتر به عنوان عامل پیشگیری از بیماری‌ها در نظر گرفته می‌شود و اغلب همراه آنها مصرف می‌شود .
وی ادامه داد: برخی از گیاه شناسان عقیده دارند که گیاهان گرم نظیر فلفل تند، دارچین و زنجبیل انرژی را افزایش می‌دهند و از طرفی گر گرفتگی دوران یائسگی را زیاد می‌کند.
به گفته وی خواص ضد میکروبی این ماده خوراکی نیز کاملا مشخص شده است و از رشد بسیاری از میکروب‌ها می‌تواند جلوگیری کند.
حاجی سید جوادی خاطر نشان کرد: ماده موثر در فلفل تند می‌تواند در کاهش دردهای مفاصل به ویژه آرتریت انگشتان دست نویسندگان موثر باشد.
وی اظهار داشت :به همین دلیل استعمال پماد خارجی این ماده درد ناشی از التهاب آرنج و التهاب در بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد.
حاجی سید جوادی گفت: فلفل قرمز می‌تواند در تومورهای سرطانی نیز موثر باشد، با این حال این مسئله کاملا ثابت نشده است.
وی افزود: نتیجه تحقیقی که در مرکز تحقیقات سرطان شناسی آمریکا صورت گرفته نشان می‌دهد که ماده موثر موجود در فلفل مانند تیغ دولبه عمل می‌کند و اثر سرطان زایی یا ضد سرطانی آن به میزان مصرف آن بستگی دارد.
وی یاد آور شد: اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر می‌شود و اگر در حد مجاز مصرف شود می‌تواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.
کارشناس تحقیقات میکرو بیولوژی مواد غذایی با بیان اینکه همه چیز در حد تعادل مناسب است افزود :فلفل قرمز بهترین داروی ریه و خلط آور قوی است وبرای پیشگیری و تسکین برونشیت مزمن مفید است.
وی اضافه کرد: این سبزی ضد احتقان بوده و برای بازشدن لخته‌های خون کمک می‌کند .همچنین مسکن درد است و مصرف فلفل قرمز لذت و نشاط را به دنبال دارد .

سبوس سرشار از ويتامين


جام جم آنلاين: سال‌ها پيش كارشناسان اتفاق نظر داشتند كه سبوس گندم مانع عمل آوري آرد شده و اسيد فتيك موجود در آن مانع جذب املاحي چون كلسيم، آهن، روي و منيزيم مي‌شود.
از اين رو هنگام آسياب، دانه‌هاي گندم، سبوس‌گيري و آرد سفيد حاصله براي تهيه نان و انواع شيريني‌ها به كار مي‌رفت اما بعدها متوجه شدند كه با حذف سبوس قسمت اعظم ريزمغذي‌ها (املاح و ويتامين‌ها) از دانه جدا و غذاي اغلب مردم بي‌ارزش مي‌شود.
بر اين اساس براي رفع سوء‌تغذيه، استفاده از سبوس خام در ماست، سالاد، سوپ و ساير غذاها توصيه شد.
اما مشكلاتي چون التهاب روده، نفخ معده و جذب‌نشدن كلسيم و آهن شايع‌تر شد تا اين‌كه تحقيقات نشان داد، حرارت پخت و مخمرهاي طبيعي كه براي عمل‌آوري به آرد نان افزوده مي‌شود، بخش عمده‌اي از اسيد فتيك سبوس را از بين برده و از اثرات مخرب آن مي‌كاهد و در ضمن باعث سنتز ويتامين‌هاي گروه B مي‌شود، اما سبوس در چه دانه‌هايي وجود دارد و خواص بارز آن كدام است؟
سبوس غلاف نازكي است كه در زير پوسته زبرغلاتي چون گندم، جو، چاودار، برنج و... وجود دارد و بخش اعظم مواد مغذي دانه در آن نهفته است.

خواص بادمجان

بادمجان

هرچند ممکن است بادمجان غذای چندان اشتها برانگیز و وسوسه کننده‌ای نباشد اما در عوض سرشار از فیبر خوراکی و منبع غنی از ویتامین‌های گروه B است.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ رنگ ارغوانی تیره پوست بادمجان نشان می‌دهد که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است و برای حفاظت از سلول‌های مغزی و کنترل سطح چربی ها دربدن تاثیر دارد. پس دفعه بعد که بادمجان را در مغازه سبزی فروشی دیدید نگویید که «بادمجان دوست نداریم و نمی‌خوریم‌» چون این نوع از صیفی جات برای سلامتی بدن مفید است و خواص زیر را دارد.
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. بادمجان اگر به روش صحیح طبخ شود خواص بسیاری دارد و برای پیشگیری و حتی درمان سرطان مفید است. بادمجان به دلیل ذخیره فیبر زیادی که دارد در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. این خوردنی هنگام عبور از روده‌ها مواد سمی و شیمیایی را جذب می‌کند و روده را از این مواد سرطان‌زا پاکسازی می‌نماید.

آنچه در مورد خواص پسته نمی دانید

پسته

بر اساس تحقیقی که توسط انجمن تغذیه امریکا در سال 2012 انجام شد، پسته تنظیم کننده ترکیب میکروبی دستگاه گوارش است.
 
این مطالعه نشان داد که پسته سطح باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش را تغییر داده و از این طریق سلامت این سیستم را بهبود می بخشد.
میکروب های مجرای گوارش نقش مهمی در سلامت میزبان یعنی انسان ایفا می کنند. اصلاح این محیط میکروبی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین سلامت کلی بدن ضروری است و بر اساس مطالعات، پسته با این مکانیسم به سلامت دستگاه گوارش کمک قابل توجهی می کند.

پسته ترکیبات ضروری مورد نیاز دستگاه گوارش را تامین می کند
پسته دارای خواص پری بیوتیک است. پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیر قابل هضم مانند فیبرهای غذایی هستند که در مجرای گوارش باقی مانده و به عنوان منبع غذایی باکتری های روده به مصرف می رسند.
غذاهای با خواص پری بیوتیک رشد و یا فعالیت باکتری های سودمند دستگاه گوارش را افزایش داده و با بهبود تعادل میکروبی روده بزرگ، تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن دارند. پسته همچنین حاوی ترکیبات شیمیایی ویژه ای است که تعادل میکروبی روده را بهبود می بخشند.
برای بررسی ارتباط بین ترکیبات پری بیوتیک موجود در پسته و سیستم گوارش، تحقیقی انجام شد که در آن 16 فرد سالم به صورت تصادفی انتخاب شدند و به 3 گروه تقسیم گردیدند. رژیم غذایی گروه اول فاقد پسته، گروه دوم حاوی روزانه 1.5 انس (42.5 گرم) و گروه سوم حاوی 3 انس (85 گرم) پسته یا بادام بود.

این ماده التهاب لثه را بهبود می دهد

لثه

مصرف مکمل های روغن ماهی (اسیدهای چرب امگا- 3) به درمان بیماری های لثه کمک می کند.
 
بیماری های لثه به ویژه التهاب بافت های اطراف دندان ها در بیش از نیمی از بزرگسالان مشاهده می شود. این بیماری خطر سکته و سایر مشکلات قلبی را افزایش می دهد.
محققان استرالیایی اثر مکمل های روغن ماهی را به عنوان یک درمان کمکی در بیماری های لثه مورد بررسی قرار دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که  مصرف روغن ماهی موجب بهبود علایم بالینی بیماران مبتلا به التهاب لثه می شود.
محققان توصیه می کنند که برای برخورداری از اثرات سودمند اسیدهای چرب امگا- 3 از جمله سلامت قلب و عروق، سلامت روان و همچنین کمک به درمان بیماری های لثه، از ماهی های چرب در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
 میزان امگا- 3 توصیه شده برای بزرگسالان 500 میلی گرم در روز می باشد و این مقدار امگا- 3 از طریق مصرف ماهی های چرب  (مانند سالمون و قزل آلا)  دو بار در هفته تامین می شود.
در صورتی که ماهی نمی خورید، می توانید تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه از مکمل های روغن ماهی استفاده کنید.
مصرف روغن ماهی عوارض خطرناکی به همراه ندارد. امگا- 3 در دوزهای بسیار بالا و بیش از نیاز روزانه ممکن است موجب تاخیر در زمان انعقاد خون و گاهی نیز احساس ناراحتی در معده شود.
افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین استفاده می کنند، بهتر است قبل از مصرف مکمل های روغن ماهی با پزشک مشورت کنند.

خوردن غذاهاي كم چرب به جاي رژيم‌هاي افراطي به كاهش وزن كمك مي‌كند

 جايگزين غذاهاي كم چرب به جاي غذاهاي پرچرب در كاهش وزن مؤثر است. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي انگلستان محققان با بررسي نتايج حاصل از داده‌هاي 73589 فرد شامل مردان، زنان و كودكان دريافتند كاهش وزن بدون تلاش خاص و گرفتن رژيم‌هاي سخت تنها با انتخاب فرآورده‌هاي غذايي كم چرب ميسر است.
نتايج حاصل ازاين گزارش حاكي است در مقايسه با بقيه، افرادي كه چربي كمتري مصرف كردند پس از گذشت 6 ماه، 6/1 كيلوگرم در وزن، 56.0 در ميزان BMI (شاخص توده بدني) و نيز 5/0 سانتي‌متر در دور كمر آنها كاهش حاصل شد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: گونه‌هاي مختلف چربي در اين مطالعه در نظر گرفته نشده است اما بديهي است كه كاهش در ميزان مصرف چربي‌هاي اشباع شده باعث كاهش چربي، فشارخون و وقوع بيماريهاي قلبي عروقي مي‌شود، به طوري كه سالم‌ترين راه براي كاهش چربي، كاهش چربي‌هاي اشباع است.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود: حفظ سلامتي فقط خوردن غذاهاي كم چرب مانند ماست و شير كم چرب و قطع مصرف كره نيست اما كاهش چربي به ويژه چربي‌هاي اشباع، شروع بزرگي است.
به گفته محققان انجام فعاليت‌هاي فيزيكي بيشتر، عدم مصرف دخانيات و مصرف مقادير زياد ميوه و سبزيجات به جاي تنقلات چرب مانند بيسكويت، كيك و چيپس به نگهداشتن سلامتي كمك مي‌كند اما در اين ميان، هم چنان آزمايشات بيشتري براي بررسي اثر كاهش مصرف چربي در وزن بدن به ويژه در كودكان لازم است.

معتادان در حال درمان، سبزیجات و میوه های تازه بخورند

 بیمارانی که دچار اعتیاد هستند و در حال درمان می باشند، باید حتما سبزیجات ومیوه های تازه را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند.
به گزارش وب دا، روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این مطلب، گفت: براساس تشخیص پزشک برخی از معتادان برای درمان باید از متادون استفاده کنند که هدف اساسی درمان نگهدارنده بامتادون کاهش آسیب ناشی ازمصرف موادمی باشد و همین که بتوانیم بیمار را از تزریق به سمت مصرف متادون خوراکی یاحتی مصرف خوراکی موادببریم خودش موفقیت بزرگی است.
دکتر سید محمد علی علوی افزود: در درمان بامتادون محدودیت زمانی وجودندارد و گاهی تا یک سال و حتی تا آخر عمر می تواند ادامه داشته باشد.
وی بیان کرد: چنین بیماری اگر حداقل یک سال پاک باشد و تستهای  وی منفی باشد، رفتارهای وی کاملا متعادل و منطقی باشد، شغل هم داشته باشد و توانایی سرکار رفتن و اداره زندگی مستقل  نیز داشته باشد، می تواند اقدام به ازدواج کند.
دکتر علوی گفت: معتادان در زمان ترک باید از مصرف غذاهای پرچرب، شور، حاوی شیرینی زیاد، غذاهای سرخ شده و نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه و چای و نسکافه و بعضی شکلات ها پرهیز کنند و در رژیم غذایی روزانه حتما سبزیجات و میوه های تازه وجود داشته باشد و روزانه یک عدد مولتی ویتامین مصرف کنند.
وی بیان کرد: یکی از علت های گرفتارشدن در دام اعتیادنداشتن و ندانستن مهارت های لازم زندگی ازجمله مهارت قاطعیت، حل مسئاله و مهارت "نه گفتن" می باشد که اگر شخص این مهارت ها را یاد بگیرد در مقابل وسوسه ی دوستان به مصرف مواد، مقاومت می کند و در صورت بروز مشکل، به روش صحیح آن را حل می کند که امیدوارم با آموزش به موقع این مهارت ها به روزی برسیم که معتادی در هیچ خانواده ای وجود نداشته باشد.