از مصرف خامه و شير محلي بپرهيزيد

كارشناس مبارزه با بيماريهاي مركز بهداشت استان يزد توصيه كرد: به منظور پيشگيري از بروز تب مالت (بروسلوز) از مصرف خامه و شير محلي بپرهيزيد.
علی اکبر تاج فیرزه در گفت و گو با خبرنگار وب دا يزد با تاكيد بر عدم مصرف شير محلي به منظور پيشگيري از بروز تب مالت اظهارداشت: اين بيماري يك بيماري مشترك بين انسان و دام است و در صورت عدم رعايت نكات بهداشتي در نگهداري دام موجب بروز اين بيماري در دام و انتقال آن به انسان مي شود.
تاج فیروزه در ادامه تب و لرز، خستگی، تعریق، دردستون فقرات و سردرد را از علائم و نشانه های این بیماری در انسان عنوان کرد و افزود: اجتناب از گوشت های کبابی و نیمه پز، خودداری از مصرف جگر نیمه پز، پرهیز از مصرف شیر، خامه و سرشیرهای محلی آلوده از جمله مواردی است که می توان با رعایت آنها از بروز بروسلوز پیشگیری کرد.
این کارشناس همچنین بر عدم مصرف شیرآغوز دام جهت تهیه سرشیر تاکید و خاطرنشان کرد: شیرآغوز دام بسیارآلوده کننده است بنابراین افراد از مصرف آن بپرهیزنند.

مصرف نمک دریا منجر به بروز انواع سرطان ها می شود

 مصرف نمک دریا یک تهدید جدی برای مردم به حساب می آید و منجر بروز انواع سرطان ها می شود.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور در گفت وگو با خبرنگار وب دا افزود: عوارض جبران ناپذیر استفاده اين نمك از يك سو، عدم وجود ید كه مهمترين عامل در رشد عقب ماندگي ذهني بشر رادارد، وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم و جیوه که باعث بروز انواع سرطان و بیماریهای کلیوی می شود.
مهندس نعمت الله معروفی ادامه داد: از سوي ديگر و همچنین وجود گچ و شن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمک های معرفی شده به عنوان نمکهای طبیعی، باعث گمراهی مردم شده و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم مي باشد .
وی خاطرنشان کرد: در پايان از مردم خواست تا از نمک های تصفیه شده يد دار با مشخصات بهداشتي استفاده كنند و نمک مورد مصرف را در ظروف سربسته، خشک و تمیز و دور از نور نگهداری کنند.
گفتنی است: پیش تر دکتر زهرا عبداللهی سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود: يد يكي از ريز مغذي هاي اساسي است كه با شركت در توليد هورمون تيروئيد و تأثير اين هورمون ها در سلامت و اعمال حياتي انسان از دوران جنيني،‌ كودكي و بلوغ دليل عمده اهميت يد است.
وي افزود: كمبود يد سبب بروز اختلال وسيعي مي شود كه مهمترين آنها اثر مخرب بر توانايي هاي ذهني و جسمي افراد جامعه و به خصوص كودكان و نوجوانان است.
اين متخصص تغذيه تصريح كرد: شايعترين عارضه كمبود يد به صورت گواتر بوده كه با كمبود شديد يا اختلال عملكرد اين غده نيز توام مي شود اما بسياري از اثرات كمبود يد در كاهش فعاليت مغزي است كه ممكن است ظاهرا نمايان نباشد.

تاثير مصرف سيب در پيشگيري از سرطان

 
سيب يكي از ميوه هاي دلپذير پاييزي بوده و سرشار از آنتي اكسيدان های قوي است.
به گزارش وب دا، يك كارشناس تغذيه ضمن بیان اين مطلب گفت: خوردن هفته اي حداقل 3 سيب، خطر ابتلا به آسم و ديابت نوع 2 را كاهش مي دهد و به حفظ سلامت ريه ها كمك مي كند.
شهلا جودت با بيان اين كه مصرف مداوم سيب از تشكيل سنگ كليه پيشگيري مي كند، اظهار داشت: سيب ميان وعده مناسب و داراي فيبر و ويتامين هاي C و K فراوان است.
وي به خواص سركه سيب اشاره و تصريح كرد: سركه سيب، حاوي مواد معدني نظير پتاسيم، سديم، كلسيم، منيزيم، فسفر، آهن و فلوئور است و مواد مغذي موجود در آن، باعث طراوت و شادابي سلول هاي بدن مي شود.
وي بيان كرد: سركه سيب براي فعاليت دستگاه گوارش بسيار مفيد است و به دليل داشتن اسيدهاي مختلف باعث متعادل شدن سوخت و ساز بدن و دفع مواد سمي موجود در غذا مي شود.

عصاره عناب گلودردهای زمستانی را درمان می کند

 
با توجه به آغاز فصل سرما و شیوع بیماری گلودرد، استفاده از عصاره عناب، درمانی ساده برای مقابله با این بیماری است.
به گزارش وب دا، دکتر داروساز دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: استفاده از عناب برای تصفیه خون، ایجاد شفافیت پوستی و پیشگیری از بیماری های قلبی، از گذشته در میان مردم رواج داشته است.
دكتر عبداله ارجمند با بیان اینکه تمام اجزای این گیاه دارای خواص ویژه هستند، اظهار کرد: مصرف جوشانده برگ عناب برای تسكین درد و پودر میوه آن نیز برای آرامش اعصاب توصیه می شود.
مبتلایان به غلظت خون با احتیاط عناب بخورند
این دکتر داروساز اضافه کرد: با توجه به افزایش غلظت خون در اثر مصرف عناب، بهتر است افراد مبتلا به غلظت خون با احتیاط عناب بخورند.
ارجمند خاطرنشان کرد: مصرف عناب در دوران بارداری، موجب کاهش دردهای شکمی در بانوان می شود.

مصرف یک لیوان شیر کم چرب قبل از خواب در بهبود خواب کارکنان موثر است

    مصرف يك ليوان شير كم چرب همراه با دو عدد خرما قبل از خواب در بهبود خواب كاركنان مؤثر است.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب اظهار داشت: کارمندان می توانند در بين دو وعده غذايي ميوه مصرف كنند تا ويتامين هاي مورد نياز به خصوص ويتامين هاي B و C كه در كاهش فشار هاي كاري و استرس سودمندند را به مقدار كافي دريافت كنند.
سعیده معانی افزود: در مراكزي كه چند نوبت كاري دارند مانند كارخانه ها، ‌بيمارستان ها و ادارات رعايت نظم در برنامه غذايي روزانه،‌ توزيع مناسب انرژي در وعده هاي غذايي،‌مصرف غذاهاي متنوع با گنجانيدن گروه هاي غذايي اصلي و توجه به زمان مصرف غذا در كاهش خستگي و بهبود عملكرد كاركنان مؤثر است.
وی تصریح کرد: بهتر است افراد شب كار وعده اصلي غذاي خود را در بعد از ظهر و يك وعده غذايي را در نيمه زمان شيفت ميل كنند همچنين در غذاي خود گوشت كم چربي به شكل كبابي و يا آب پز،‌ سبزي هاي تازه و سالاد، نان هاي سبوس دار،‌حبوبات و ماست كم چرب مصرف كنند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: اين افراد مي توانند از انواع مواد پروتئيني مثل گوشت،‌حبوبات،‌تخم مرغ آب پز استفاده كنند همچنين شير و مواد لبني كم چرب از جمله ماست، پنير و كشك نيز علاوه بر تامين املاحي مانند كلسيم و فسفر، ‌از منابع خوب پروتئين به شمار مي روند و مصرف غذاهاي پروتئيني با افزايش ناقل هاي شيميايي سبب افزايش هوشياري و رفع خواب آلودگي مي شوند.

سوء تغذیه عامل مرگ 54 درصد کودکان است

 مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد سوء تغذیه عامل مرگ 54 درصد کودکان است.

به گزارش وب­دا مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: کودکان ایرانی به شدت با کمبود ریزمغذی‌هایی مانند آهن، روی، ویتامین A‌و D مواجه هستند که مشکل اضافه وزن و سوءتغذیه را نیز باید به آن افزود.
دكتر علی اکبر سیاری افزود: کمبود روی در 18.7 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه وجود دارد که بالاترین میزان آن در منطقه جنوب و جنوب شرق کشور بوده که به 68 درصد می‌رسد.
وی ادامه داد: کم خونی در کودکان 6 ساله حدود 13.2 درصد است که بدترین وضعیت در جنوب و جنوب شرق کشور در حدود 53.4 درصد متغیر است. همچنین کمبود آهن برای کودکان 15 تا 23 ماهه 33درصد و در کودکان 6 ساله 26 درصد است.
دکتر سیاری در تعریف سلامت برخورداری همگانی بین گروه‌های آسیب پذیر مانند کودکان از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی توصیف کرد و گفت: فقر و محرومیت، گرسنگی، بیکاری، فساد و تورم، بیسوادی، عقب ماندگی، محرومیت از خدمات بهداشتی و درمانی، ناامنی باعث بروز بیماری‌های نوپدید مانند ایدز و عفونتها شده است که نیازمند عزم بین‌المللی و سرمایه‌گذاری ملی در توسعه دسترسی مردم به این خدمات است.
این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد:‌ مراقبت از مادران و کودکان را طی سه دهه در کشور ارتقاء داده‌ایم و روی برنامه‌های مراقبت تغذیه‌ای رشد و تکامل کودکان به ویژه روی فقر، گرسنگی و سوء تغذیه کودکان توجه کرده‌ایم.

برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان سویا بخورید


مصرف رژیم غذایی حاوی سویا و فرآورده های آن مناسب ترین جایگزین برای فرآورده های لبنی و مکمل های کلسیم است. افرادی که به مصرف شیر حساسیت داشته یا علاقه ای به فرآورده های لبنی ندارند، می توانند از سویا به عنوان یک وعده غذایی سالم و مقوی در تأمین کلسیم روزانه استفاده کنند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد، پروتئین سویا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان در زنان میانسال و سالمند دارد.
تحقیقی که روی ۴۰ هزار زن میانسال در دوران قبل از یائسگی انجام شد، نشان داد مصرف فرآورده های سویا به مدت ۳۰ ماه، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را به میزان ۸۰ درصد کاهش می دهد.

همچنین مطالعات اخیر نشان می دهد، احتمال شکستگی استخوان در زنانی که سویا را به عنوان وعده غذایی اصلی بطور مستمر در رژیم غذایی روزانه خود گنجانده اند، در سنین بالا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.دانشمندان معتقدند وجود ترکیبی به نام فیتیک اسید در سویا ممکن است، جذب برخی ویتامین ها و مکمل های مفید برای سلامتی بدن مانند منیزیم، کلسیم و آهن را کاهش دهد.

از این رو مطابق با توصیه دانشمندان، افراد مبتلا به بیماری های تیروئید، سرطان سینه یا افرادی که سابقه ابتلا به سرطان سینه را در بستگان خود دارند، بهتر است قبل از گنجاندن سویا در رژیم غذایی خود، با پزشک متخصص مشورت کنند.کنترل وزن، مصرف میوه و سبزی، استعمال نکردن دخانیات و انجام تمرینات ورزشی از عوامل استحکام استخوان و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان است.


منبع: روزنامه ايران

بعد از غذا 7 کار ممنوع است


از نظر خیلی‌‌ها غذا خوردن در کنار خانواده در زندگی شلوغ امروزی کار لذت بخشی است و نه تنها ساعات زیبایی را می‌آفریند بلکه قدمی‌به سوی زندگی سالم به حساب می‌آید. فراموش نکنید که ساعات غذا خوردن اهمیت زیادی دارد ولی بسیاری از ما عادات اشتباهی داریم که بعد از غذا به آن می‌پردازیم ولی باید از انجام آن صرف نظر کنیم:

1- آب ننوشید: بلافاصله بعد از صرف غذا آب خوردن سبب رقیق شدن شیر معده می‌شود بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا آب ننوشید.

2- سیگار نکشید: به طور کلی سیگار نکشید. اما سیگار کشیدن بعد از غذا گناه نابخشودنی به حساب می‌آید. سیگار محیط معده را اسیدی می‌کند افراد سیگاری نیم ساعت بعد از غذا سیگار بکشند.

3- میوه نخورید: از عادات بد ما میوه خوردن بعد از صرف غذاست. بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا میوه نخورید چون سبب نفخ معده می‌شود البته میوه پخته اشکالی ندارد.

4- حمام نکنید: حداقل نیم ساعت فاصله قرار دهید به ویژه حمام داغ توصیه نمی‌شود زیرا در جریان خون در اطراف معده اختلال ایجاد می‌کند و برهضم غذا اثر منفی می‌گذارد.

5- راه نروید: حداقل نیم یا یک ساعت بعد از صرف غذا پیاده روی طولانی نکنید تا هضم غذا بهتر صورت گیرد.

6- نخوابید: در مورد خوابیدن تأکید می‌شود که حداقل 2 ساعت بعد از خوردن غذا انجام نشود بنابراین شام خوردن در آخر شب کار بسیار اشتباهی است.

7- چای ننوشید: در میهمانی‌‌ها هنوز غذا تمام نشده چای جلوی میهمان می‌گذاریم چای می‌تواند محیط معده را اسیدی کند و تأثیر منفی بر مواد معدنی معده بگذارد بعد از غذا مایعات باید با نیم ساعت تا یک ساعت فاصله مصرف شود.

منبع : آرمان


مزایای مصرف تخم‌مرغ در کودکی

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که ‌خوردن یک عدد تخم‌مرغ در روز با 18 درصد کاهش احتمال سرطان سینه همراه است. دکتر پریسا ترابی با بیان این مطلب افزود: به دلیل اهمیت ماده کولین در ساختمان بدن، عدم مصرف آن در گروه‌های خاص به ویژه زنان باردار و شیرده می‌تواند آثار سوء قابل توجهی داشته باشد زیرا این ماده در به هم پیوستگی ساختمانی غشای سلول‌‌ها نقش دارد.وی تصریح کرد: تخم‌مرغ پس از جگر گاو دومین منبع مهم و غنی از کولین است که به‌خصوص باید در زنان باردار و شیرده به مصرف برسد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛کولین تخم‌مرغ در داخل زرده آن به‌صورت ماده‌ای به نام لسیتین یافت می‌شود.ترابی با اشاره به این که 2 عدد تخم‌مرغ با تامین حداقل 250 میلی گرم کولین حدود 50 درصد نیاز روزانه یک خانم باردار و شیرده را تامین می‌کند، تصریح کرد: کولین نقش بسیار مهمی در تکامل مغز جنین دارد و این ماده مناطقی از مغز را که مسئول برقراری حافظه هستند تحت تاثیر قرار داده و توانایی یادگیری در دوران زندگی را تقویت می‌کند.این کارشناس تغذیه ادامه داد: دریافت کولین توسط جنین از مادر نه تنها باعث رشد و تکامل مناسب مغزی او می‌شود بلکه سطح ماده هموسیستئین در خون مادر را در حد متعادل حفظ می‌کند همچنین مادران بارداری که در رژیم غذایی خود فقر کولین دارند، 4 برابر بیشتر احتمال دارد که جنین آنها دچار ضایعات لوله عصبی از جمله کانال مغزی نخاعی شود.


چرب و چیلی نخورید


آیا تا به حال از خود پرسیده اید که غذاهای سنتی ما مانند پلوقیمه و دیزی چه ایرادهایی دارد که باید رفع شود؟ به گفته کارشناسان تغذیه یکی از مهم ترین اشکالات غذاهای ایرانی، استفاده فراوان از روغن است در پخت غذاهای ایرانی از روغن زیادی استفاده می شود و این جمله را که «غذا که بی  روغن خورده نمی شود» همه ما در خانواده بارها و بارها شنیده ایم. اما نتیجه این سبک غذا خوردن باعث شده است که بسیاری از افراد دچار عارضه چربی خون بالا شوند. این در حالی است که چربی خون یکی از مهم ترین دلایل افزایش خطر عوارض قلبی است. بنابراین چاره ای نداریم جز این که سبک و شیوه پخت و رژیم غذایی خود را اصلاح کنیم.وقتی از اصلاح رژیم غذایی و چربی خون صحبت می کنیم، در گام اول باید از وزن بدن صحبت کنیم. به این معنا که هر فردی باید نسبت به وزن بدنش حساس باشد و آن را کنترل کند. این تصور که چند کیلوگرم وزن اضافه اشکال ندارد و یا چه اشکالی دارد وزن زیاد باشد، باید از ذهن پاک شود زیرا ثبات وزن و داشتن وزن مناسب، کلید سلامت است.

دکتر آزاده امین پور متخصص تغذیه با بیان این مطلب به خراسان می گوید: ثبات وزن موضوعی است که باید مدنظر همه افراد در تمام سنین باشد.داشتن وزن متعادل و متناسب نه فقط خطر چربی خون بلکه قند خون و بسیاری از بیماری های مرتبط با این ۲ عامل را کاهش می دهد.وزن مطلوب هر بزرگسالی نسبتی مشخص دارد که از تقسیم وزن بر مجذور مترمربع BMI یا شاخص توده بدنی به دست می آید. این شاخص باید برای افراد بین ۲۰ تا ۲۲ باشد و اگر بیش از ۲۵ باشد، یعنی فرد در معرض خطر جدی قرار دارد.