شیرینی جات را در یک وعده مصرف کنید نه چند وعده متوالی

 برای پیشگیری از پوسیدگی دندان انجام دهید؛
 

مصرف شیرینی جات در یک وعده موجب می شود که یکبار محیط 
PH دهان پایین بیاید و ایجاد پوسیدگی در دندان ها نکند.
به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: اگر مواد قندی به تناوب مصرف شود احتمال پوسیدگی را بالاتر می برد زیرا اگر دهان به صورت دایمی اسیدی بماند، احتمال پوسیدگی را بالا می برد که این نکته به خصوص در مصرف مواد قندی توسط بچه-ها مهمتر است.
دکتر فاطمه کوه پیما اظهار داشت: در مجموع برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها مواد غذایی شامل کربوهیدرات ها و مواد قندی که احتمال پوسیدگی را بالا می برد باید کمتر مصرف شود.
وی بیان کرد: تخصص ترمیمی در دندان پزشکی علم و هنر شناخت، پیشگیری و درمان بیماری پوسیدگی دندان هاست که در سال های اخیر، موارد درمان زیبایی دندان ها نیز به آن اضافه شده است.
وی گفت : آموزش نگهداری از دندان ها باید از مراحل ابتدایی آموزش بهداشت دهان و دندان صورت گیرد که از آموختن شیوه صحیح مسواک زدن و کشیدن نخ دندان همراه با رعایت کردن بهداشت دهان آغاز می شود.
دکتر کوه پیما تصریح کرد: ارایه این گونه آموزش ها که از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند باید از سنین کودکی مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه تغییر رنگ در دندان ها که به راحتی قابل مشاهده باشد و پیشرفته تر از آن شکستگی دندان ها که توجه بیمار به آن جلب می شود از نشانه های پوسیدگی دندان می باشد، اظهارداشت: شکستگی از نشانه هایی است که احتمال رسیدن به عصب یا نزدیک به آن را نشان می دهد.
دکتر کوه پیما گفت: متخصص ترمیمی برای تشخیص دقیق به تشخیص کلینیکی که توسط معاینه صورت می گیرد و بعد از آن تشخیص پاراکلینیکی که عکس رادیولوژی را به همراه دارد، نیاز دارد در غیر این صورت تشخیص دقیقی نمی توان انجام داد.
وی بیان کرد: ترمیمی در سطوح مختلف یک سطحی، دو سطحی، بازسازی و کاورکردن کل سطح دندان انجام می شود و بیماران باید به این نکته توجه داشته باشند که دندان های ترمیم شده نیاز به مراقبت دارد و نخ دندان، مسواک زدن و نخوردن غذاهای سخت لازم و ضروری می باشد.
دکتر کوه پیما در پایان کلید طلایی نگهداری دندان ها را مراجعه سالانه به دندان پزشک برای تشخیص پوسیدگی و بیماری های دندان ذکر کرد.

مصرف گوشت زیان‌آور است

مصرف گوشت قرمز خطر سکته قلبی و ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

“مصرف گوشت برای سلامتی انسان زیان‌آور است و کره‌ی زمین را به نابودی می‌کشاند.“ شاید در آینده بر روی بسته‌های گوشت ‌نیز، همچون بسته‌های سیگار، چنین شعارهای هشداردهنده‌ای نوشته شوند.

مصرف گوشت قرمز خطر سکته قلبی و ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
نتایج تحقیقات تازه‌ای که از سوی متخصصان موسسه‌ی ملی مبارزه با سرطان در آمریکا منتشر شده، در مورد استفاده از گوشت قرمز هشدار می‌دهند. تیم تحقیقاتی این موسسه برنامه‌ی غذائی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم آمریکا را در سال ۱۹۹۵ ثبت کرد. این تیم سپس وضعیت سلامتی این افراد را طی سال‌های گذشته زیر نظر قرار داد. نتایج بدست آمده از تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف گوشت قرمز (گاو، گوسفند، خوک و بز) در میان افرادی که وضعیت مشا‌بهی دارند، به مراتب بیشتر سبب بروز سکته‌ی قلبی و سرطان می‌شود.
طبق این پژوهش، کسانی «مصرف کننده‌ی حداکثر» مقدار گوشت قرمز تلقی شده‌اند که روزانه به طور متوسط ۱۶۰ گرم گوشت مصرف می کرده‌اند و رژیم غذایی «مصرف کنندگان حداقل» هر روز شامل حدود ۲۵ گرم گوشت قرمز بوده است. پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که اگر همه‌ی میزان مصرف گوشت قرمز خود را به سطح میزان مصرف‌کنندگان حداقل برسانند، یعنی ۲۵ گرم در روز، آنگاه خطر سکته‌ی قلبی و ابتلا به سرطان در بین مردان ۱۱ درصد و در بین زنان ۱۶ درصد کاهش می‌یابد.

آیا افراد گیاه‌خوار بیشتر عمر می‌کنند؟


گیاه‌خواران همواره شهرت دارند به اینکه رژیم غذایی سالم‌تری نسبت به دیگران دارند و طولانی‌تر زندگی می‌کنند. اما بنا بر پژوهش‌های مختلف در این زمینه، دلیل عمر طولانی‌ گیاه‌خواران تنها از رژیم غذائی آنها نشأت نمی‌گیرد.

افراد گیاه‌خوار به این می‌بالند که رژیم غذایی سالم‌تری نسبت به دیگران دارند. تحقیقات پیشین در این زمینه هم نشان می‌دادند که پرهیز از خوردن گوشت کلید داشتن زندگی‌ای طولانی است.
البته این، حقیقت دارد. به طور مثال به دلیل پرهیز از مصرف فراورده‌های حیوانی، سطح کلسترول خون افراد گیاه‌خوار پائین‌است و این امر آنها را از ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون، انسداد عروق و بیماری‌های قلبی مصون نگه می‌دارد. از طرفی دیگر کمبود چربی در رژیم غذایی گیاه‌خواری از چاقی و بالا رفتن چربی خون نیز جلوگیری می‌کند. اما اینجا این پرسش پیش می‌آید که آیا سالم‌تر بودن گیاه‌خواران نسبت به افرادی که در رژیم غذایی خود از خوردن گوشت صرف نظر نمی‌کنند، تنها به دلیل گیاه‌خوار بودن آنها است؟

بررسی ۱۲ ساله رژیم غذایی مبتنی بر گیاه‌خواری

مرکز تحقیقاتی بیماری‌های سرطانی در آلمان به مدت ۱۲ سال تغذیه شماری از گیاه‌خواران را زیر نظر داشته است. در میان این افراد انواع مختلف گیاه‌خواران حضور داشته‌اند، از جمله کسانی که از تمام فراورده‌های گوشتی حتی تخم‌مرغ، شیر و عسل پرهیز می‌کنند و همینطور کسانی که رژیم غذایی میانه‌رو دارند و گاهی گوشت مصرف می‌کنند.

آیا زندگی بدون مصرف گوشت امکان‌پذیر است؟

عبارت مشهوری در توصیف میزان ضرورت وجود گوشت در رژیم غذایی روزانه می‌گوید: گوشت غذای حیات‌بخش است. اما آیا این حقیقت دارد؟ یا اینکه انسان بدون اینکه ضرری متوجه او شود، می‌تواند برنامه‌غذایی بدون گوشت داشته باشد؟

هر چند که خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند جنون ‌گاوی از راه مصرف گوشت، منجر به افزایش شمار کسانی که به گیاه‌خواری روی می‌آورند شده است، اما همچنان بیشتر افراد تمایل زیادی به مصرف گوشت دارند.
به گزارش وبسایت اشپیگل آنلاین، تنها در آلمان مصرف سرانه گوشت هر نفر حدود ۶۰ کیلوگرم در سال است و تازه در آمریکا ۳۰ کیلوگرم هم بیشتر است. با نگاهی به این آمار و ارقام این پرسش پیش می‌آید که آیا اینگونه تمایل به مصرف گوشت از روی عادت است یا نتیجه تبلیغات هوشمندانه گسترده است که ما را به سمت گوشت‌خواری سوق می‌دهد؟
انسان اصالتا گوشت‌خوار بوده است
با توجه به پژوهش‌های متعدد علمی، در اینکه انسان اصالتا گوشت‌خوار بوده تقریبا شکی وجود ندارد. دانشمندان با کمک اشعه لیزر دندان‌های فسیل قدیمی‌ترین انسان‌تباران با نام «جنوبی‌کپی» (Australopithecus) را مورد بررسی قرار داده‌اند. آنها متوجه شده‌اند که برنامه‌ی غذایی نیاکان ما حاوی انواع برگ، میوه، تخم و ریشه گیاهان و همینطور گوشت بوده است.

فلفل؛ ادویه‌ای شفابخش


قدیمی‌ها درست گفته‌اند «فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه». این ادویه‌ تند برای سلامتی انسان بسیار مفید است.فلفل ضددرد و ضدسرماخوردگی است، باعث هضم بهتر غذا می‌شود، به درمان برونشیت کمک می‌کند و محرک قوای جنسی است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ این ادویه‌ تند برای سلامتی انسان مفید است برای همین از شما دعوت می‌کنیم با این ادویه‌ تند و البته محبوب بیشتر آشنا شوید.

برای هضم غذا
فلفل به هضم غذا کمک می‌کند. می‌دانید که هضم غذا از دهان شروع می‌شود و در این روند، بزاق نقش مهمی‌ایفا می‌کند. بزاقی که ترشح می‌شود برخی از ترکیبات غذاها را جدا می‌کند تا راحت‌تر جذب بدن شوند و همچنین از دندان‌ها مراقبت می‌کند. بنابراین ترشح بزاق بسیار مهم است. فلفل دارای ترکیبی به نام چاویسین است که تند بوده و می‌تواند ترشح بزاق را بیشتر کند. برای همین می‌تواند روی جریان هضم غذا تأثیر بگذارد. 

فلفل؛ همیار لاغری
زمانی که رژیم می‌گیرید و غذاهای بدون چربی و بدون سس را در برنامه‌ غذایی‌تان می‌گنجانید فلفل باعث می‌شود که طعم سوپ، سالاد، گوشت و ماهی و غذاهای رژیمی‌دیگر بهتر شود و راحت‌تر بتوانید رژیمتان را دنبال کنید. طعم تند فلفل همچنین در موارد دیگر نیز کارساز است. زمانی که سن بالا می‌رود افراد سالمند اشتهای خود را از دست می‌دهند. اوایل همه‌ غذاها بی‌مزه می‌شوند و این افراد به مرور میل به غذا را از دست می‌دهند به ویژه زمانی که تنها زندگی می‌کنند. افزودن اندکی نمک به غذای این افراد اشتهای آن‌ها را تحریک می‌کند و باعث می‌شود به سر میز برگردند.

فواید و خواص عرق بیدمشک


گیاه دارویی آن از بید معمولی با نام نژادی از درخت بید است که اندازه آن از بید معمولی کوچکتر ولی سنبله‌های آن دارای اسانس معطری است.بگل‌های گیاه دارویی بیدمشک قبل از بازشدن برگ‌ها ظاهر می‌شوند و معطرند و بهترین نوع آن است که رنگ گل بیشتر باشد.اسانسی از گل‌های این گیاه گرفته می‌شود که به آن عرق بیدمشک می‌گویند که همراه با شربت جهت معطر شدن شربت مصرف دارند و مصرف درمان نیز دارا می‌باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری سیستان و بلوچستان دراین رابطه گفت: طبیعت گیاه بیدمشک سرد و تر و مقوی قوای دماغی و قلب و مفرح مزاج است و سردردهای مزاج را تسکین می‌دهد.محمد‌امیر راشکی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: چنانچه زالو در حلق کسی رفته و در حلق یا اطراف آن چسپیده باشد، با غرغره عصاره برگ درخت بید مشک زالو از عضو جدا و از حلق خارج می‌شود.وی اظهار کرد: عرق بیدمشک قند خون را پایین می‌آورد و نوشیدن آن بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را کاهش می‌دهد.


کمبودهای رایج بدن را بشناسید!


Multimedia_pics_1389_7_Health_1.jpg
" نیازی به تخصص و سواد خیلی بالا ندارد. همه‌ی ما می‌دانیم که تغذیه چه تأثیر مهمی روی سلامتی می‌گذارد. با وجود این هنوز افراد زیادی هستند که به بهانه‌های مختلف (و متأسفانه گاه به دلیل قیمت مواد غذایی) تغذیه‌ی سالم را نادیده می‌گیرند. اما سلامتی بزرگ‌ترین و با ارزش‌ترین سرمایه‌ی زندگی ماست. بدن سالم نیازی به دوا و دکتر پیدا نمی‌کند و سلامتی نیز در گرو تأمین تمام نیازهای بدن است. برای همین خواهش می‌کنیم تا جایی که می‌توانید به تغذیه‌تان اهمیت دهید (خیلی بیشتر از رخت و لباس و هزینه‌های جانبی دیگر)."

به گزارش ایسنا به نقل از سایت تبیان، مشکل دیگری که وجود دارد تب لاغری است که این روزها بسیار باب شده است. اینکه به فکر زیبایی اندام خود هستید جای تحسین دارد. اما توجه داشته باشید لاغر شدن اصولی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. اینکه این روزها خانم‌ها و دخترهای جوان به خود گرسنگی می‌دهند نتیجه‌ای جز کمبود مواد مورد نیاز بدن و ضربه به سلامتی چیز دیگری در پی نخواهد داشت. در این مطلب می‌خواهیم شما را با برخی کمبودهایی که در بین مردم رایج‌تر است آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

پروتئین

هر روز به تعداد افرادی که به سمت گیاه‌خواری روی می‌آورند افزوده می‌شود. اما حواستان باشد اگر بخواهید پروتئین حیوانی را با پروتئین ناچیز گیاهی جایگزین کنید و به فکر تنوع منابع پروتئین نباشید به بدنتان آسیب خواهید زد؛ چون خیلی ساده بدن دچار کمبود پروتئین می‌شود. عدم مصرف گوشت بدون یافتن منابع جایگزین مناسب باعث می‌شود برخی از گیاه‌خواران دچار کمبود آهن و مواد مغذی دیگری مانند ویتامین B12 و زینک (روی) شوند. به خاطر این که گیاهان نمی‌توانند به اندازه‌ی گوشت، پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

کاهش وزن ناشی از کم آبی به سرعت بر می‌گردد


دکتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه:

یکی از مسائلی که اخیرا جامعه درگیر آن است رژیم‌های غذایی متنوع برای کاهش وزن است که به وفوردر سایت های اینترنتی در دسترس هستند. در این رابطه با دکتر ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

دکتر ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در رابطه با مفهوم واقعی لاغری و کاهش وزن گفت: «از دید عوام و افرادی که‌شناختی روی متابولیسم و درون داد‌های موجودات زنده ندارند، مسئله کاهش وزن و سایز تبدیل به آرزویی شده که فرد حاضر است تمام دارایی مالی و سلامت جسمی و روحی خود را برای به دست آوردن آن از دست بدهد. اما از نظر یک متخصص تغذیه کاهش واقعی وزن یعنی مصرف انرژی‌هایی که به صورت متراکم در بافت‌های چربی انباشته شده‌اند.»

وی گفت: «انرژی در درون بدن موجودات زنده و در محیط زندگی فنا ناپذیر است و به شکل‌های مختلف نور، حرکت و حرارت در می‌آید. بر همین مبنا امکان سوزاندن انرژی‌های انباشته در طی ماه‌ها و سال‌ها اضافه دریافت، در مدت زمان کوتاه وجود ندارد.»

دکتر مظهری با اشاره به موضوع تجمع چربی‌ها در قسمت‌های مختلف بدن به خصوص افزایش قطر کمر و شکم گفت: «این تجمع‌‌ رها شدن اسید‌های چرب در جریان خون و در نتیجه اکسیده شدن با رادیکال‌های آزاد را در پی دارد که با ایجاد پلاک منجر به انسداد رگ‌ها می‌شود.»

مصرف مقدار زیاد کربوهیدرات ها قند خون را افزایش می دهد

مصرف متعادل غذاهای حاوی كربوهیدارت ها برای بیماران دیابتی ضروری است.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب گفت: فرد مبتلا به ديابت، بايستي در هر يك از وعده هاي اصلي يا ميان وعده غذايي خود مقداري كربوهيدرات مركب يا غذاهاي نشاسته اي مانند نان گندم كامل(سنگك)، غلات كامل، ميوه، سيب زميني، ماكاروني، برنج و حبوبات مصرف كند.
سعیده معانی افزود: منابع عمده کربوهیدرات ها اغلب غذاهای گیاهی اند که می توان به سبزیجات، غلات و حبوبات اشاره کرد. شیر و لبنیات نیز به میزان کافی کربوهیدرات دارند.
وي، با اشاره به اينكه مصرف مقدار زياد كربوهيدرات، قند خون را به سرعت افزايش مي دهد، تصریح کرد: مصرف كم كربوهيدرات ها نيز، موجب افت شديد قند مي شود.
معانی تاكيد كرد: قند خون بالا به مرور زمان، مواد مضري توليد مي كند كه موجب وارد شدن آسيب هاي جدي به عروق كليه، چشم و ديگر اندامها مي شود همچنين قند خون بالا، محيط مناسبي براي رشد ميكروب ها شده و احتمال ابتلا به انواع عفونت ها را نيز در افراد تشديد مي كند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: بررسی های اخیر نشان داده اند که غذاهای حاوی کربوهیدرات ساده می تواند سبب افزایش سطوح قند خون شده و همچنین ترشح انسولین را افزایش می دهد این امر می تواند موجب افزایش اشتها شود و تجمع بیش از حد چربی شده و چاقی را تقویت کند.

توليد شيريني‌هاي آنتي‌اكسيداني از عصاره هسته انگور


بهره‌گيري از آنتي‌اكسيدان‌ها با گنجاندن ميكروكپسول‌هاي آنتي‌اكسيداني هسته انگور در محصولات پخته شده امكان‌پذير شد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه علوم و صنايع غذايي گروهي از محققان با انجام تحقيقات خود و بهره‌گيري از دانه‌هاي انگور توانستند اقدام به توليد شيريني‌هاي آنتي‌اكسيداني غني شده از دانه‌هاي انگور نمايند.
براساس اين گزارش محققان افزودند اين شيريني‌هاي غني شده داراي طعمي مطلوب بوده و سطح آنتي‌اكسيداني آنها تا 10 برابر بيشتر از شيريني‌ها و بيسكويت‌هاي معمولي است.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: براي غلبه بر طعم تلخ و گس عصاره اين دانه و بي‌ثباتي آن به گرما در اين تحقيق از فرآيند ريزكپسوله كردن استفاده شده است كه در آن به جهت محافظت از آنتي‌اكسيدان‌هاي هسته انگور در برابر تغييرات ناشي از گرما و نيز پوشاندن عطر و طعم آن دانه‌هاي انگور آنتي‌اكسيداني توسط مخلوطي از تركيبات در مقياس ميكروسكوپي پوشش داده مي‌شود.
نتايج ديگر اين مطالعه حاكيست عصاره دانه انگور سرشار از آنتي‌اكسيدان‌هاست و داراي اثرات مفيدي در سلامت انسان از قبيل پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي – عروقي و سرطان است كه اين  خواص به لزوم استفاده از آن در صنايع غذايي تأكيد مي‌كند.