قارچ سرشار از کلسیم



صفحه عكس

زنان قارچ را در رژیم غذایی‌شان قرار دهند

کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه قارچ استخوان‌ها را تقویت میکند،گفت: «از آنجایی که بدن خانم‌ها به طور متوسط ۹۰ درصد مقدار ویتامین ب۲ توصیه شده را دارا می‌باشد و به ندرت یک زن اسید فولیک را به اندازه لازم جذب می‌کند بنابراین باید خانم‌ها در رژیم غذائی خود غالباً از قارچ استفاده کنند.»

علی اکبر کمالی اردکانی کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینانیوز در خصوص ارزش غذایی قارچ گفت: «قارچ یک ماده غذایی سالم، لذیذ و سرشار از پروتئین، انواع ویتامین‌ها، املاح و آنتی‌اکسیدان‌ها است که با دارا بودن طعم، بو و بافت مطبوع در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.»

وی با اشاره به اینکه قارچ دارای ۵ /۱ تا ۶ درصد پروتئین است که ۷۰ تا ۹۰ درصد آن جذب بدن می‌شود، افزود: «به علت پایین بودن اسید اوریک در قارچ، بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماری‌های هم ردیف آن توصیه کرده‌اند.»

شيرگاو و حفظ سلامتي كودكان

مصرف 2 فنجان شير در طول روز براي سلامتي كودكان ايده آل است.
به گزارش وب‌دا، به نقل از تحقيقات آنلاين به دست آمده از نشريه طب اطفال محققان با مطالعه تأثيرات حاصل از مصرف شير گاو روي 1300 كودك 2 تا 5 ساله مشاهده كردند كودكاني كه شيرگاو بيشتري مي‌نوشند داراي ذخاير بالايي از ويتامين D‌ در خون خود هستند اما ميزان ذخاير آهن در آنها پايين‌تر است.
براساس اين گزارش محققان با ارزيابي عادات نوشيدن شير و عوامل ديگر كه مي‌تواند روي ذخاير آهن و ويتامين D‌ تأثيرگذار باشد و نيز بررسي نمونه خون كودكان مورد مطالعه افزودند مصرف 2 فنجان شير در هر روز براي حفظ سطوح مناسب ويتامين D‌ در اكثر كودكان كافيست و همچنين اين ميزان شيرگاو ذخاير مورد نياز آهن را در بدن آنها حفظ مي‌كند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكيست دادن شير گاو بيش از اين مقدار به كودكان موجب كاهش منابع آهن در آنها شده بدون آن كه موجب افزايش قابل توجهي از سطوح ويتامين D  در آنها شود.
نتايج ديگر اين مطالعه همچنين مي‌افزايد كودكان با رنگ پوست تيره‌تر ممكن است به اندازه كافي ذخاير ويتامين D‌ در طول زمستان نداشته باشند و براي افزايش اين سطوح به جاي مصرف بيشتر شيرگاو پيشنهاد مي‌شود از راه مناسب‌تري استفاده شود تا ضمن افزايش ذخاير ويتامين D سطوح آهن نيز در آنها حفظ شود.
به گفته محققان سطوح مناسب ويتامين در كودكان به سلامت استخوان‌ها مرتبط است و كمبود آهن نيز باعث كم‌خوني و تأخير در تكامل عملكردهاي شناختي در آنها مي‌شود با اين حال انجمن اطفال كانادا توصيه مي‌كند كه مصرف شيرگاو نبايد تا قبل از يك سالگي در كودكان آغاز شود.

پیشگیری از تکثیر سرطان با مصرف زغال اخته

 
مواد مغذی موجود در زغال اخته، مانع از تکثیر سلول های سرطان خون، بدون تاثیر بر سلول های سالم می شود.
به گزارش وب دا، كارشناس مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج ضمن بیان این مطلب گفت: زغال اخته حاوی مقادیر بالای آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است.
مهندس اكرم  پايدار با اشاره به کم کالری بودن زغال اخته، اظهار کرد: مصرف این میوه موجب اضافه وزن نمی شود و می توان آن را به صورت روزانه در برنامه غذایی قرار داد.
وی مصرف زغال اخته را در پیشگیری از ابتلا به تومورهاي سرطاني در نوزادان موثر دانست و تصریح کرد: این خواص با مصرف زغال اخته به صورت کامل ایجاد می شود و مصرف عصاره آن به تنهایی موثر نخواهد بود.

كاروتنوئيدها خطر وقوع شكستگي لگن را در مردان كاهش مي‌دهند

احتمال وقوع شكستگي لگن در مردان لاغر مسن با افزايش ميزان مصرف كاروتنوئيدهاي موجود در سبزيجات كاهش مي‌يابد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان دانشگاه سنگاپور با بررسي 63257 نفر از افراد مسن بين سال‌هاي 2010 تا 1993 و با توجه به اين كه در طول اين مدت 1630 نفر از آنها دچار حادثه شكستگي لگن شدند دريافتند ارتباط معكوسي بين كاروتنوئيدهاي آنتي‌اكسيداني در رژيم غذايي و خطر وقوع شكستگي لگن در مردان سالمند وجود دارد.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: وقوع شكستگي‌هاي لگن با افزايش ميزان مصرف سبزيجات وكاروتنوئيدها به ويژه بتاكاروتن در اين مطالعه كاهش يافت و اين اثر محافظتي بيشتر در مردان لاغر در مقايسه با مردان چاق ديده مي‌شد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: در مقابل هيچ رابطه‌اي بين مصرف سبزيجات و يا كاروتنوئيدها با بروز اين شكستگي‌ها در زنان، بدون در نظر گرفتن سطح BMI‌ ديده نشد و با توجه به اين يافته‌ها BMI‌ پايين يك عامل خطر مهم براي وقوع خطر شكستگي لگن در مردان سالمند نسبت به زنان سالمند بوده است.
به گفته محققان، كاروتنوئيدها در بسياري از ميوه‌ها و سبزيجات به ويژه رنگدانه‌هاي سبزيجات زرد و نارنجي وجود دارد كه در بدن به ويتامين A‌ تبديل مي‌شود و اين يافته‌ها مي‌تواند پيامدهاي مهمي در پيشگيري از بروز اين شكستگي‌ها در مردان مسن داشته باشد.

غذاهاي سرپايي ناسالم خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهد

مصرف ميان وعده‌هاي ناسالم خطر ابتلا به سرطان را در بيماران مبتلا به سندورم لينچ افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن سرطان آمريكا، آناليز اطلاعات مربوط به رژيم غذايي در 486 فرد مبتلا به سندروم لينچ (lunch)‌ در طول 20 ماه پيگيري و وقوع پوليپ‌هاي كولوركتال (ضايعات پيش سرطاني) در 58 فرد از افراد مورد مطالعه در اين مدت نشان داده است كه خوردن ميان وعده‌هاي ناسالم خطر ابتلا به سرطان را در افراد داراي حساسيت ذاتي براي ابتلا به سرطان كولوركتال (سرطان كولون و ركتوم) و ديگر سرطان‌ها افزايش مي‌دهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: بيماران مبتلا به سندروم لينچ كه داراي الگوهاي غذايي شامل مصرف وعده‌هاي غذايي سرپايي نامطلوب مانند اسنك‌ها، فست‌فودها، چيپس و يا ميان وعده‌هاي سرخ شده بودند تا 2 برابر بيش از بقيه در معرض خطر ابتلا به اين پوليپ‌ها قرار گرفتند.
از طرفي يافته‌هاي به دست آمده از اين مطالعه به اين معنا نيست كه كمتر مصرف كردن اين غذاهاي مضر كاملاً از رشد پوليپ‌ها جلوگيري مي‌كند اما مي‌تواند به اين معنا باشد كه وجود پوليپ‌ها در آن دسته از بيماران با سندروم لينچ كه به ميزان زيادي نسبت به بقيه از اين غذاها مصرف مي‌كنند مي‌تواند بسيار بيشتر باشد.
به گفته محققان مطالعات قبلي نيز نشان داده‌اند كه سيگار كشيدن و چاقي نيز مي‌تواند خطر ابتلا به پوليپ‌هاي كلوركتال را در ميان افراد مبتلا به سندروم لينچ افزايش دهد بنابراين حتي اگر خطر بسيار بالايي از ابتلا به اين سرطان‌ها در فردي به ارث رسيده باشد مي‌توان اين خطر را با داشتن يك شيوه سالم براي زندگي از جمله يك رژيم غذايي سالم، تحت تأثيرات مطلوبي قرار داد.
گفتني است سندروم لينچ يك بيماري ارثي در معرض خطر ابتلا به سرطان كولوركتال، سرطان آندومتر و سرطان‌هاي ديگر در سنين پايين است كه اين سندروم به وسيله جهش در ژن‌هاي دخيل با ترميم DNA در داخل سلول‌ها به وجود مي‌آيد.

مصرف امگا 3 و غذاهاي دريايي از بروز آلزايمر پيشگيري مي كند

 يك جراح مغز و اعصاب در يزد مصرف گردو، كنجد، ماهي و غذاهاي حاوی امگا 3، افزايش مصرف ميوه و سبزي، افزايش مصرف غذاهاي دريايي و غلات را به منظور پيشگيري از بروز آلزايمر موثر دانست.
يك جراح مغز و اعصاب در يزد در گفت و گو با خبرنگار وب دا يزد با بيان اين كه بيماري آلزايمر با افزايش سن شيوع پيدا مي كند افزود: بيماري آلزايمر حین افزايش سن در اثر آتروفي يا كوچك شدن نواحي مختلف مغز در فرد اتفاق مي افتد.
دكتر حميد حبوباتي با بيان اينكه تاكنون درمان خاصي براي اين بيماري شناخته نشده است تصريح كرد: مصرف برخي داروها مي تواند از پيشرفت اين بيماري در فرد جلوگيري كند.
وي مصرف گردو، كنجد، ماهي و غذاهاي حاوی امگا 3، افزايش مصرف ميوه و سبزي، افزايش مصرف غذاهاي دريايي و غلات و قطع مصرف الکل و مواد روانگردان را به منظور پيشگيري از بروز آلزايمر موثر دانست.
اين متخصص و جراح مغر و اعصاب در ادامه بر انجام فعاليت هاي ورزشي در افراد به ويژه سالمندان تاكيد كرد و متذكشرشد: انجام فعاليت ورزشي مي تواند با تاثير بر روي مركز حافظه مغز از بروز اين بيماري پيشگيري كند.
دكتر حبوياتي در ادامه با بيان اين كه  ورزش ذهن نيز مي تواند در كاهش و پيشگيري از بروز آلزايمر موثر باشد يادآورشد: افزايش مطالعه، استفاده از كامپيوتر به صورت متعادل، ايجاد خلاقيت و نوآوري در زندگي ميتواند ذهن را خلاق تر نموده  و با فعالتر نمودن سلول هاي مختلف مغز از بروز آلزایمر جلوگیری خواهد کرد.

سالانه ۴۵ هزار ایرانی قربانی هوای آلوده می‌شوند


محیط زیست

سوخت و خودروها غیراستاندار عامل اصلی آلودگی هوا در شهرهای ایران هستند رئیس ستاد محیط زیست شهرداری تهران می‌گوید هر سال ۴۵ هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. به گفته‌ی مسئولان حفاظت از محیط زیست، سوخت و خودروی غیراستاندارد منشا اصلی آلودگی است.

امروز (جمعه اول دی) مانند چند روز گذشته در تهران باران می‌بارد و هوا آلوده نیست. چنین روزهایی در پایتخت و اغلب کلان‌شهرهای ایران هر سال کمتر می‌شوند. شمار روزهای ناسالم تهران در سال تا دو برابر روزهای سالم برآورد می‌شود.
حدود دو هفته پیش میزان آلاینده‌ها در هوای تهران و چند شهر بزرگ دیگر که مجموعا حدود ۲۴ میلیون نفر از شهروندان ایران را در خود جا می‌دهند به مرز "اضطرار" رسید و به تعطیلی بخش بزرگی از کشور منجر شد.

هلو ضد چاقی است

تیمی از محققان آمریکایی اطلاعات جالب توجه و جدید را درباره هلو و نقش آن در مبارزه با بیماری چاقی و کمک به از بین بردن آن به دست آوردند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛این میوه حاوی شمار زیادی از ترکیبات طبیعی موثر است که با چاقی مبارزه می‌کند و به انسان کمک می‌کند تا از کالریهای اضافی رهایی یابد.نتایج این تحقیقات در کنفرانس علمی اخیر جمعیت شیمی آمریکا در شهر فلادلفیا ارائه شد که در آن شماری از نخبگان دانشگاهی و اساتید دانشگاههای جهان شرکت داشتند.
میوه هلو حاوی ترکیباتی طبیعی است که نقش موثری در درمان اختلالات متابولیک دارد. این اختلالات همراه بیماری چاقی است. این بیماری در برهه اخیر به طرز هولناکی گسترش یافته است و جان صدها میلیون نفر را در سطح جهان تهدید می کند.
محققان تصریح کردند: هلو حاوی گروهی از ترکیبات فنلی است که دارای ویژگی ضد التهابی و ضد چاقی است و با یکدیگر تاثیر مکمل دارند و از طریق چند استراتژی با سلول کار می‌کند و در نهایت در کاستن از میزان چاقی و سوختن آنها کمک می‌کنند که از جمله این ترکیبات فنلی "clorogenic acids" و"quercetin" و"catechines" است.
محققان به طور مفصل مکانیزم کاری هلو را بررسی کردند و گفتند که این ترکیبات با یکدیگر به طور مکمل کار کرده و تاثیر ضد چاقی خود را در بسیاری از سلولهای بدن انسان برجای می‌گذارد که در نهایت باعث از دست دادن چربی می شود. این مواد همچنین می‌توانند زیان های کلسترول بد بر رگها را کاهش دهد که این امر به نوبه خود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کم می‌کند.


زنجبیل و مقابله با بیماری‌ها


زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی است که تقریبا در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمان‌های طبیعی به ویژه طب‌سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است. زنجبیل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبه‌های درمانی به‌عنوان یکی از چاشنی‌های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده می‌شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛متخصصان و درمانگران طب سنتی هند، آیورودا، در متون کهن خود زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک جریان گردش خون و محرک هضم غذا می‌دانند و مواردی چون خاصیت ضدسرفه، ضد لخته شدن خون و ضدالتهاب را برای آن یادآور شده‌اند.درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری فصل زمستان، شربتی را تجویز می‌کنند که با ترکیب زنجبیل و عسل و آبلیموی تازه تولید می‌شود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی از زنجبیل را با آب‌لیموی تازه و مقداری عسل با یک لیوان آب گرم ترکیب كرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه می‌کنند. علاوه بر این ضمادی که با ترکیب همین مواد از سوی درمانگران چینی تهیه می‌شود، به صورت موضعی در محل پیشانی ضماد می‌شود که برای درمان و تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی بسیار مناسب است.

سرفه و زنجبیل
به گفته متخصصان گیاه‌درمانی، زنجبیل خواص منحصربه‌فردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصل‌های سرد سال دارد. به اعتقاد درمانگران گیاه درمانی استفاده از برگ‌های زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو نیز بسیار موثر است. به توصیه درمانگران، در زمان ابتلا به سرماخوردگی می‌توان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از برگ‌های آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهاب‌ها و تسکین دردهای گلو بهره برد. ‫اگر چه امروزه بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو و فرآورده‌های دارویی تونیک‌ها و شربت‌هایی با منشاء گیاهی و با کمک زنجبیل و برگ‌های آن تهیه می‌کنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربت‌ها و فرآورده‌های دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از گلودرد و سرماخوردگی دارد.

تفریحی از نوع فست‌فود


بدون شك همه پدر و مادرها می‌خواهند فرزندشان سالم و سرحال باشد و همه هم می‌دانند كلید سلامت خانواده، پیروی از یك الگوی غذایی صحیح است، اما خیلی‌ها این نكته مهم و البته ساده را فراموش می‌كنند یا آن را چندان مهم نمی‌دانند؛ در حالی كه متخصصان می‌گویند نخستین گام برای داشتن فرزندی سالم، پیروی از یك برنامه غذایی سالم و متعادل است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ بنابراین خوب است با شناسایی غذاهای ناسالم و غیرضروری، آنها را از سبد غذایی خانوار حذف كنید. مطمئن باشید حذف غذاهایی كه شامل رنگ‌ها و طعم‌های مصنوعی، مواد نگهدارنده و شیمیایی و شكر افزودنی است، اولین پله به سوی تغذیه سالم به حساب می‌آید و علاوه بر حفظ سلامت، موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های خانواده هم خواهد شد.بنابراین از همین امروز قید غذاهای آماده خوش آب و رنگی را كه در سوپرماركت‌ها وجود دارد، بزنید و آنها را به كلی از برنامه غذایی خود حذف كنید.البته خیلی از خانواده‌ها فكر می‌كنند غذا خوردن در رستوران بهترین تفریح است!

در حالی كه این تفریح می‌تواند به ضرر تمام اعضای خانواده باشد. پس باید تلاش كنید خوردن غذا در رستوران‌ها و فست‌فودها را به حداقل برسانید و به جای آن، تفریح سالم‌تری پیدا كنید. مثلا می‌توانید یك برنامه غذایی متنوع داشته باشید و در كنار یكدیگر و البته در محیط خانه، از دقایق شاد زندگی‌تان لذت ببرید.

ظاهر متفاوت غذاهای خوش رنگ و طعم

شاید عادت دادن بچه‌ها به یك الگوی غذایی صحیح، كمی سخت باشد؛ اما ناامید نباشید. به طور حتم شیوه‌هایی وجود دارد كه می‌توانید با استفاده از آنها، بچه‌ها را هم به خوردن غذاهای سالم تشویق كنید. مثلا خوب است برای تهیه غذای كودك، كمی ابتكار به خرج دهید و از تركیب میوه‌های مختلف و سبزیجات رنگارنگ، طعم‌های متفاوت و متنوعی برایش ایجاد كنید؛ تنوعی كه او را تشویق كند بیشتر و بهتر از این مواد غذایی استفاده كند و آنها را با میل بخورد.

 استفاده از لیوان‌ها، بشقاب‌ها، كاسه‌ها و دیگر ظروف رنگی هم یكی از بهترین شیوه‌ها برای ترغیب كودك است. بچه‌ها همیشه از رنگ‌های شاد و همچنین طرح‌های مورد علاقه‌شان لذت می‌برند و به همین دلیل اگر بتوانید چنین شرایطی برایشان فراهم كنید، بسیار عالی است.