آيا
تا به حال سوپهاي آماده يا نيمه آمادهاي را كه در مغازه يا فروشگاههاي
مواد غذايي عرضه ميشود خريدهايد؟ طعم و مزه آن چگونه بوده است؟ در مقايسه
با سوپهاي خانگي كداميك را ميپسنديد؟ آيا ميدانيد در اين محصولات از چه
موادي استفاده ميشود و ارزش تغذيهاي آن چه ميزان است؟
سوپهاي خشك كارخانهاي
انواع مختلفي دارد، ولي مواد اوليه اغلب آنها از آرد، نشاسته، ادويهجات،
چربيهاي گياهي و افزودنيهاي قوامدهنده و تشديدكننده طعم تشكيل ميشود.
اين مواد به وسيله دستگاههاي صنعتي خشك، ميكس و پودري شده و براي افزايش ماندگاري با گازي خنثي مانند «ازت» بستهبندي ميشود.
البته برخي توليدكنندگان
براي كاهش بار ميكروبي از فرآيند تشعشع استفاده ميكنند كه ميتواند تا
حدودي از ارزش تغذيهاي محصول بكاهد. اين سوپها انواع فوري و نيمهآماده
دارد. انواع نيمه آماده آن پس از مخلوط شدن با آب جوش نياز به حرارت طبخ
دارد، اما انواع فوري آن پس از تركيب با مايعات آماده مصرف است.
اغلب توليدكنندگان ادعا ميكنند كه بيشتر سوپهاي صنعتي حاوي مواد نگهدارنده نبوده و در آن از مواد اوليه طبيعي استفاده ميشود.
برخي نيز معتقدند آن
دسته از سوپهايي كه در مقايسه با ساير سوپهاي صنعتي قيمت پايينتري دارد
حاوي اسانس، مواد رنگي و نگهدارنده هستند.