راهکارهای تغذیه ای برای افزایش طول عمر


اصلاح رژیم غذایی‌تان می‌تواند طول عمر شما را افزایش دهد و باعث شود نسبت به سن جسمانی‌تان جوان تر و سالم‌تر به نظر برسید.
تبیان: طبیعی است که همه ما دوست داریم سلامت و زیبایی جوانی خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ نماییم. بر همین اساس در تبلیغات رسانه‌ای شما نیز شاهد آن هستید که افرادی ادعای ارائه رژیم ضد پیری را می‌نمایند.

واقعیت آنست که افزایش سن و پیر شدن یک پدیده طبیعی غیر قابل اجتناب است که نشانه های آن عبارتند از: افزایش چین و چروک‌های صورت، کاهش هوشیاری ذهنی و منطقی، ابتلا به بیماری‌هایی نظیر: بیماری‌های قلبی، فشار خون، دیابت، آرتریت و از جمله عوارض ظاهری افزایش سن، می‌توان افزایش چین و چروک‌های پوست و سفید شدن موها و ... را نام برد.

اصلاح رژیم غذایی‌تان می‌تواند طول عمر شما را افزایش دهد و باعث شود نسبت به سن جسمانی‌تان جوان تر و سالم‌تر به نظر برسید. یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به شما کمک کند تا بر روند پیری غلبه نمایید و حتی آن را کندتر کنید. حفظ زیبایی جوانی فقط با مصرف انواع کرم‌های ضد پیری میسر نمی‌شود بلکه تغذیه سالم و ورزش، نقش‌های بسیاری مهمی را در حفظ سلامت جوانی بازی می‌نمایند.

جزء اصلی یک رژیم غذایی برای حفظ جوانی، مصرف آنتی اکسیدان‌ها هستند. غذاهای غنی از آنتی اکسیدان‌ها، شما را در برابر طیف وسیعی از بیماری‌ها محافظت کرده و روند پیری شما را به تعویق می‌اندازند. آنتی اکسیدان‌ها شما را از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر: سرطان، آلزایمر، بیماری‌های قلبی و افزایش فشار خون و... نیزمحافظت می‌نمایند. آنتی اکسیدان‌ها قادرند روند پیری را به تعویق بیندازند. برخی از مهم‌ترین اقلام غذایی غنی از آنتی اکسیدانها عبارتند از: توت‌ها، کلم، اسفناج، چای سبز، سیر و گوجه فرنگی.

فیبرهـا، راز رهایـی از چاقـی شکمی

قدرت لاغركنندگی فیبرها بر كسی پوشیده نیست اما باید بدانید 2 نوع فیبر وجود دارد؛ فیبرهای حلال و فیبرهای غیرحلال. گروه اول در میوه‌ها و گروه دوم در غلات و سیب زمینی و... وجود دارد.
برترین مجله اینترنتی ایران
 برترین ها: قدرت لاغركنندگی فیبرها بر كسی پوشیده نیست اما باید بدانید 2 نوع فیبر وجود دارد؛ فیبرهای حلال و فیبرهای غیرحلال. گروه اول در میوه‌ها و گروه دوم در غلات و سیب زمینی و... وجود دارد.به عقیده متخصصان، بدن ما روزانه به 38 گرم فیبر نیاز دارد. برای دریافت این میزان فیبر لازم است كه تغییراتی در تغذیه و شیوه زندگی خود ایجاد كنید تا هم دچار مشكل اضافه وزن نشوید و هم سلامت بدن خود را تامین كنید. در این صورت نه دچار مشكلات رایج بعد از رژیم‌های لاغری می‌شوید و نه روند كند كاهش وزن آزارتان می‌دهد.


  فیبر به چه معناست؟

فیبر به معنی الیاف است. در اصطلاح پزشكی به مخلوطی كه شامل سلولز، همی سلولز، لنین و پكتین است فیبرگفته می‌شود. به همین علت استخراج فیبر از مواد طبیعی خوراكی برای مصارف پزشكی و درمانی بسیار مشكل است. بیشتر مواد خوراكی طبیعی مانند حبوبات، غلات كامل (گندم، سبوس و جوی سبوس‌دار)، دانه‌ها، میوه‌ها و سبزی‌ها فیبر دارند كه از نظر درمانی قابل بحث هستند.

یک باکتری به عنوان عاملی چاقی شناسایی شد/ لاغری بدون رژیم و ورزش



محققان اظهار داشتند که ممکن است علت اصلی چاقی در برخی از افراد زیاد خوردن و یا کم تحرکی نباشد، بلکه چاقی آنها به واسطه یک نوع باکتری خاص ایجاد شده باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این تحقیقات پیشگامانه نشان می دهد که رژیمهای غذایی می توانند حضور میکروبهایی که در معده می توانند با باکتری چاقی مبارزه کنند را تغییر دهند.
محققان شانگهای در این تحقیق از موشهایی استفاده کردند که مقاوم به چاقی بودند. این موشها به رغم این که رژیم غذایی غنی داشتند و تحرکی هم نداشتند اما لاغر بودند.
این درحالی است که به برخی از این موشها باکتریهای bacterium enterobacter انسانی تزریق کردند و آنها به سرعت چاق شدند.
براساس گزارش منتشر شده از سوی دانشگاه جیاتونگ شانگهای، این باکتری ها (Enterobacter) پس از آنکه در میزان زیاددر روده داوطلبان چاق کشف شند به چاقی نسبت داده شدند.
موشها تا بیش از 10 هفته این باکتری را به عنوان بخشی از این آزمایش دریافت کردند.
براساس نتایج این تحقیقات که در مجله انجمن بین المللی اکولوژی میکروبی منتشر شده، این آزمایشها نشان می دهد که این باکتری ممکن است سهم سببی و یا علی در گسترش چاقی در انسانها داشته باشد.
محققان افزودند: بیماری که با یک رژیم غلات کامل، غذاهای طب سنتی چین و پروبیوتیکها 28 کیلوگرم در 9 هفته وزن کم می کند تنها اگر میزان این باکتری در روده وی کاهش یابد.

قارچ سرشار از کلسیم



صفحه عكس

زنان قارچ را در رژیم غذایی‌شان قرار دهند

کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه قارچ استخوان‌ها را تقویت میکند،گفت: «از آنجایی که بدن خانم‌ها به طور متوسط ۹۰ درصد مقدار ویتامین ب۲ توصیه شده را دارا می‌باشد و به ندرت یک زن اسید فولیک را به اندازه لازم جذب می‌کند بنابراین باید خانم‌ها در رژیم غذائی خود غالباً از قارچ استفاده کنند.»

علی اکبر کمالی اردکانی کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینانیوز در خصوص ارزش غذایی قارچ گفت: «قارچ یک ماده غذایی سالم، لذیذ و سرشار از پروتئین، انواع ویتامین‌ها، املاح و آنتی‌اکسیدان‌ها است که با دارا بودن طعم، بو و بافت مطبوع در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.»

وی با اشاره به اینکه قارچ دارای ۵ /۱ تا ۶ درصد پروتئین است که ۷۰ تا ۹۰ درصد آن جذب بدن می‌شود، افزود: «به علت پایین بودن اسید اوریک در قارچ، بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماری‌های هم ردیف آن توصیه کرده‌اند.»

شيرگاو و حفظ سلامتي كودكان

مصرف 2 فنجان شير در طول روز براي سلامتي كودكان ايده آل است.
به گزارش وب‌دا، به نقل از تحقيقات آنلاين به دست آمده از نشريه طب اطفال محققان با مطالعه تأثيرات حاصل از مصرف شير گاو روي 1300 كودك 2 تا 5 ساله مشاهده كردند كودكاني كه شيرگاو بيشتري مي‌نوشند داراي ذخاير بالايي از ويتامين D‌ در خون خود هستند اما ميزان ذخاير آهن در آنها پايين‌تر است.
براساس اين گزارش محققان با ارزيابي عادات نوشيدن شير و عوامل ديگر كه مي‌تواند روي ذخاير آهن و ويتامين D‌ تأثيرگذار باشد و نيز بررسي نمونه خون كودكان مورد مطالعه افزودند مصرف 2 فنجان شير در هر روز براي حفظ سطوح مناسب ويتامين D‌ در اكثر كودكان كافيست و همچنين اين ميزان شيرگاو ذخاير مورد نياز آهن را در بدن آنها حفظ مي‌كند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكيست دادن شير گاو بيش از اين مقدار به كودكان موجب كاهش منابع آهن در آنها شده بدون آن كه موجب افزايش قابل توجهي از سطوح ويتامين D  در آنها شود.
نتايج ديگر اين مطالعه همچنين مي‌افزايد كودكان با رنگ پوست تيره‌تر ممكن است به اندازه كافي ذخاير ويتامين D‌ در طول زمستان نداشته باشند و براي افزايش اين سطوح به جاي مصرف بيشتر شيرگاو پيشنهاد مي‌شود از راه مناسب‌تري استفاده شود تا ضمن افزايش ذخاير ويتامين D سطوح آهن نيز در آنها حفظ شود.
به گفته محققان سطوح مناسب ويتامين در كودكان به سلامت استخوان‌ها مرتبط است و كمبود آهن نيز باعث كم‌خوني و تأخير در تكامل عملكردهاي شناختي در آنها مي‌شود با اين حال انجمن اطفال كانادا توصيه مي‌كند كه مصرف شيرگاو نبايد تا قبل از يك سالگي در كودكان آغاز شود.

پیشگیری از تکثیر سرطان با مصرف زغال اخته

 
مواد مغذی موجود در زغال اخته، مانع از تکثیر سلول های سرطان خون، بدون تاثیر بر سلول های سالم می شود.
به گزارش وب دا، كارشناس مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج ضمن بیان این مطلب گفت: زغال اخته حاوی مقادیر بالای آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است.
مهندس اكرم  پايدار با اشاره به کم کالری بودن زغال اخته، اظهار کرد: مصرف این میوه موجب اضافه وزن نمی شود و می توان آن را به صورت روزانه در برنامه غذایی قرار داد.
وی مصرف زغال اخته را در پیشگیری از ابتلا به تومورهاي سرطاني در نوزادان موثر دانست و تصریح کرد: این خواص با مصرف زغال اخته به صورت کامل ایجاد می شود و مصرف عصاره آن به تنهایی موثر نخواهد بود.

كاروتنوئيدها خطر وقوع شكستگي لگن را در مردان كاهش مي‌دهند

احتمال وقوع شكستگي لگن در مردان لاغر مسن با افزايش ميزان مصرف كاروتنوئيدهاي موجود در سبزيجات كاهش مي‌يابد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان دانشگاه سنگاپور با بررسي 63257 نفر از افراد مسن بين سال‌هاي 2010 تا 1993 و با توجه به اين كه در طول اين مدت 1630 نفر از آنها دچار حادثه شكستگي لگن شدند دريافتند ارتباط معكوسي بين كاروتنوئيدهاي آنتي‌اكسيداني در رژيم غذايي و خطر وقوع شكستگي لگن در مردان سالمند وجود دارد.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: وقوع شكستگي‌هاي لگن با افزايش ميزان مصرف سبزيجات وكاروتنوئيدها به ويژه بتاكاروتن در اين مطالعه كاهش يافت و اين اثر محافظتي بيشتر در مردان لاغر در مقايسه با مردان چاق ديده مي‌شد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: در مقابل هيچ رابطه‌اي بين مصرف سبزيجات و يا كاروتنوئيدها با بروز اين شكستگي‌ها در زنان، بدون در نظر گرفتن سطح BMI‌ ديده نشد و با توجه به اين يافته‌ها BMI‌ پايين يك عامل خطر مهم براي وقوع خطر شكستگي لگن در مردان سالمند نسبت به زنان سالمند بوده است.
به گفته محققان، كاروتنوئيدها در بسياري از ميوه‌ها و سبزيجات به ويژه رنگدانه‌هاي سبزيجات زرد و نارنجي وجود دارد كه در بدن به ويتامين A‌ تبديل مي‌شود و اين يافته‌ها مي‌تواند پيامدهاي مهمي در پيشگيري از بروز اين شكستگي‌ها در مردان مسن داشته باشد.

غذاهاي سرپايي ناسالم خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهد

مصرف ميان وعده‌هاي ناسالم خطر ابتلا به سرطان را در بيماران مبتلا به سندورم لينچ افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن سرطان آمريكا، آناليز اطلاعات مربوط به رژيم غذايي در 486 فرد مبتلا به سندروم لينچ (lunch)‌ در طول 20 ماه پيگيري و وقوع پوليپ‌هاي كولوركتال (ضايعات پيش سرطاني) در 58 فرد از افراد مورد مطالعه در اين مدت نشان داده است كه خوردن ميان وعده‌هاي ناسالم خطر ابتلا به سرطان را در افراد داراي حساسيت ذاتي براي ابتلا به سرطان كولوركتال (سرطان كولون و ركتوم) و ديگر سرطان‌ها افزايش مي‌دهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: بيماران مبتلا به سندروم لينچ كه داراي الگوهاي غذايي شامل مصرف وعده‌هاي غذايي سرپايي نامطلوب مانند اسنك‌ها، فست‌فودها، چيپس و يا ميان وعده‌هاي سرخ شده بودند تا 2 برابر بيش از بقيه در معرض خطر ابتلا به اين پوليپ‌ها قرار گرفتند.
از طرفي يافته‌هاي به دست آمده از اين مطالعه به اين معنا نيست كه كمتر مصرف كردن اين غذاهاي مضر كاملاً از رشد پوليپ‌ها جلوگيري مي‌كند اما مي‌تواند به اين معنا باشد كه وجود پوليپ‌ها در آن دسته از بيماران با سندروم لينچ كه به ميزان زيادي نسبت به بقيه از اين غذاها مصرف مي‌كنند مي‌تواند بسيار بيشتر باشد.
به گفته محققان مطالعات قبلي نيز نشان داده‌اند كه سيگار كشيدن و چاقي نيز مي‌تواند خطر ابتلا به پوليپ‌هاي كلوركتال را در ميان افراد مبتلا به سندروم لينچ افزايش دهد بنابراين حتي اگر خطر بسيار بالايي از ابتلا به اين سرطان‌ها در فردي به ارث رسيده باشد مي‌توان اين خطر را با داشتن يك شيوه سالم براي زندگي از جمله يك رژيم غذايي سالم، تحت تأثيرات مطلوبي قرار داد.
گفتني است سندروم لينچ يك بيماري ارثي در معرض خطر ابتلا به سرطان كولوركتال، سرطان آندومتر و سرطان‌هاي ديگر در سنين پايين است كه اين سندروم به وسيله جهش در ژن‌هاي دخيل با ترميم DNA در داخل سلول‌ها به وجود مي‌آيد.

مصرف امگا 3 و غذاهاي دريايي از بروز آلزايمر پيشگيري مي كند

 يك جراح مغز و اعصاب در يزد مصرف گردو، كنجد، ماهي و غذاهاي حاوی امگا 3، افزايش مصرف ميوه و سبزي، افزايش مصرف غذاهاي دريايي و غلات را به منظور پيشگيري از بروز آلزايمر موثر دانست.
يك جراح مغز و اعصاب در يزد در گفت و گو با خبرنگار وب دا يزد با بيان اين كه بيماري آلزايمر با افزايش سن شيوع پيدا مي كند افزود: بيماري آلزايمر حین افزايش سن در اثر آتروفي يا كوچك شدن نواحي مختلف مغز در فرد اتفاق مي افتد.
دكتر حميد حبوباتي با بيان اينكه تاكنون درمان خاصي براي اين بيماري شناخته نشده است تصريح كرد: مصرف برخي داروها مي تواند از پيشرفت اين بيماري در فرد جلوگيري كند.
وي مصرف گردو، كنجد، ماهي و غذاهاي حاوی امگا 3، افزايش مصرف ميوه و سبزي، افزايش مصرف غذاهاي دريايي و غلات و قطع مصرف الکل و مواد روانگردان را به منظور پيشگيري از بروز آلزايمر موثر دانست.
اين متخصص و جراح مغر و اعصاب در ادامه بر انجام فعاليت هاي ورزشي در افراد به ويژه سالمندان تاكيد كرد و متذكشرشد: انجام فعاليت ورزشي مي تواند با تاثير بر روي مركز حافظه مغز از بروز اين بيماري پيشگيري كند.
دكتر حبوياتي در ادامه با بيان اين كه  ورزش ذهن نيز مي تواند در كاهش و پيشگيري از بروز آلزايمر موثر باشد يادآورشد: افزايش مطالعه، استفاده از كامپيوتر به صورت متعادل، ايجاد خلاقيت و نوآوري در زندگي ميتواند ذهن را خلاق تر نموده  و با فعالتر نمودن سلول هاي مختلف مغز از بروز آلزایمر جلوگیری خواهد کرد.

سالانه ۴۵ هزار ایرانی قربانی هوای آلوده می‌شوند


محیط زیست

سوخت و خودروها غیراستاندار عامل اصلی آلودگی هوا در شهرهای ایران هستند رئیس ستاد محیط زیست شهرداری تهران می‌گوید هر سال ۴۵ هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. به گفته‌ی مسئولان حفاظت از محیط زیست، سوخت و خودروی غیراستاندارد منشا اصلی آلودگی است.

امروز (جمعه اول دی) مانند چند روز گذشته در تهران باران می‌بارد و هوا آلوده نیست. چنین روزهایی در پایتخت و اغلب کلان‌شهرهای ایران هر سال کمتر می‌شوند. شمار روزهای ناسالم تهران در سال تا دو برابر روزهای سالم برآورد می‌شود.
حدود دو هفته پیش میزان آلاینده‌ها در هوای تهران و چند شهر بزرگ دیگر که مجموعا حدود ۲۴ میلیون نفر از شهروندان ایران را در خود جا می‌دهند به مرز "اضطرار" رسید و به تعطیلی بخش بزرگی از کشور منجر شد.