نوشته : منيره نوريفرد
آيا افرادي كه از رژيم غذايي گياهخواري پيروي ميكنند، ميتوانند پروتئين كافي و مورد نياز بدن خود را تامين كنند؟ اكثر مردم تصور ميكنند تنها منبع تامينكننده پروتئين بدن انواع گوشت قرمز و سفيد است، در حالي كه گياهان نيز از منابع غني پروتئين ميباشند؛ انواع موادغذايي از جمله سبزيجات حاوي مقاديري پروتئين هستند و مواد لازم براي ساخت عضله و بافت ماهيچهاي بدن را تامين مينمايند. انواع مغزها (فندق، گردو، بادام و ...)، انواع دانهها (تخم كدو، آفتابگردان و ...)، محصولات سويا، تخممرغ و مواد لبني همگي از منابع غيرگوشتي و تامينكننده پروتئين ميباشند. هر يك از اين مواد غذايي حاوي آمينواسيدهاي مختلفي (از اجزاء سازنده پروتئين بدن) هستند كه به ساخت پروتئين كمك ميكنند. در واقع اگر رژيم غذايي افراد در برگيرنده تمامي مواد غذايي نامبرده در بالا باشد ميتوان اطمينان حاصل كرد كه تمامي آمينواسيدهاي مورد نياز كه براي ساخت و رشد ماهيچههاي بدن و يا بازسازي بافتهاي آسيبديده لازم هستند، تامين خواهند شد.