چاقی پس از ازدواج بدلیل عدم تحرک

من مریم. ف- 27 ساله، وقتی نوجوان بودم اضافه وزن زیادی نداشتم و وزنم در حد طبیعی بود. در آن زمان قصد داشتم مربی یک باشگاه ورزشی شوم و برای رسیدن به این نتیجه روزانه ورزش می کردم و به اندام خود اهمیت زیادی می دادم. اما بعد از ازدواج و بعد از به دنیا آمدن دو پسرم، همه چیز تغییر کرد. وزنم بالا رفته بود و دیگر پایین نمی آمد. افسرده شده بودم. کارم در طول روز این بود که روی مبل دراز بکشم و تمام برنامه های تلویزیون را تماشا کنم. باید اعتراف کنم که از همان ابتدا تغذیه غلطی داشتم اما در قبل از ازدواج به دلیل فعالیت بدنی بالایی که داشتم، وزنم بالا نمی رفت. اما با ترک ورزش و ادامه عادات غلط ، روز به روز چاق تر می شدم.
هر روز تصمیم می گرفتم که از فردا رژیم بگیرم ولی این فردا هیچ وقت نمی رسید. از احساس خستگی ای که هر روز حتی از اول صبح که از خواب بیدار می شدم داشتم خسته شده بودم. وضعیت من روی بچه هایم هم تاثیر گذاشته بود. بنابراین تصمیم خود را گرفتم تا یک بار برای همیشه این وضع را تغییر دهم. قبلا در مجله با کلینیک نوین آشنا شده بودم. شماره تماس را از مجله پیدا کردم و تماس گرفتم.

لوبیای سیاه


Black Beans
لوبیای سیاه Black Beans

 عکس زیر مربوط به لوبیای سیاه Black Beans می باشد. این لوبیا حاوی مقادیر فراوانی از فیبر محلول می باشد که جهت پیشگیری از بیماری هایی نظیر افزایش چربی خون،افزایش قند خون، یبوست .... بسیار توصیه می شود. در منابع درسی تغذیه بسیار به آن اشاره می شود. یادم میآد یکی از دوستان پزشک می گفت این لوبیا سیاه خیلی خوبه ولی همچین لوبیایی رو از کجا می شه پیدا کرد یا اصلا مگه این لوبیا وجود خارجی داره! وقتی من گفتم که این لوبیا در شهر تبریز به وفور پیدا میشه باورش نمی شد. بله لوبیا سیاه وجود داره و از تبریز می تونین خریداری کنید.

منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-36.aspx


لوبیا لیما

 Lima Beans





 لوبیای فوق، لوبیا لیما نام دارد که حاوی مقادیر فراوان از فیبر غذایی می باشد. که برای جلوگیری از افزایش کلسترول خون توصیه می شود. لوبیای فوق را می توانید از فروشگاه های شهر تبریز خریداری کنید. البته من هنوز در تهران تا حالا این لوبیا رو ندیدم.ممکن است در شهرهای دیگر هم باشد.. ما از این لوبیا در قورمه سبزی استفاده می کنیم و بسیار خوشمزه هم هست.بنابر این مصرف اون رو به شما هم توصیه می کنم.
<برای سلامتی و پیشگیری از بیماری هر چقدر خرج کنیم باز هم کمه>

عکس دو نوع  از Lima Beans می باشد، که به صورت تازه و خشک تهیه و مصرف می شود.

منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-36.aspx








چای و سنگ کلیه



چای دارای اگزالات است، موادی که می تواند منجر به سنگ کلیه دردناک شود. با اینحال زنانی که زیاد چای می نوشند،  دارای کمترین خطر ابتلا به چنین وضعیتی هستند. چه ارتباطی بین چای و سنگ کلیه است. برای اطلاعات بیشتر مطلب زیر را مطالعه فرمایید.
چای سرد باعث ایجاد سنگ کلیه می شود یا نمی شود؟

  |  posted by Monica Reinagel, MS, LD/N

 هر تابستان، اخطارهای احتياطی نظیر این منتشر میشود که چگونه چای سبز  می تواند منجر به سنگ کلیه دردناک شود. در عین حال مطالعات دیگر همانند این مطالعه یافته است که اگر بیشتر چای بنوشید، شما را در معرض کمترین خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار می دهد.

تغذیه و دیالیز


توصیه ها ی تغذیه ای برای بیماران تحت دیالیز

نمک و سدیم
ـ غذاهای کم نمک را برای کنترل فشار خون و کاهش ازدیاد  وزن در زمان دیالیز شدن انتخاب کنید.
ـ به جای نمک از ادویه ها و طعم دهنده های کم نمک استفاده کنید.
ـ از مصرف نمک های تهیه شده از پتاسیم خودداری کنید.

پروتئین و گوشت
ـ افرادی که دیالیز می شوند نیاز به پروتئین بیشتری دارند. غذاهای پر پروتئین ( گوشت قرمز ، ماهی ، مرغ یا تخم مرغ ) در هر وعده غذایی ، به طور کلی به 227 گرم تا 248 گرم  پروتئین نیاز دارند.
ـ با وجود اینکه کره بادام زمینی، آجیل، دانه ها مثل کنجد، حبوبات خشک، نخود فرنگی و عدس پروتئین دارند. در مجموع برای مصرف توصیه نمی شود، زیرا دارای مقدار فراوان فسفر و پتاسیم هستند.

فرمول های تعیین قد افراد بستری/بارداری/کودکان


قد مردان و زنان بستری
مردان
(بلندی زانو به سانتیمتر×۰۲/۲)+(سن×۰۴/۰)- ۱۹/۶۴=قد به سانتیمتر

زنان
(بلندی زانو به سانتیمتر×۸۳/۱)+(سن×۲۴/۰)- ۸۸/۸۴=قد به سانتیمتر
توضیح:نوک خط کش یا متر باید روی برجستگی زانو تا پاشنه پا قرار بگیرد

اندازه گیری میزان BMR

 
برای مردان:
BMR=  1 Kcal x 1 Kg /Bw  x 1 h
برای زنان :
BMR= 0.9  Kcal  x 1 Kg/Bw  x 1 h
Kcal= کیلو کالری
Kg= کیلوگرم
Bw= وزن بدن
hr= ساعت

فرمول ها و محاسبات جدید تغیه


گرماي احتراق (بمب كالري متر)
CHO=4.15                            Fat=9.45                               Pro=5.65                           Alc=7
گرماي خالص احتراق
CHO=4.15                           Fat=9.45                               Pro=4.35                           Alc=7
گرماي فيزيولوژيكي (در بدن)
CHO=4                                     Fat=9                                  Pro=4                           Alc=7    

ضريب قابليت هضم
CHO=0.98                            Fat=0.95                               Pro=0.92                              Alc=1

<
g:plusone annotation="outline">g:plusone>

اصطلاحات علوم تغذیه/ نگهدارنده ها و افزودنی ها


نگهدارنده ها و افزودنی ها
افزودنی ها توسط اداره غذا و دارو ایالات متحده امریکا( FDA) تعریف شده است:  " کاربرد هر ماده ای که به منظور بدست آوردن نتایج یا هر نتیجه معقولانه احتمالی مورد انتظار ، به طور مستقیم یا غیر مستقیم که جزیی از خود غذا بشود یا تاثیر بر روی خصوصیات غذا بگذارد ، افزودنی نامیده می شود". به عبارت دیگر یک افزودنی غذایی هر ماده ای است که به غذا افزوده می شود. افزودنی های مستقیم، آنهایی هستند که به منظور هدفی ویژه به غذا اضافه میگردد. افزودنی های غیر مستقیم، آنهایی هستند که در زمان فرآیند، بسته بندی، یا ذخیره سازی به غذا اضافه می شوند. نگهدارنده ها افزودنی هایی هستند که از رشد باکتری ها، مخمرها، و کپک در غذا جلوگیری می کنند.

اصطلاحات و تعاریف علوم تغذیه

تغذیه : علم غذاها و ترکیبات موجود در آنها( مواد مغذی و سایر مواد تشکیل دهنده غذا ) شامل
ارتباط با بیماری و سلامتی (کنش، تداخل، و تعادل)، فرایندهای درون بدن( خوردن،هضم، و جذب، انتقال، عملکردها، در دسترس بودن تولیدات در انتها)
 و اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و مفاهیم خوردن.
تسهیل اجتماعیsocial facilitationتشویق به تعامل بین مردم

flavor : تجربه ای که تجمع طعم و بو را توصیف می کند.
neophobia :تنفر به هر چیز جدید یا غیر آشنا.
pica : اشتیاق برای مصرف اقلام غیر غذایی مثل خاک، خاک رس، نشاسته خشکشویی.

منبع انجمن تغذیه امریکا
منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-30.as