فرمول ها و محاسبات جدید تغیه


گرماي احتراق (بمب كالري متر)
CHO=4.15                            Fat=9.45                               Pro=5.65                           Alc=7
گرماي خالص احتراق
CHO=4.15                           Fat=9.45                               Pro=4.35                           Alc=7
گرماي فيزيولوژيكي (در بدن)
CHO=4                                     Fat=9                                  Pro=4                           Alc=7    

ضريب قابليت هضم
CHO=0.98                            Fat=0.95                               Pro=0.92                              Alc=1

<
g:plusone annotation="outline">g:plusone>

   


اگر فرد اضافه وزن داشته باشد وزن نرمال داشته باشد کم وزن باشد
و فعالیت وی سبک باشد
20 ـ 25
30
30
و فعالیت وی متوسط باشد
30
35
40
و فعالیت وی سنگین باشد
35
40
45 ـ 50

اعداد بالا را باید در کیلوگرم وزن بدن ضرب نمود. عدد بدست آمده کالری مورد نیاز فرد می باشد.


فعالیت
کالری × کیلوگرم وزن بدن
خیلی سبک
30-32 
35-38
متوسط
38-41 
سنگین
45-50 

1- محاسبه وزن ایده آل
2-  برای مردان
BMR =  1 kcal x wt x 24
برای زنان
     BMR = 0.95 kcal x wt x 24
۳- محاسبه انرژی خواب
0.1 x 8  wt
۴- محاسبه انرژی فعالیت P.A 
خیلی سبک = ۳۰٪
سبک = ۵۰٪
متوسط = ۷۵٪
سنگین = ۱۰۰٪
۵-
(TEF = 10%(BMR + PA اثر گرما زایی غذا*   
6 -
TEE = BMR + P.A + TEF

Thermic effect of food          


وزن ایده آل برای آقایان
 X= قد (سانتی متر) ـ 100 = وزن ایده آل
X منهای 10% ± 2 کیلوگرم

وزن ایده آل برای خانم ها
Y= قد (سانتی متر) ـ 100 = وزن ایده آل
Y منهای 15% ± 2 کیلوگرم
مثال : وزن ایده آل یک خانم با قد 168 سانتی متر
68 =  100 ـ 168
2/10=68 × 15%
2 ± 8/57 = 2/10 ـ68


وزن ایده آل برای آقایان
 X= قد (سانتی متر) ـ 100 = وزن ایده آل
X منهای 10% ± 2 کیلوگرم

وزن ایده آل برای خانم ها
Y= قد (سانتی متر) ـ 100 = وزن ایده آل
Y منهای 15% ± 2 کیلوگرم
مثال : وزن ایده آل یک خانم با قد 168 سانتی متر
68 =  100 ـ 168
2/10=68 × 15%
2 ± 8/57 = 2/10 ـ68


فرمول وزن ایده آل شماره 2
وزن ایده آل برای مردان
 مثال: وزن ایده آل مرد 170 سانتی متری
150 سانتی متر اول برابر است با 48 کیلو
20 سانتی متر باقی مانده را در عدد 1 ضرب می کنیم که مساوی با عدد 20 می شود
حال 48  را با عدد 20 جمع می کنیم
68= 20 + 48 = وزن ایده آل
وزن ایده آل برای زنان
هر 150 سانتی متر قد 45 کیلوگرم و هرمقدار سانتی متر که از 150 سانتی متر  باقی ماند آن را در عدد 9/0 ضرب و به عدد 45 اضافه می کنیم.


  یک گرم پروتئین ۴ کیلو کالری تولید می کند.         
یک گرم کربوهیدرات ۴ کیلو کالری تولید می نماید
یک گرم الکل ۷ کیلو کالری تولید می کند.
یک گرم چربی ۹ کیلو کالری تولید می کند


1 کیلو گرم = 1000 گرم
1 مثقال = تقریبا ً 5 گرم
1 سیر = 16 مثقال = 75 گرم
1 کیلو گرم = 5/215 مثقال
1 اونس = 3/28 گرم
1 پوند = 453 گرم
یک اینچ = 54/2 سانتی متر
یک میلی اکی والان = یک هزارم یک اکی والان
یک میکروگرم = یک هزارم میلی گرم
یک میلی گرم = یک هزارم گرم
یک گرم = یک هزارم کیلو گرم
یک  کیلو گرم = 2045/2 پوند
یک پوند = 453 گرم
یک کالری = 184/4 ژول
یک کیلو کالری = 184/4 کیلو ژول
یک کیلو ژول = یک هزارم مگا ژول
جهت تبدیل پوند به کیلوگرم  پوند را در عدد ۴۵/۰ ضرب می کنیم. 


میانسال
سالمند
جوان
میانسال
سالمند
8>
10>
10<
20>
25>
25>
پایین
8
10
10
20
25
25
متوسط
13
18
16
28
32
30
بالا
22
25
23
35
38
35
چاق
22<
25<
23<
35<
38<
35<
استاندارد درصد چربی بدن برای مردان و زنان
توده بدن(Kg)

انرژی(Kcal)
قابلیت دسترسیa
           ( روز)
آب و مینرال های بدن
49
0
0
پروتئین
6
24000
13
گلیکوژن
2/0
800
4/0
چربی
15
140000
78
جمع کل
2/70
164800
4/91





a  قابلیت دسترسی برای مدتی است که تامین انرژی براساس حداقل مصرف انرژی ایستا 1800 کیلوکالری در روز باشد.

برگرفته از: Modern Nutrition in Health and Disease, 10th Edition

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر