كاهش كلسترول خون با مصرف پسته

پسته سرشار از ماده‌اي به نام فيتوسترول است كه سطح كلسترول خون را پايين مي‌آورد.
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر سعيد حسيني متخصص تغذيه و رژيم درماني ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: مغز پسته داراي مقدار زيادي پروتئين گياهي و مواد نشاسته‌اي است و اين دانه كوچك سرشار از مواد معدني مانند پتاسيم، كلسيم، روي و منيزيم است كه بسياري از نيازهاي بدن را تامين مي‌كند.
وي افزود: روي موجود در پسته، در رشد سلول‌ها و بافت‌هاي بدن بسيار مؤثر است و وجود كلسيم و آهن در پسته به استحكام بخشيدن به استخوان و دندان‌ها همچنين درمان بيماري‌هايي مثل كم‌خوني‌هاي ناشي از فقرآهن كمك مي‌كند.
دكتر حسيني تصريح كرد: پسته داراي مقدار زيادي پروتئين است آن قدر كه مي‌توان آن را در كنار گوشت و حبوبات به عنوان يكي از منابع غني پروتئين به شمار آورد همچنين خوردن پسته براي بالا بردن حافظه و تقويت ذهن هم مفيد است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآور شد: پسته همچنين منبع غني فيبر و ويتامين 6 B  نيز هست و ميزان پتاسيم موجود در هر 30 گرم پسته با پتاسيم موجود در يك عدد پرتقال برابر است.

وزن، تحرك و تغذيه عوامل مؤثر در ايجاد پوكي استخوان

وزن، تحرك و تغذيه از عوامل مؤثر در ايجاد پوكي استخوان بوده و اين عوامل قابل كنترل و پيشگيري است.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ معاون مركز تحقيقات استئوپروز با بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ شيوع پوكي استخوان در زنان بيشتر از مردان و شكستگي ناشي از آن نيز در زنان تقريبا 4 برابر مردان است.
دكتر حميدرضا آقايي ميبدي افزود:‌ روند كاهش تراكم استخوان در مردان از سرعت كمتري برخوردار است اما پس از سنين 65 تا 70 سالگي اين روند در زنان و مردان برابر مي شود.
وي يائسگي را از عواملي برشمرد كه قابل كنترل و پيشگيري نيست، و تصريح كرد:‌ در هنگام يائسگي تولد هورمون استروژن از تخمدان متوقف مي شود بدين ترتيب پس از يائسگي، سرعت كاهش توده استخوني بالا مي رود زناني كه قبل از 45 سالگي يائسه مي شوند يا كساني كه تخمدان هايشان با جراحي برداشته مي شود بيشتر در معرض پوكي استخوان هستند.
معاون مركز تحقيقات استئوپروز ادامه داد: بيماري هايي نظير بيماري  غده تيروئيد (پركاري تيروئيد)، بيماري غدد پاراتيروئيد (پركاري يا كم كاري) بيماري غدد جنسي و بيماري غدد فوق كليوي مي توانند فرد را در معرض ابتلا به پوكي استحوان قرار دهند.
دكتر ميبدي،‌ وزن و تحرك را از عوامل قابل كنترل و پيشگيري در ابتلا به پوكي استخوان عنوان كرد و گفت: كم بودن وزن بيش از حد طبيعي سبب كاهش استحكام استخوان ها مي شود و عدم تحرك و فعاليت، روند كاهش توده استخوان ها را تسريع مي كند.
وي خاطرنشان كرد:‌ استفاده طولاني مدت از برخي داروها نظير كورتون، كاربامازپين (داروي ضد تشنج) و هپارين(جهت رقيق كردن خون و جلوگيري از تشكيل لخته به كار مي رود) سبب كاهش تراكم استخوان مي شوند.

بهترين زمان مصرف قرص آهن پس از غذا و يا شب قبل از خواب است

 به منظور جلوگيري از اختلالات گوارشي در زنان باردار؛
 براي كاهش اختلالات گوارشي و جذب بهتر آهن، بهترين زمان مصرف قرص آهن پس از غذا و يا شب قبل از خواب است.
به گزارش خبرنگار وب دا، يك متخصص زنان و زايمان اظهار داشت:‌ مصرف مواد غذايي حاوي آهن مانند گوشت، مرغ،‌ماهي، جگر،‌حبوبات و سبزي هاي سبز تيره مثل جعفري در برنامه غذايي از نكات تغذيه اي براي پيشگيري از كم خوني دوران بارداري است.
دكتر فرناز اهدايي وند افزود: مصرف منابع غذايي سرشار از آهن مثل انواع مغزها مانند گردو، بادام، پسته و انواع خشكبار مانند برگه ها،‌توت خشك،‌كشمش و خرما به عنوان ميان وعده توصيه مي شود.
وي تصريح كرد: بهتر است زنان باردار به منظور تأمين آهن صرف مواد غذايي حاوي ويتامين C  كه جذب آهن را افزايش مي دهد مثل سبزي هاي تازه و سالاد شامل گوجه فرنگي،‌كلم، گل كلم، فلفل دلمه اي و هچنين چاشني هايي مثل آب ليمو و آب نارنج تازه را به همراه غذا مصرف كنند.
مدیر گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان كرد: خودداري از مصرف چاي، قهوه و دم كرده هاي گياهي يك ساعت قبل از غذا و حداقل دو ساعت پس از غذا براي جذب بهتر آهن غذا توصيه مي شود.

اوقات غذا خوردن بايد براي كودك شاد و نشاط انگيز باشد

اوقات غذا خوردن بايد براي كودك شاد و نشاط انگيز باشد و از جر و بحث هاي خانوادگي در اين زمان اجتناب شود.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين مطلب اظهار داشت: بهتر است والدين كودك را تشويق كنند كه خودش غذا بخورد زيرا كمك بيش از حد براي غذا خوردن منجر به امتناع كودك از غذا خوردن مي شود.
سعيده معاني افزود:‌ زمان غذا خوردن كودك بايد كافي باشد ولي نبايد بيش از 30 دقيقه طول بكشد اگر چه امروزه امكان غذا خوردن همه افراد خانواده بر سر يك سفره كمتر شده اما توصيه مي شود كه حداقل يك نفر همراه با كودك غذا بخورد.
وي تصريح كرد: در هر وعده،‌ نبايد بيش از حد به كودك غذا داد و از شيريني ها به عنوان جايزه استفاده كرد همچنين والدين بايد كثيف شدن لباس و ميز را به عنوان بخش طبيعي از فرآيند تغذيه كودك بپذيرند. همچنين بدانند بازي كردن كودك با غذا، زمان غذا خوردن را براي او شاد و دلپذير مي كند.
به گفته اين كارشناس تغذيه، غذاهاي مصرفي كودكان نه تنها بايد از نظر تغذيه اي كنترل شده و حاوي مواد مغذي مناسب و متعادل باشد بلكه بايد از نظر ظاهر جذاب بوده، به روش صحيح تهيه شوند و با نياز هاي رشدي و فرهنگي كودك نيز هماهنگي داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: بريدن تصوير غذاها از مجلات، ساختن اشكالي با مواد غذايي از قبيل ميوه هاي خشك،‌ انواع تخمه ها،‌آجيل ها و ماكاروني،‌ساختن شكل با سبزي ها مانند هويج، سيب زميني و مسابقه حدس زدن نوع غذاها از روي طعم آنها از جمله فعاليت هايي است كه عادات غذايي مثبت را در كودكان به وجود مي آورد.

غذای گیاهی بخورید

استفاده از رژيم‌هاي غذايي بر پايه گياهان تا حد زيادي مي‌تواند موجب اصلاح و دفع بيماري‌هاي مزمن در بدن شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي اكتشافات اخير محققان در ژنتيك تغذيه‌اي نشان مي‌دهد كه تركيبات زيست فعال موجود در گياهان نقش مهمي در كنترل عوامل ژنتيكي و بيولوژيكي كه منجر به ايجاد بيماري‌هاي مزمن در بدن مي‌شود. دارد. 
براساس اين گزارش محققان افزودند: آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در غذاهاي گياهي با راديكال‌هاي آزاد كه مي‌توانند باعث ايجاد التهابات مزمن و صدمه به سلول‌هاي بدن شوند، مبارزه مي‌كنند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است تركيبات گياهي و گياهان دارويي مي‌توانند به كنترل ژن‌هاي مرتبط با بيماري‌هاي مزمن مانند بيماري‌هاي قلبي – عروقي، سرطان‌ها، ديابت نوع 2، چاقي و تجمع پلاك در سرخرگ‌ها كمك كرده و با ديگر اجزاي سلولي كه باعث شكل‌گيري و بقاي تومورها مي‌شوند مقابله نمايند.
به گفته محققان افراد مي‌توانند با تغييرات رژيم غذايي خود و سوق دادن آن به سمت بهره بردن از غذاهاي سالم و مبتني بر خواص دارويي گياهان مانند استفاده از كنگر فرنگي يا آرتيشو، زيتون، دارچين، فلفل سياه، آويشن و بسياري ديگر از مواد غذايي كه خاصيت درماني و آنتي‌اكسيداني دارند، از ابتلا به بيماري‌هاي مزمن در خود پيشگيري كنند چرا كه پيشگيري هميشه بهتر از درمان است.

مصرف غذاهاي كلسيم دار و ورزش كردن دو اصل مهم در پيشگيري از پوكي استخوان

مصرف غذاهاي حاوي كلسيم و ويتامين د و انجام حركات ورزشي به منظور حفظ سلامت و استحكام استخوان ها دو اصل مهم در پيشگيري از پوكي استخوان است.
به گزارش خبرنگار وب دا، دبير مركز تحقيقات استئوپروز با بيان اين كه سه دسته فعاليت ورزشي براي بيماران مبتلا به پوكي استخوان توصيه مي شود،‌ گفت:  ورزش هاي تحمل وزن كه در اين ورزش ها، عضلات و استخوان ها بر خلاف جهت نيروي جاذبه فعاليت مي كنند در اين نوع ورزش ها، پا و ساق پا وزن بدن را تحمل كرده و فشار بدن بر روي استخوان هاي مركزي، يعني مهره ها و لگن وارد مي شود.
دكتر پاتريشيا خشايار افزود: از جمله اين ورزش ها مي توان به دويدن آهسته، پياده روي، بالا رفتن از پله ها، ورش هاي هواي، والبال، بسكتبال و راه رفتن در آب اشاره كرد.
وي تصريح كرد: ورزش هاي مقاومتي فعاليت هايي هستند كه با استفاده از كشش عضلات، به تقويت توده عضلاني و استحكام استخوان كمك مي كند اين ورزش ها شامي وزنه برداري، ژيمناستيك، شنا، دوچرخه سواري و كار با دستگاه هاي ورزشي ثابت است.
دكتر خشايار يادآور شد: فعاليت هايي كه وضعيت قرار گيري بدن در حلت نشسته و ايستاده را تصحيح مي كند براي بيماران مبتلا به پوكي استخوان بسيار مفيد است.
وي بيان كرد: فعاليت هاي روزانه واكثر ورزش هاي تركيبي از هر دو نوع حركت هاي تحمل كننده و مقاومتي است و داشتن يك شيوه زندگي سالم و انجام فعاليتهاي جسمي مختلف به تقويت عضلات و استحكام بخشيدن استخوان ها و در نتيجه پيشگيري از پوكي استخوان منجر خواهد شد.

"گلوکزآمین" را فقط با تجویز پزشک مصرف کنید

گلوکزآمین نوعی مکمل دارویی است که برای درمان بیماری آرتروز  کاربرد داشته و با توجه به امکان تداخل دارویی، لازم است تنها با تجویز پزشک مصرف شود.
به گزارش وب دا، دکتر داروساز دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به خطر افزایش مقاومت به انسولین، افزایش سطح کلسترول خون و تشدید برخی علائم مبتلایان به آسم در اثر مصرف گلوکزآمین، لزوم در نظر گرفتن عوارض جانبی مصرف این دارو ضروری است.

هیچ منابع غذایی عمده از گلوکوزامین وجود ندارد
دكتر سيد عقيل عابدي با بیان اینکه هیچ منابع غذایی عمده از گلوکوزامین وجود نداشته و لازم است  آن را از مکمل ها دریافت کرد، افزود: غالبا این مکمل دارویی از پوسته بیرونی سخت میگو و خرچنگ تولید می شود.
عابدی تصریح کرد: در گذشته، بسیاری از مردم استامینوفن یا داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن  را برای کاهش درد آرتروز مصرف می کردند که عوارضی مانند ناراحتی معده، یبوست، اسهال و در برخی از موارد، زخم معده و ناباروری را به همراه داشت.
گفتنی است: گلوکوزامین ترکیبی است که به طور طبیعی در بدن تولید شده و نقش کلیدی را در ساختمان غضروف، بر عهده داشته و اگرچه در برخی مطالعات، تاثیر مثبت مکمل گلوکوزامین در کاهش درد مفاصل به اثبات رسیده است، اما برخی دیگر از مطالعات علمی  هیچ اثر مثبتی در این زمینه گزارش نداده اند.

کنسروهای ناسالم و غیر بهداشتی عامل مهم بروز بوتولیسم

مصرف مواد غذایی آماده و کنسروی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده است عامل مهم در بروز بوتولیسم به شمار می رود.
به گزارش وب دا ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، ذرت، لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده ایجاد می شود.
دکتر محمد رضا صابری با اشاره به اینکه علائم و نشانه های بوتولیسم به صورت تاخیری (12 تا 24 ساعت پس از مصرف مواد غذایی آلوده به باکتری) در فرد ظاهر می شود، خاطر نشان کرد: تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکت، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست از جمله علائم این بیماری به شمار می رود.
دانشیار گروه شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسمومیت با مواد غذایی می تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده های غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود، تصریح کرد: افراد باید از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و یا فررفتگی مشاهده می شود خودداری کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مسمومیت با گیاهان سمی نیز یکی از شایعترین مسمومیتهای اتفاقی به ویژه در کودکان به شمار می رود، خاطر نشان کرد: برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمان ها و باغچه ها می توانند موجب بروز مسمومیت شود و در صورت بلعیدن قسمتهای یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ، می توان برای کسب اطلاعات با مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم با شماره 1490 تماس حاصل کنند.

بادام زميني خطر ابتلا به ديابت را كاهش مي دهد


مصرف حدود 50 تا 100 گرم بادام زميني خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را تا 30 درصد و مصرف حدود 5 قاشق چاي خوري كره بادام زميني خطر ابتلا به ديابت را تا 20 درصد كاهش مي‌دهد.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر سعيد حسيني متخص تغذيه و رژيم درماني با اشاره به اين كه بادام زميني، يك منبع خوب انرژي است، اظهار داشت: 100 گرم بادام زميني داراي 50 گرم چربي و 16 گرم كربوهيدرات است و در بين همه مغزهاي آجيلي، بادام زميني بيشترين مقدار پروتئين را دارد.
وي افزود: چربي‌هاي بادام زميني از نوع چربي‌هاي مفيد براي بدن يعني چربي‌هاي غيراشباع هستند و به طور كلي مصرف بادام زميني براي سلامت عمومي بدن به خصوص مغز، بسيار مفيد است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اين كه مصرف بادام زميني از لخته شدن خون و سكته مغزي جلوگيري مي كند، گفت: بادام زميني موجب گشاد شدن رگ‌هاي بدن و تسهيل جريان خون مي‌شود ضمن اينكه از لخته شدن خون و سكته مغزي جلوگيري مي‌كند.
وي تاكيد كرد: اگر افراد حساسيت غذايي دارند در مصرف بادام زميني زياده روي نكنند همچنين اگر سابقه تيروئيد كم كار يا پركار در خانواده وجود دارد بايد در مصرف بادام زميني دقت كرد زيرا اين دانه آجيلي داراي ماده‌اي است كه غده تيروئيد را تحريك مي‌كند.
دكتر حسيني خاطرنشان كرد: افت ناگهاني فشار خون و سرگيجه از نشانه‌هاي بارز حساسيت به بادام زميني هستند.

رهايي از خستگي با مصرف آهن

مصرف قرص آهن در زنان مي‌تواند عاملي براي رفع خستگي مزمن در آنها باشد. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه CMAY، محققان با انجام تحقيقات خود روي زناني كه كم خوني ندارند ولي قرص آهن مي‌خورند نسبت به گروهي كه دارونما يا پلاسبو مصرف مي‌كنند دريافتند مكمل‌هاي آهن مي‌توانند باعث بهبود خستگي مزمن در آنها شوند.
براساس اين گزارش محققان با مشاهده نتايج افزودند: مصرف 80 ميلي‌گرم آهن به صورت روزانه در زنان مورد مطالعه با كاهش 48 درصدي شدت خستگي مزمن همراه بوده و اين در حاليست كه گروهي كه تحت تجويز دارونما بودند با كاهش 29 درصدي در خستگي مواجه بودند كه مصرف آهن نتايج بهتري را نشان داد.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است در صورت ايجاد تغييراتي در زندگي مانند بيشتر خوابيدن، مصرف غذاهاي مغذي، ويتامين‌ها و مايعات بيشتر اگر همچنان احساس خستگي كرديد بايد به پزشك متخصص مراجعه كرده و دلايل آن را بررسي كنيد.
البته به گفته محققان احساس خستگي هميشه نمي‌تواند ناشي از بروز بيماري خاصي در افراد باشد و ممكن است جزئي از شخصيت آنها باشد با اين حال در صورت بروز خستگي و نداشتن هيچ بيماري خاصي لازم است ميزان فريتين كه ذخيره آهن را در بدن نشان مي‌دهد نيز چك شود.
گفتني است نتايج اين مطالعه زنان و دختران را حتي اگر كم‌خوني ندارند براي داشتن شادابي و سرحالي بيشتر به مصرف قرص آهن تشويق مي‌كند.