نوشته : تحريريه دنياي سلامت
كساني
كه بيماريهاي مزمن همراه با درد دارند، اكثر اوقات نه تنها مجبورند درد
را تحمل كنند، بلكه به خاطر اين دردها ناچارند از بسياري فعاليتهاي فيزيكي
صرفنظر نمايند و اين روي سلامت روان آنها هم تأثير منفي خواهد گذاشت.
پزشكان براي كنترل درد اين افراد راههاي مختلفي از جمله درمانهاي دارويي
را پيشنهاد ميكنند. ولي نكته مهم اين است كه تغذيه و رژيم غذايي اين افراد
هم در كنترل درد موثر است. آنها اگر بدانند كه چه غذاهايي برايشان مفيد
است و چه غذاهايي وضعيتشان را بدتر ميكند، بهتر ميتوانند رژيم غذايي خود
را تنظيم كنند و با بيماري و دردهاي مزمن آن كنار بيايند. در اينجا درباره
برخي از اين ملاحظات تغذيهاي ميخوانيد.
1- غذاهاي تازه بخوريد
يكي از بيماريهايي كه دردهاي مزمن به همراه دارد، «فيبروميالژي» است. بسياري از اين بيماران حساسيتهاي غذايي هم دارند و غذاهايي كه داراي افزودنيها و رنگها هستند، حساسيتها و علائم بيماري آنها را تشديد ميكند. خوردن غذاهاي طبيعي و تازه تاحدودي علائم ناشي از يك بيماري همزمان ديگر، همچون سندرم روده تحريكپذير (IBS) را در اين افراد كاهش ميدهد. مطالعات بسياري نشان داده علائم آن دسته از مبتلايان به فيبروميالژي كه از ميوه و سبزي فراوان استفاده كردهاند، تخفيف يافته است. البته بيشتر بيماران شركتكننده در اين پژوهشها پس از پايان پژوهش اين رژيم را رها كردهاند. همچنين، اگر اين بيماران مصرف گوشت قرمز خود را كاهش دهند، علائمشان بهبود خواهد يافت.
1- غذاهاي تازه بخوريد
يكي از بيماريهايي كه دردهاي مزمن به همراه دارد، «فيبروميالژي» است. بسياري از اين بيماران حساسيتهاي غذايي هم دارند و غذاهايي كه داراي افزودنيها و رنگها هستند، حساسيتها و علائم بيماري آنها را تشديد ميكند. خوردن غذاهاي طبيعي و تازه تاحدودي علائم ناشي از يك بيماري همزمان ديگر، همچون سندرم روده تحريكپذير (IBS) را در اين افراد كاهش ميدهد. مطالعات بسياري نشان داده علائم آن دسته از مبتلايان به فيبروميالژي كه از ميوه و سبزي فراوان استفاده كردهاند، تخفيف يافته است. البته بيشتر بيماران شركتكننده در اين پژوهشها پس از پايان پژوهش اين رژيم را رها كردهاند. همچنين، اگر اين بيماران مصرف گوشت قرمز خود را كاهش دهند، علائمشان بهبود خواهد يافت.