خانم های باردار غذاهای سرخ کردنی نخورند


استفاده زیاد از مواد غذایی سرخ کردنی علاوه بر ناراحتی گوارشی برای مادر به جنین هم ضرر می‌رساند.
برلیانت بزرگمهر مشاور تغذیه رژیم  درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تغذیه مادران باردار اهمیت زیادی دارد و از ابعاد مختلف باید بررسی شود.
نیازهای تغذیه مادر اصولا در دوران بارداری بالا می رود ولی اگر بیشتر از مورد نیاز بدن باشد مادر دچار چاقی و عوارض قلبی و عروقی می شود بنابراین یک برنامه غذایی متعادل برای دوران بارداری باید وجود داشته باشد. بزرگمهر ادامه داد:مادر باید در این دوران توجه داشته باشد که علاوه بر نیازهای تغذیه خود باید به نیازهای تغذیه جنین را هم فراهم کند اگر جنین به مقدار و نیاز لازم تغذیه دریافت نکند جنین به طور کامل رشد نمی‌کند و در هنگام به دنیا آمدن چه از نظر جسمی و چه از نظر ذهنی دچار معلولیت خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای اینکه مادر در طی دوران بارداری نیاز غذایی کامل را برای جنین فراهم کند باید در طی این دوران زیر نظر یک مشاور رژیم شناس و یا متخصص تغذیه قرار گیرد به خصوص در ماه های آخر بارداری که تغذیه جنین بسیار مهم است.
بزرگمهر افزود: یکی از نکاتی که در مورد تغذیه باید توجه کرد این است که علاوه بر اینکه انتخاب غذای مناسب اهمیت دارد نحوه‌ی آماده کردن و طبخ مواد غذایی نیز اهمیت بسیاری دارد چون بسیاری از مادران مواد غذایی مناسب که دارای مقدار کافی مواد غذایی و مفید است را انتخاب می‌کنند ولی نحوه‌ی نادرست طبخ و آماده کردن آن بسیاری از مواد مغذی درون غذا را از بین می‌برد یا کم می‌کند.
وی تصریح کرد: استفاده زیاد مواد غذایی سرخ کردنی و عادت بد مصرف زیاد غذاهای سرخ کرده باعث ایجاد ناراحتی گوارشی برای افراد به خصوص برای زنان باردار که در طی دوران بارداری معده بسیار حساس تری دارند.
مصرف زیاد روغن علاوه بر این که مادر را از نظر بیماری های قلبی و عروقی تهدید می‌کند برای رشد جنین هم مهم و اثرگذار است.
وی اظهارداشت: مادران بیش تر ازغذاهای پخته استفاده کنند و مواد را زیاد سرخ و یا طولانی سرخ نکنند غذاهای سرخ کرده در زمان طولانی در معده باقی می ماند و به راحتی هضم نمی شود و غذا هضم نشده به قسمت های پائین بدن می رود و بدون اینکه مواد غذایی مناسب جذب بدن شود دفع می شود.
بزرگمهر گفت: مادران در این دوران بیش تر از سبزی و سالاد استفاده کنند که زود هضم است.
غذاهای سرخ کرده و پرنمک به مادران باردار بیش تر از سایرین لطمه می زند چون دستگاه گوارش مادر در این دوران حساس می شود.
استفاده از نمک به مقدار زیاد در مواد غذایی باز جذب کلسیم را در کلیه کاهش می‌دهد ودر نتیجه کلسیم در بدن دفع می شود بدون اینکه به بدن مادر و جنین جذب شود و در نتیجه بر استخوان بندی جنین اثر زیادی می‌گذارد.
بزرگمهر تاکید کرد: مادران در دوران بارداری به خصوص در ماه های آخر بارداری به سلامت خود و جنین اهمیت زیادی بدهند و با تغذیه مناسب از مشکلات احتمالی برای خود و جنین رادر طول دوران بارداری کاهش دهند و دوران بارداری راحت و مناسبی را برای خود و جنین خو فراهم کنند تا جنین سالم و کامل هم از نظر جسمی و ذهنی باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر