خبرگزاری فارس: یک متخصص تغذیه گفت: اکثر خانوادهها بر طبق یک باور غلط فکر میکنند که باید نوزادی چاق داشته باشند در حالی که چاقی زیاد در نوزاد یکی از عوامل خطر برای دیابت در آینده است.

شیوا فرجی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: یک زمانی ما فقط دنبال این بودیم که چاقی را در بزرگسالان کنترل کنیم اما امروز عمده نگرانی خانوادهها چاق شدن کودکانشان است.
وی تصریح کرد: چاقی کودکان زیر 2 سالگی هم مطلوب نیست و یکی از عوامل خطر دیابت محسوب میشود در حالی که بسیاری از خانوادهها بر طبق یک باور غلط فکر میکنند باید نوزاد چاق داشته باشند.
به گفته این متخصص تغذیه اگر سرعت وزنگیری بعد از 2 سالگی کندتر شود جای نگرانی نیست چون قد با سرعت وزن رشد نمیکند و به مرور با رشد قد کودک لاغرتر می شود.
فرجی با اشاره به اینکه امروزه دریافت کالری در کودکان بسیار زیاد است اضافه کرد: این در حالی است که دریافت ماده مغذی به اندازهای نیست که کودک بتواند با آن قد بکشد.
وی ادامه داد: برخی کودکان به مصرف برنج تمایل زیادی دارند یا علاقهمندند که شیرکاکائو و لبنیات پر چرب مانند انواع بستنی بخورند. ولی تمایل به خوردن جوجه کباب کنار برنج یا خوردن شیر کم چرب ندارند نتیجه این میشود که به میزان لازم کلسیم، منیزیم، فسفر، روی، انواع ویتامین B را دریافت نمیکنند.
عضو انجمن تغذیه ایران به خانواده ها توصیه کرد تا شیر کم چرب زیر 2.5 درصد چربی به کودکان بدهند.
فرجی تحرک را در سلامت کودکان اساسی دانست و گفت: زندگی آپارتمان نشینی به فرزندان اجازه نمیدهند که فعالیت زیادی کنند و معمولاً فرزند پای تلویزیون و سیدیهای کارتونی مینشیند و آن میزان کالری دریافتی را نمیسوزانند که کمکم به سلول چربی تبدیل میشوند که در سنین پائین شروع به ساختن سلول میکنند و از یک سنی به بعد اضافه وزن میماند و دیگر از بین نمیرود مگر اینکه ورزشهای خیلی سخت انجام کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر