تأثیر گیاهان سنتی در پیشگیری و درمان سنگ کیسه صفرا

متخصصان گیاه درمانی و طب مکمل می گویند استفاده از گیاهان درمانگر نظیر نعناع، پونه سنبله ای، خار مریم و زردچوبه در درمان سنگ صفرا بسیار موثر است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سنگ کیسه صفرا بیشتر یک مشکل گوارشی است و با علائمی مانند درد شدید و ناگهانی در قسمت راست بالای شکم، تب، تهوع و گاهی استفراغ، زرد شدن پوست و سفیدی چشمها همراه است.
مطالعات پزشکی نشان می دهد، حدود 20درصد زنان و هشت درصد مردان بالای 40سال سنگ کیسه صفرا دارند و البته این میزان با بالارفتن سن افزایش پیدا می کند.
پزشکان معمولا سنگ کیسه صفرا را با عمل جراحی خارج و بعضی از سنگهای کلسیمی را نیز با مصرف داروهای اسید صفراوی حل می کنند.

گیاهان سنتی نیز که در درمان بیماریهای کبدی مصرف می شود حاوی ترکیب مؤثر کلیدونین است. به همین خاطر نیز مصرف برخی گیاهان سنتی باعث شل شدن ماهیچه های مجرای صفرا می شود و در نتیجه صفرا بهتر جریان پیدا می کند.
 
انواع نعناع نیز به طور سنتی برای درمان سنگ کیسه صفرا مصرف می شود. چای غلیظ، انواع نعناع به ویژه نعناع فلفلی به همراه پونه سنبله ای در این زمینه سفارش شده است.
 
به گفته مرکز تخصصی گیاهان دارویی آلمان، زردچوبه نیز در پیشگیری و درمان سنگ صفرا مؤثر است کورکومین موجود در زردچوبه قابلیت حل شدن صفرا را بیشتر کرده و مانع تشکیل سنگ صفرا می شود.
 
گیاه خار مریم نیز به عنوان گیاهی سرشار از ترکیب سیلیمارین معروف به گیاه محافظ کبد است سیلیمارین موجود در خار مریم مانند زردچوبه باعث پیشگیری از تشکیل سنگ صفرا می شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر