حال اگر بخواهيم به اين موضوع که خوردن چه نوع گوشتي براي افراد مفيدتر است بپردازيم. انواع گوشت سفيد نظير گوشت طيور و ماکيان را توصيه مي نماييم. گوشت طيور به دليل خصوصيات و ويژگي هايي از قبيل کيفيت خوب پروتيين، چربي کمتر، طبخ آسان و سريع الهضم بودن نسبت به گوشت قرمز ارجعيت دارد. لذا اهميت اين موضوع ما را بر آن داشت که به بررسي و مقايسه ويژگي ها و مزاياي برخي از انواع گوشت طيور بپردازيم.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
ارزش تغذيه اي گوشت پرندگان اهلي و وحشي
ارزش غذايي گوشت قرقاول
خواص داروئي گوشت وساير اجزاي كبك:

72 درصد وزن كبك قابل استفاده بوده كه در مرغ 55 درصد ميباشد. 20 درصد وزن كل بدن كبك را عضله تشكيل مي دهد و درصد پروتئين و ماده خشك در عضله ران 80 درصد است در صورتي كه در مرغ اين رقم 65 درصد مي باشد .
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دليل وجود مادهاي است بنام گليكوژن كه در سلولهاي ماهيچهاي وجود دارد. هر قدر كه ماهيچه در طول حيات خود فعالتر باشد گوشت آن نيز لذيزتر است( مانند ران مرغ، دم ماهي، ران حيوانات شكاري و گوسفند و همچنين سينه پرندگان وحشي)
از سوي ديگر، فعاليت و جنب و جوش حيوانات به طور كلي باعث افزايش ميزان ذخيره گليكوژن ماهيچهها و در نتيجه بهبود كيفيت آن است. به طوري كه حيوانات وحشي اعم از نشخوار كنندگان (آهو، گوزن، بزكوهي و غيره ) و يا پرندگان مانند قرقاول، كبك، تيهو، دراج و بلدرچين همگي به دليل فوق داراي گوشتي فوقالعاده لذيذ بوده و قسمتهايي از بدن آنها بسيار خوش طعم و لذيذ ميباشد. بنابراين چنانچه پرندهاي از خانواده حيوانات شكاري بوده يعني از نژاد وحشي باشد و در محيطي مشابه طبيعت خود پرورش يابد داراي خواص فوقالذكر خواهد بود.
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دليل وجود مادهاي است بنام گليكوژن كه در سلولهاي ماهيچهاي وجود دارد. هر قدر كه ماهيچه در طول حيات خود فعالتر باشد گوشت آن نيز لذيزتر است( مانند ران مرغ، دم ماهي، ران حيوانات شكاري و گوسفند و همچنين سينه پرندگان وحشي)
از سوي ديگر، فعاليت و جنب و جوش حيوانات به طور كلي باعث افزايش ميزان ذخيره گليكوژن ماهيچهها و در نتيجه بهبود كيفيت آن است. به طوري كه حيوانات وحشي اعم از نشخوار كنندگان (آهو، گوزن، بزكوهي و غيره ) و يا پرندگان مانند قرقاول، كبك، تيهو، دراج و بلدرچين همگي به دليل فوق داراي گوشتي فوقالعاده لذيذ بوده و قسمتهايي از بدن آنها بسيار خوش طعم و لذيذ ميباشد. بنابراين چنانچه پرندهاي از خانواده حيوانات شكاري بوده يعني از نژاد وحشي باشد و در محيطي مشابه طبيعت خود پرورش يابد داراي خواص فوقالذكر خواهد بود.
خواص گوشت بلدرچین

در طب سنتی اسلام، خواص گوناگونی به بلدرچین نسبت داده اند، مثلاً به عقیده عبدالملک بن زهر اندلسی (قرن 5) " گوشت بلدرچین خوشمزه و خوش طعم است که هم برای افراد سالم و هم برای بیماران سودمند می باشد؛ سنگ (کلیه و مثانه) را خرد می کند و مفید است. " و نیز به گفته انطاکی " گوشت بلدرچین مغذی است و بدن را فربه می سازد. "
بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پُرجنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست وخیز و پرواز داشته باشد. هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است (مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی).
اين پفك هاي بي خاصيت

پفك يكي از تنقلات فانتزي غيرضروري و مضر است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند؛ ولي عده اي از مصرف كنندگان براين باورند كه پفك به دليل آن كه از مواد با ارزش نظير: ذرت، شيرخشك و پودر پنير تشكيل شده است از نظر ويتاميني غني بوده و ارزش غذايي بالايي دارد.
به طور كلي پفك به علت آن كه از بلغور ذرت يعني ذرت پوست كنده به دست مي آيد در مقايسه با فرآورده هايي كه از دانه كامل ذرت تهيه مي شوند از ارزش غذايي پاييني برخوردار است. از سوي ديگر، در طي فرآيند پخت، حرارت بسيار بالايي كه به پودر بلغور ذرت داده مي شود تا به صورت حجيم درآيد نيز عامل ديگري جهت تنزل كيفيت تغذيه اي پفك است.
چیپس سیبزمینی
چیپس سیبزمینی تاثیر زیادی در افزایش وزن دارد

متخصصان تغذیه در گزارش جدیدی هشدار دادند که چیپس سیبزمینی از خوراکیهای بسیار موثر در افزایش وزن و بروز چاقی است.به گزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که چیپس بیش از هر خوراکی دیگری مثل شکلات، بستنی و سودا میتواند موجب افزایش وزن شود.
این مطالعه از سوی متخصصان هاروارد انجام گرفته و تشریح میکند که افزایش وزن بیش از هر عامل دیگری از عادات تغذیهای ناشی میشود.
این متخصصان تاکید کردند که عادات تغذیهای بیشتر از ورزش و رژیمهای غذایی گوناگون در اضافه وزن افراد موثر هستند.
این بررسیها حاصل مطالعه طولانی مدت و حدود دو دهه آزمایش روی تقریبا 12 هزار و 887 شرکت کننده است. این شرکتکنندگان در آغاز مطالعات دچار چاقی نبودند. در طول این چند سال، عادات تغذیهای آنها به دقت مورد بررسی قرار گرفت و هر 4 سال یکبار وزن آنها اندازهگیری شد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، این متخصصان دریافتند که شرکت کنندگان طی این دوره به طور متوسط 17 پوند افزایش وزن داشتند. تقریبا هر 4 سال یکبار غذایی که این افراد میخوردند، 4 پوند به وزن آنها اضافه میکرد.
اما نکته قابل توجه این بود که چیپس سیبزمینی در هر 4 سال 69/1 پوند موجب افزایش وزن این افراد میشد که این رقم فقط برای یک ماده غذایی بسیار قابل توجه و تامل است.
این میزان افزایش وزن در مقایسه با سایر خوردنیها مثل شیرینیها و دسرها که فقط 41 درصد پوند در هر 4 سال موجب افزایش وزن میشوند، بسیار قابل ملاحظه و رقم بالایی است.
جزئیات این بررسی در مجله پزشکی نیوانگلند به چاپ رسیده است.
منبع: همشهری آنلاین
چیپس میوه؛ مفیدتر از تنقلات صنعتی
![]()
این روزها وقتی برای خرید شیرینی یا آجیل وارد قنادی می شویم، ظرف های بزرگی از میوه های رنگارنگ خشک شده ای را می بینیم که معمولا انواعی از میوه های فصل یا غیرفصل هستند. گاهی وسوسه می شویم تا مقدار کمی از آنها را گرفته و به عنوان تنقلات در یک میان وعده میل کنیم. اما آیا میوه های خشک شده که در صنعت به آن «چیپس میوه» نیز گفته می شود ارزش تغذیه ای دارند؟ آیا می توان این میوه ها را در فصول سرد سال جایگزین میوه های فصلی کرد؟ |
بررسی ارزش تغذیه ای شیركاكائو

*محمد دانشی ، ** بهرام فكری
* دانشجوی دكترای صنایع غذایی ، **فوق لیسانس صنایع غذایی
چكیده:
شیرهای طعمدارضمن داشتن انرژی بالاتر، همانند شیر طبیعی،حاوی مواد مغذی فراوان هستند. اختلاف عمده آن با شیر،بالاتر بودن میزان كربوهیدرات كل در شیر كاكائو بهخاطر افزودن ساكارز یا شربت ذرت(با میزان فروكتوز بالا) و سطح بالاتر میزان انرژی آن است. یك لیوان شیر كاكائو حاوی فیبر و آهن بیشتری نسبت به یك لیوان شیر طبیعی است. شیر و فرآوردههای آن از جمله شیر طعم دار،منابع عمده كلسیم در رژیم غذایی می باشند. توصیه شده كه كودكان كلسیم مورد نیاز را از اولین غذاهای مصرفی بدست آورند. زیرا الگوهای غذایی مناسب در دوران كودكی، در طول دوران زندگی نیز دنبال میشوند.
فايده ها و مضرات کاکائو
شايد اين موضوع کمي خندهدار و غيرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 ميلادي، شکلات يا کاکائو (chocolate) ، ماده غذايي گران قيمتي در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتي از آن استفاده ميکردند. |
خواص قهوه

متخصصان علوم پزشکی میگویند که مصرف یک فنجان قهوه همراه با شکر میتواند حافظه را فعال کند و میزان دقت و توجه فرد را افزایش دهد.اگر قهوه و شکر همراه با هم مصرف شوند تاثیر آنها در تقویت عملکرد مغز خیلی بیشتر از زمانی است که به طور جداگانه مورد استفاده قرار بگیرند.
این متخصصان هم اکنون معتقدند که هر یک از این دو خوراکی به نوبه خود تاثیر دیگری را بر روی مغز میگذارند به طوری که میزان دقت و کارآیی حافظه را بهبود میبخشند.
این یافته حاصل مطالعه روی 40 داوطلب است که پس از مصرف قهوه و شکر با هم و جدا از هم تحت آزمایش قرار گرفتند.
قهوه، خواص دیگری هم دارد از جمله اینکه محرک بوده و به هضم آسان غذا کمک میکند، تب بر است، به بدن نیرو میدهد، سردرد را بهبود میبخشد، برای برطرف کردن یرقان مفید است، ادرار آور است، در درمان سرفهای که با بلغم همراه باشد موثر است، دردهای عصبی را تسکین میدهد، در درمان سیاه سرفه تاثیر دارد. هم چنین ضد عفونی کننده بوده و خاصیت ضد افسردگی هم دارد. قهوه مقاومت ورزشکاران را افزایش میدهد و از کرم خوردگی دندانها جلوگیری میکند.
این متخصصان هم اکنون معتقدند که هر یک از این دو خوراکی به نوبه خود تاثیر دیگری را بر روی مغز میگذارند به طوری که میزان دقت و کارآیی حافظه را بهبود میبخشند.
این یافته حاصل مطالعه روی 40 داوطلب است که پس از مصرف قهوه و شکر با هم و جدا از هم تحت آزمایش قرار گرفتند.
قهوه، خواص دیگری هم دارد از جمله اینکه محرک بوده و به هضم آسان غذا کمک میکند، تب بر است، به بدن نیرو میدهد، سردرد را بهبود میبخشد، برای برطرف کردن یرقان مفید است، ادرار آور است، در درمان سرفهای که با بلغم همراه باشد موثر است، دردهای عصبی را تسکین میدهد، در درمان سیاه سرفه تاثیر دارد. هم چنین ضد عفونی کننده بوده و خاصیت ضد افسردگی هم دارد. قهوه مقاومت ورزشکاران را افزایش میدهد و از کرم خوردگی دندانها جلوگیری میکند.
منبع: روزنامه دیلی میل
اشتراک در:
پستها (Atom)