قیماق محصولات حیوانی بوده و که از سر شیر گاو و گوسفند
بدست میاید . بیشتر مردم مالدار ما ان را تولید میدارند .
زمانیکه گاو را دوشیدند . سر دیگ شیر را بسته و میگذارند روغن
اش جمع گردد . لایه چرب روی شیر تشکیل میگردد .
همین روغن را از سر شیر نا جوش جمع میکنند بنام خام قیماق یاد
میگردد .
بعدا شیر را جوش داده و میگذارند روی شیر روغن اش جمع گردد .
سر شیر را از شیر جوش داده شده جمع میکنند بنام قیماق یاد
میکنند .
گفته اند برای بدست آوردن قیماق روی شیر کمی نشاسته میپاشند .
قیماق خیلی لذیذ بوده طوری من در هیچ جای دگر نظیرش
را ندیدم . قیماق را صبحانه به مصرف میرسانند .
قیماق با شیر یخ نیز مزه خاص خود را دارد :
هنگامی شیر یخ را آماده نمودند در بشقاب های کشیده و مقداری
بالای شیر یخ و هم مقداری طی بشقاب قیماق میریزند .
از قیماق برای تهیه انواع کریم های بروی پودین نیز استفاده میکنند .