سرشیر

سرشیر یکی از خوشمزه ترین مواد لبنی است  .سرشیر, چربی های شیر است که در اثر جوشیدن شیر و سبک شدن و باز شدن ملکول های آن بر سطح شیر می آید.برای تهیه سرشیر بیشتر از شیر گاومیش که بسیار پرچربی و غلیظ می باشد استفاده می شود.در فصل تابستان به علت زیاد بودن درخواست سرشیر انواع مختلف سرشیر از مناطق مختلف حتی استان های مجاور به شهر آورده می شود .اما سرشیر خود منطقه علاوه بر داشتن طعم و مزه عالی .ظاهر بسیار زیبا یی نیز دارد .که این خود بزرگترین عامل محبوبیت این سرشیر می باشد.به خاطر طریقه برش و جمع آوری آن که تقریبا خیلی شبیه به شیرینی خامه ای رولت می ماند. یعنی شما لایه های روین سر شیر را که موقع جمع آوری سرشیر تاب داده شده است را به راحتی در درون حلقه های رولتی آن می توانید ببینید.ما بین این لایه ها خامه ای بسیار سفیدی به ضخامت حداکثر یک سانتی متر دیده می شود .و وقتی آنرا با چاقو برش بدهید لایه ها و خامه ها به راحتی قابل تشخیص می باشد.عسل و سرشیر (بال قیماق) معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص شهر سرعین است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر