سنبل هندي براي درمان صرع مفيد است

سنبل هندي گياهي است با ساقه هاي زير زميني و گل هاي صورتي و يا آبي رنگ. ريشه هاي خشک شده اين گياه معطر، تلخ و تقويت کننده و ضدعفوني کننده است و خاصيت دارويي دارد.
خواص سنبل هندي
* به گزارش "Ask.com" اين گياه را مي توان به صورت خوراکي و يا موضعي استفاده کرد.* سنبل هندي تقويت کننده سيستم عصبي است و باعث ايجاد آرامش مي شود.* پماد تهيه شده با آب و سنبل هندي براي کاهش احساس سوختگي، تورم، درد و بهبود پوست مؤثر است.* براي مقابله با عرق بيش از حد مي توان از پودر اين گياه معطر استفاده کرد.

خواص درماني گياه وانيل

نمایش اندازه واقعیبه فرانسويLa vanille و به انگليسي vanillaگفته مي شود،به عربي نيز ان را «وانيلا»گويند.ميوه گياهي است به نام وانيل.
اين گياه كه به فرانسوي Vanilierو به انگليسيVanilla گفته مي شود گياهي است از خانواده ثعلب هاOrchidaceae،داراي گونه هاي متعددي است كه معروف ترين آن براي توليد وانيل،به نام علميVanilla planifolia Andr. ناميده مي شود كه سابقا ان را Vanilla fragransمي گفتند.

واسابی (ترب ژاپنی )

http://www.henriettesherbal.com/files/images/photos/p14/wasabia-japonica.jpgنام علمی :  Wasabia japonica   
گیاهی است از تیرهٔ شب‌بوها (Brassicaceae)
ریشه واسابی مزه‌ای بسیار تند از نوع خردل دارد و سسی که از آن تهیه می‌شود با غذاهای ژاپنی سوشی و ساشیمی )ماهی خام) خورده می‌شود.
سس واسابی بخارهایی تولید می‌کند که برای درون بینی حالتی زننده دارند.

گارام ماسالا

 (به هندی: गरम मसाला) گونه‌ای طعم‌دهنده غذاست که از ادویه‌جات برشته شده و سائیده شده درست می‌شود و در آشپزی هندی و پاکستانی کاربرد دارد. مواد اصلی این ادویه هل، زیره، دارچین و فلفل سیاه می‌باشد.رنگ آن قهوه‌ای تیره می‌باشد. به دلیل طعم تند، این ادویه بیشتر در پخت گوشت بکار می‌رود. اودیه باید قبل از تفت گوشت در روغن داغ تفت داده شود.
واژه گارام ماسالا به معنی «ادویه‌جات تند» است.


گارام یعنی تند و ماسالا یعنی ادویه

سیاهدانه

حکیم مهر -  سیاهدانه طعمی تلخ دارد و به‌عنوان ادویه در مواد غذایی بخصوص ترشیجات استفاده می‌شود.
این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم به‌عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده می‌کردند.
مصرف سیاهدانه برای زنان شیرده مفید است زیرا باعث افزایش ترشح شیر می‌شود.
تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در سیاهدانه در درمان دیابت، سل،‌ بیماری‌های قلبی و عروقی، کم‌خونی و میگرن مفید است.
اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاهدانه آن را به‌نوعی مواد غذایی ضدسرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو مفید است.
سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست می‌شود.
مصرف روغن سیاهدانه در برنامه غذایی به‌دلیل امگا 6 فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می‌کند.

خسرودار





در فارس و خوزستان به نام خسرودار و در تهران به نام ريشه جوز يا همان خسرودار معروف است.
ولي ربطي به جوز يا دارو ندارد.
ريشه اي است تكه هاي كوچك هيزم ، با پوست سرخ تيره و مغز نخودي رنگ
عطر آن به زنجبيل نزديك است.
خسرودار در تركيب ادويه به كار ميرود.
انداختن يك تكه خسرودار درسته در ديگ، در گرفتن بوي زخم گوشت و سيرابي و پاچه و مانند اينها موثر است.






ادویه پاپریکا

پاپریکا ادویه ای اصالتا مجارستانی است که بخاطر رنگ زیبا و طعم فوق العاده اش شهرت جهانی دارد.در تهیه انواع خورشها و گولاشها و همچنین غذاهای گوشتی مثل مرغ و ماهی و ...استفاده میشود.
شخصا بسیار از این ادویه خوشم اومده  و چون تو ایران ندیدم خودم همیشه تهیه می کنم. 

مواد لازم:
فلفل دلمه ای قرمز ۶ تا ۷ عدد
روش تهیه:
فلفلها را بشویید و به شکلی که در تصویر می بینید قطعه قطعه کنید و در بشقاب یا سینی بچینید. 

سینی را روی شوفاژ،بخاری یا پنجره نور گیر قرار دهید و بین یک هفته تا ده روز زمان دهید تا کاملا خشک شوند.
سپس آسیاب کنید و پس از الک کردن در ظرف مورد نظر بریزید.

قیماق


قیماق  محصولات حیوانی بوده و که از سر شیر گاو و گوسفند
بدست میاید . بیشتر مردم مالدار ما ان را تولید میدارند .
زمانیکه گاو را دوشیدند . سر دیگ شیر را بسته و میگذارند روغن
اش جمع گردد . لایه چرب روی شیر تشکیل میگردد .
همین روغن را از سر شیر نا جوش جمع میکنند بنام خام قیماق یاد
میگردد .
بعدا شیر را جوش داده و میگذارند روی شیر روغن اش جمع گردد .
 سر شیر را از شیر جوش داده شده جمع میکنند بنام قیماق یاد
میکنند .
 گفته اند برای بدست آوردن قیماق روی شیر کمی نشاسته میپاشند .
قیماق خیلی لذیذ بوده طوری من در هیچ جای دگر نظیرش
را ندیدم . قیماق را صبحانه به مصرف میرسانند .
قیماق با شیر یخ نیز مزه خاص خود را دارد :
هنگامی شیر یخ را آماده نمودند در بشقاب های کشیده و مقداری
 بالای شیر یخ و هم مقداری طی بشقاب قیماق میریزند .
از قیماق برای تهیه انواع کریم های بروی پودین نیز استفاده میکنند .

سرشیر

سرشیر یکی از خوشمزه ترین مواد لبنی است  .سرشیر, چربی های شیر است که در اثر جوشیدن شیر و سبک شدن و باز شدن ملکول های آن بر سطح شیر می آید.برای تهیه سرشیر بیشتر از شیر گاومیش که بسیار پرچربی و غلیظ می باشد استفاده می شود.در فصل تابستان به علت زیاد بودن درخواست سرشیر انواع مختلف سرشیر از مناطق مختلف حتی استان های مجاور به شهر آورده می شود .اما سرشیر خود منطقه علاوه بر داشتن طعم و مزه عالی .ظاهر بسیار زیبا یی نیز دارد .که این خود بزرگترین عامل محبوبیت این سرشیر می باشد.به خاطر طریقه برش و جمع آوری آن که تقریبا خیلی شبیه به شیرینی خامه ای رولت می ماند. یعنی شما لایه های روین سر شیر را که موقع جمع آوری سرشیر تاب داده شده است را به راحتی در درون حلقه های رولتی آن می توانید ببینید.ما بین این لایه ها خامه ای بسیار سفیدی به ضخامت حداکثر یک سانتی متر دیده می شود .و وقتی آنرا با چاقو برش بدهید لایه ها و خامه ها به راحتی قابل تشخیص می باشد.عسل و سرشیر (بال قیماق) معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص شهر سرعین است.

خامه بخوريم يا نخوريم؟

خامه
گفتگوي زير با خانم دکتر نسرين اميدوار، رئيس انجمن تغذيه ايران درباره خامه و ارزش غذايي ‌اش است.

خانم دکتر! خامه جزو لبنيات است يا جزو چربي‌هاست؟

خامه از نظر فرآيند توليدش جزو فرآورده‌هاي لبني است و مانند ساير اعضاي خانواده‌ اش سفيد رنگ است اما به دليل ميزان چربي بالا و از نظر گروه ‌بندي برحسب ريزمغذي ‌ها و موادي که تا حدودي انرژي را از مواد چرب تامين مي‌ کنند، در گروه چربي ‌ها دسته‌ بندي مي ‌شود. در مورد كره و سرشير هم همين ‌طور است.