مصرف سبزي شير مادر را افزايش مي دهد

  مايعات و تركيبات موجود در سبزي منجر به افزايش مقدار و همچنين بالا رفتن كيفيت شير مادر مي شود.


به گزارش خبرنكار وب دا،‌ دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در خصوص مصرف سبزي در دوران شيردهي و ارتباط مستقيم آن با شير مادر گفت:‌ سبزي ها به دليل داشتن ويتامين هاي گروه B و C براي شير مادر بسيار مناسب هستند و كيفيت آن را افزايش مي دهند، بنابراين استفاده از سبزي روزانه به طور 5 سهم(يك ليوان پر به صورت خام و يا نصف ليوان بهصورت پخته) مي تواند براي خانم هاي شيرده مفيد باشد.

کره مارگارین

مارگارین که در ایران به غلط به کره گیاهی معروف رشده است در فرهنگ بین المللی به مادهای که از روغن های گیاهی تهیه می شود گفته میشود و تعریفی مجزا از کره دارد .
مارگارین دارای قدمتی در حدود 200سال می باشد و از یک بتاکاروتن به عنوان افزودنی رنگ دهنده  در تهیه مارگارین استفاده می شود .
ویتامین  E  ، A  مارگارین  از کره بیشتر است. همچنین مارگارین فاقد آهن ، روی و مس است. به دلیل تهیه شدن از روغن های گیاهی قیمت مارگارین پایین می باشد.

کره حیوانی

نویسنده : امین دعائی

کره دارای قدمتی در حدود 4500سال می باشد که محصولی صددرصد طبیعی است .اصطلاح کره در فرهنگ بین الملل مادهای است که از منابع حیوانی بدست می آید.
کره به جذب بتاکارتن و ویتامین های E ،K  ، D ،A  که محلول در چربی هستند کمک می کند.کره حاوی اسیدهای چرب میریستیک و اسید چرب لوریک می باشد که این دو اسید چرب باعث افزایش کلسترول خوب(HDL) می شوند.
کره دارای ریزمغذی های زیادی از جمله نوعی اسید لینولئیک به نام A.L.Conjugated یا (CLA) و اسفنگولیپید و اسید بوتریک هستند. همچنین تحقیقات نشان می دهد که (CLA) برای قلب مفید می باشد.

خواص و مضرات روغن حیوانی





از روغن های خوب استفاده كنید
در فرهنگ ما روغن خوب را روغن حیوانی تلقی می كنند، در صورتی كه از دیدگاه تغذیه ای روغنی خوب است كه دارای باندهای غیراشباع و مایع باشد. این روغن در بدن بر تولید كلسترول بی تأثیر است یا تولید آن را كاهش می دهد. در صورتی كه با مصرف روغن های جامد حیوانی، چربی های متصل به گوشت و دنبه، تولید كلسترول در بدن افزایش می یابد كه از عواقب بد آن آگاه هستید.


از مصرف روغن های حیوانی ( به غیر از روغن ماهی ) و همچنین روغن های جامد نباتی باید كمتر استفاده نمود

کره بخوریم یا مارگارین؟

کره بخوریم یا مارگارین؟

متخصصان تغذیه توصیه ‌کرده‌اند که «مارگارین» به خاطر داشتن چربی و کالری کمتر، جایگزین مناسب‌تری برای کره است.

به گزارش ایسنا، در بررسی اخیری که از سوی متخصصان دانشگاه هاروارد انجام شده، عکس این توصیه ثابت شده است با این توضیح که هر چند کره و مارگارین هر دو منابعی از چربی محسوب می‌شوند، اما حاوی انواع مختلفی از چربی هستند که توجه به آن‌ها در انتخاب گزینه سالم‌تر حائز اهمیت است.
به گزارش شبکه خبری تورنتونیوز متخصصان دانشگاه هاروارد در این باره اظهار کردند: مارگارین می‌تواند جایگزین کره باشد و حاوی چربی‌های اشباع شده است. این چربی‌ها وقتی هیدروژن حرارت می‌بیند جهت سفت‌تر شدن روغن‌های گیاهی تولید می‌شوند.

برای سلامت بدن روغن مارگارین مصرف کنید

 
دبير انجمن توليدكنندگان كره گياهي گفت: مارگارين‌ها از كمترين اسيدهاي چرب اشباع، ترانس و بالاترين اسيدهاي چرب ضروري تشكيل شده است
  
حسيني امروز در اولين همايش ملي نقش روغن‌هاي قنادي در كيفيت نان و شيريني كه در مركز همايش‌هاي صدا وسيما برگزار شد، افزود: امروزه در اغلب فرآيندهاي مدرن توليد شيريني از روغن با كره گياهي مصرف مي‌كنند.
وي گفت: در تركيه سالانه 700 هزار تن كره گياهي توليد و مصرف مي‌شود اما در داخل كشور به دليل عدم آشنايي از پتانسيل‌هاي موجود، ظرفيت توليد كره گياهي 400 هزار تن است كه مصرف آن محدود و پايين‌تر است.

گزانگبین


گزانگبین به عنوان شیرین کننده پایه اصلی گزهای مرغوب می باشد. در طب سنتی به عنوان شیرین کننده جوشانده ها برای بیماری های کبدی و دستگاه تنفس استفاده می گردد

















گزانگبینمانها مواد قندی هستند که در اثر فعالیت حشرات با گیاهان تولید شده و در طب سنتی مصارف فراوان دارند. مانها یکی از اقلام مهم و ارزشمند صادراتی ایران نیز می باشند. عمده منابع ایجاد مانهای مذکور حشرات هستند که به صورت ترشحات دفعی پس از تغذیه از اندام های خود خارج می سازند و یا مانند شیرخشت در نتیجه عکس العمل گیاه پس از خسارت وارده توسط حشرات ایجاد می شود یا مانند شکر تیغال به صورت پیله حشره روی گیاه اکسی نوپس ظاهر می شوند. مانها از اقلام مهم محصولات فرعی جنگل و مرتع می باشند که از قدیم مورد بهره برداری قرار می گیرند .

گندم؛ پرمصرف‌ترین غله

گندممصرف گندم کامل برای متابولیسم طبیعی و سالم مفید است، به طوری که مطالعات نشان داده است از سرطان کولون و سرطان سینه در بزرگ‌سالان و از آسم و خطرات بیماری‌های قلبی در کودکان جلوگیری می‌کند.

از متداول‌ترین مواد غذایی که در روز می‌خوریم گندم است، معمولاً فراموش می‌کنیم نانی که می‌خوریم، بیسکوئیت یا کیکی که در میان وعده‌ها استفاده می‌کنیم و حتی ماده پایه ی بسیاری از مواد غذایی که ظاهراً ماهیت نشاسته‌ای ندارند نیز از گندم و آرد آن استفاده می‌شود.

خصوصیات گیاه گندم

تصویرگندم ، گل آذین سنبله‌ای دارد. از هر گره آن معمولا یک سنبلچه متشکل از دو گلوم و سه گلچه بوجود می‌آید. گاهی تعداد گلچه‌ها به 9 هم می‌رسد. دانه گندم بین دو پوشش قاشق مانند به نامهای پوشک بیرونی (لما) و پوشک درونی (پائولا) قرار گرفته است. برگهای گندم مانند برگهای سایر غلات (به جز ذرت و ارزن) ، نازک و کم عرض بوده و زبانه‌های کوچکی دارند.

جو؛ پدر غلات

جوجو گیاهی است علفی و یک ساله که ارتفاعش بسته به انواع مختلف آن، تا یک متر می ‏رسد. برگ ‏های آن متناوب، باریک و دراز به رنگ سبز تیره می ‏باشند.
جو که بیش از دوازده هزار سال پیش شناخته شد، بومی آسیای غربی و آفریقای غربی است و به سرعت در نواحی مدیترانه منتشر شد. جو از آغاز تاریخ انسان و احتمالا قبل از گندم کشت می ‏شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می ‏رود. جو به طور گسترده در ایتالیا کشت می ‏شود.
در گیلان، آذربایجان، اصفهان، لرستان، خوزستان و ... یا به عبارت بهتر، در همه جای ایران نیز به طور وسیعی کشت می ‏شود.
بقراط، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از راه‏ های موثر در درمان بیماری‏ های حاد به کار می ‏برده است. بنابراین به نظر می ‏رسد که انتخاب جو در بین غلات انتخاب درستی است. دم‏ کرده‏های جو هنوز به نام "چای هیپوکرات" معروف است. تجربیات اخیر پزشکی نشان می ‏دهند که مواد تشکیل دهنده جو، خاصیت درمانی دارند. جو همچنین عملکرد درمان‏ های طبیعی را تسهیل نموده و بهبود می ‏بخشد.