باكتری ها سالیان دراز به عنوان دشمنان انسان شناخته می شدند، از این رو ابتدا تصور می شد كه باید با تمام آنها مبارزه كرد، اما امروزه می دانیم در ساخت داروها، هورمون ها، واكسن ها، آنزیم ها و... از میكروارگانیسم ها به عنوان یک جزء اصلی در فرآیند تولید استفاده می شود.
در این میان باكتری های پروبایوتیک با توانایی تغییر فلور میكروبی روده نقش مهمی به عنوان باكتری های مفید در بدن ایفا می كنند.انسان از هزاران سال قبل پس از اینكه با نگهداری حیوانات اهلی از شیر دام استفاده كرد، این مطلب را دریافت كه می تواند با تغییراتی در شیر، آن را به غذاهای متنوعی تبدیل كند كه اكنون شیرهای تخمیری نامیده می شوند. در حقیقت استفاده از میكروارگانیسم های مفید برای تولید مواد غذایی از قرن ها پیش آغاز شد، بدون اینكه از نقش و حضور آنها اطلا عی در دست باشد. علت اختراع شیرهای تخمیری توسط اجداد ما قابلیت نگهداری بیشتر آنها در مقایسه با شیر، طعم اسیدی ملا یم و دلپذیر و وجود اثرات مفید آن بر سلا متی است. از انواع شیر های تخمیری می توان به ماست، پنیر، كفیر، كومیس و ... اشاره كرد. در این بین ماست های پروبیوتیک، جایگاه ویژه ای در تغذیه و سلا مت انسان پیدا كرده است.
در این میان باكتری های پروبایوتیک با توانایی تغییر فلور میكروبی روده نقش مهمی به عنوان باكتری های مفید در بدن ایفا می كنند.انسان از هزاران سال قبل پس از اینكه با نگهداری حیوانات اهلی از شیر دام استفاده كرد، این مطلب را دریافت كه می تواند با تغییراتی در شیر، آن را به غذاهای متنوعی تبدیل كند كه اكنون شیرهای تخمیری نامیده می شوند. در حقیقت استفاده از میكروارگانیسم های مفید برای تولید مواد غذایی از قرن ها پیش آغاز شد، بدون اینكه از نقش و حضور آنها اطلا عی در دست باشد. علت اختراع شیرهای تخمیری توسط اجداد ما قابلیت نگهداری بیشتر آنها در مقایسه با شیر، طعم اسیدی ملا یم و دلپذیر و وجود اثرات مفید آن بر سلا متی است. از انواع شیر های تخمیری می توان به ماست، پنیر، كفیر، كومیس و ... اشاره كرد. در این بین ماست های پروبیوتیک، جایگاه ویژه ای در تغذیه و سلا مت انسان پیدا كرده است.