مواد مغذی مهمی كه در تمام فراوردههای لبنی وجود دارند شامل كلسیم، فسفر، پروتئین، كربوهیدرات، اسید لینولئیک و به میزان كمتری روی میباشد. غالبا تمام افراد با نقش فراوردههای لبنی در پیشگیری از پوكی استخوان و اهمیت آن در ایجاد تراكم بالای استخوانی در سنین جوانی آشنایی دارند; اما شاید كمتر راجع به اثرات ویژه محصولات لبنی در كاهش سرطان كولون (تا ۵۰ درصد)، همچنین تقویت سیستم ایمنی و كاهش خطر بیماریهای قلبی - عروقی مطالبی شنیده باشید. در این مقاله با خواص ویژه پنیر، آب پنیر و فراوردههای باارزش حاصل از آب پنیر و ماست نظیر كشک و قرهقروت آشنا میشوید.
پنیر: فرآورده غذایی است كه از شیر بریدهشده (ترششده) تهیه میشود. برای كاهشبت، تغییر بافت و ایجاد طعم بهتر، به پنیر باكتری اضافه میكنند. رنگ طبیعی پنیر از سفید تا زرد متغیر است و طعمهای مختلف پنیر به نوع باكتری به كار رفته، میزان چربی شیر، تنوع در مدت زمان، نحوه عمل آوردن پنیر، همچنین رژیم غذایی حیوانی كه شیر آن مورد استفاده قرار میگیرد و نوع ادویهجات اضافهشده به پنیر بستگی دارد.
پنیر: فرآورده غذایی است كه از شیر بریدهشده (ترششده) تهیه میشود. برای كاهشبت، تغییر بافت و ایجاد طعم بهتر، به پنیر باكتری اضافه میكنند. رنگ طبیعی پنیر از سفید تا زرد متغیر است و طعمهای مختلف پنیر به نوع باكتری به كار رفته، میزان چربی شیر، تنوع در مدت زمان، نحوه عمل آوردن پنیر، همچنین رژیم غذایی حیوانی كه شیر آن مورد استفاده قرار میگیرد و نوع ادویهجات اضافهشده به پنیر بستگی دارد.