نوشته : سميه فيروزي كارشناس تغذيه دكتر حميدرضا توكلي دكتراي بهداشت مواد غذايي
مقدمه:
خوردن غذاي كافي و تامين نيازهاي تغذيهاي در طول زندگي موجب سلامتي انسان گرديده و براي همه افراد در زندگي اهميت فراواني دارد. غذاي پرسنل نظامي در سرويسهاي غذاخوري پادگانهاي نظامي و در طول عملياتهاي صحرايي به صورت جيره غذايي عرضه ميگردد. در شرايط عملياتي انتخاب غذا محدود شده و جيرههاي نظامي موجود در طول ماموريت جايگزين غذا ميشود. تحقيقات نشان داده ميزان دريافت انرژي در ميادين عملياتي در مقايسه با شرايط عادي (پادگان) حدود 2000‑500 كيلوكالري كاهش دارد كه اين امر منجر به كاهش وزن نظاميان و در نتيجه كاهش كارايي جسمي و فكري آنها خواهد شد.
در اين مقاله به طور خلاصه انواع جيرههاي مصرفي در مناطق عملياتي، عواملي كه بر مصرف آنها تاثير ميگذارد و همچنين پيشنهادات و راهكارهاي افزايش آنها توضيح داده شده است.
خوردن غذاي كافي و تامين نيازهاي تغذيهاي در طول زندگي موجب سلامتي انسان گرديده و براي همه افراد در زندگي اهميت فراواني دارد. غذاي پرسنل نظامي در سرويسهاي غذاخوري پادگانهاي نظامي و در طول عملياتهاي صحرايي به صورت جيره غذايي عرضه ميگردد. در شرايط عملياتي انتخاب غذا محدود شده و جيرههاي نظامي موجود در طول ماموريت جايگزين غذا ميشود. تحقيقات نشان داده ميزان دريافت انرژي در ميادين عملياتي در مقايسه با شرايط عادي (پادگان) حدود 2000‑500 كيلوكالري كاهش دارد كه اين امر منجر به كاهش وزن نظاميان و در نتيجه كاهش كارايي جسمي و فكري آنها خواهد شد.
در اين مقاله به طور خلاصه انواع جيرههاي مصرفي در مناطق عملياتي، عواملي كه بر مصرف آنها تاثير ميگذارد و همچنين پيشنهادات و راهكارهاي افزايش آنها توضيح داده شده است.