نوشته : سالومه آرمين كارشناس ارشد علوم تغذيه انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور
خرما،
ميوه كوچك و بيضي شكل درختي است كه در فارسي به آن «خرما بُن» و «درخت
خرما»، به عربي «نخل» و به انگليسي «Date - Palm» ميگويند. اين ميوه را در
كتابهاي طب سنتي، «تَمْرْ» ناميدهاند. از خانواده Palmaceae است و نام
علمي آن dactyliferalPhoenix ميباشد.
گياهان كاشتني اندكي مانند درخت خرما يافت ميشود كه با زندگي آدمي نيز
پيوستگي دارند. اين، مبالغه نيست كه بگوييم اگر درخت خرما نبود، گسترش و
پراكندگي آدمي به مناطق گرم و بيآب و علف جهان قديم، بسيار محدودتر ميشد.
خرما، نه تنها غذايي پرانرژي است، بلكه به راحتي نگهداري ميشود و انبار
كردن و حمل و نقلش در مسافتهاي طولاني در صحرا آسان است و با ايجاد سايه و
ايستادگي در برابر تندبادهاي صحرا، پناهگاه مناسبي براي اتراق صحرانشينان
به وجود ميآورد.