نوشته : تحريريه دنياي تغذيه
همه
ما ميوه «به» را ميشناسيم و به شكلهاي گوناگون از آن استفاده كردهايم.
اين ميوه نيز مانند بسياري از هديههاي ديگر طبيعت به ما، داراي خواص مفيد
بسياري است و از آن در درمان و پيشگيري از بيماريهاي زيادي ميتوان
استفاده كرد. در اينجا با ويژگيهاي جالب اين ميوه آشنا ميشويد:
نام علمي اين ميوه، Cydonia Oblonga است و در زبان انگليسي به نام Quince خوانده ميشود.
اين ميوه از خانواده سيب و گلابي است و يكي از قديميترين ميوههاي شناخته شده توسط انسان است. بيش از چهار هزار سال است كه ميوه به در كشورهاي آسيايي و مديترانهاي رشد ميكند.
در حال حاضر، اين ميوه در كشورهاي آمريكاي لاتين، خاورميانه و ايالات متحده آمريكا نيز يافت ميشود. ميوه به رشد يافته در آمريكا با نوع رشد يافته اين ميوه در آسياي غربي و كشورهاي استوايي فرق دارد. در كشورهاي سردسير ميوه به، ظاهري زيبا و درخشان دارد و بوي خوش آن نيز به خوبي احساس ميشود. ميوه به، گوشتي خشك و كركي دارد كه طعم آن ترش و تقريبا گس است. ميوه رسيده زرد رنگ و به شكل گلابي است و بسياري از مردم ترجيح ميدهند به را نه به شكل خام كه به صورت پخته مصرف كنند. ميوه به پخته طعمي بسيار شيرين و بويي بسيار خوش دارد و براي درست كردن كمپوت مناسب است. مربا و مارمالاد به نيز پرطرفدار است.
در كشورهاي گرمسيري، خوردن اين ميوه به صورت خام هم مرسوم است. در آمريكا به را به صورت خام مصرف نميكنند و اجازه ميدهند كه گوشت سفت و سخت ميوه از صورتي به ارغواني تغيير رنگ دهد تا هنگام پخت نرمتر و شيرينتر شود.
هنگامي كه ميخواهيد به بخريد، درشتترين ميوه را انتخاب كنيد. ميوهها بايد سفت باشند و اگر ضربه خورده باشند، به علت فعال شدن آنزيمها قهوهاي رنگ ميشوند.
به همين دليل حمل و نقل آنها بايد با احتياط كامل صورت گيرد تا ضربه نخورند. اين ميوه، معمولا در اول فصل، سبزتر و در آخر فصل، زردتر و طلاييتر است. سعي كنيد ميوهاي را بخريد كه زرد و طلايي رنگ باشد. شما ميتوانيد ميوههاي به را در يك ظرف پلاستيكي قرار دهيد و آنها را به مدت دو ماه در يخچال نگهداري كنيد.
خواص به
به داراي چربيهاي اشباع اندكي است و كلسترول آن نيز در سطح بسيار پاييني قرار دارد. اين ميوه سرشار از ويتامين C، فيبر و مس است.
به داراي آهك نيز هست. اين ميوه خاصيت مليني دارد و براي رفع نفخ شكم نيز مفيد است. آب اين ميوه نيز داراي خواص مفيد بسياري است. درمان اسهال خوني و خونريزي معده به كمك آب به بهتر انجام ميگيرد.
خوردن اين ميوه به كساني كه ميخواهند وزن كم كنند كمك ميكند راحتتر به هدفشان برسند.
كساني كه به را در برنامه غذاييخود ميگنجانند، براي جلوگيري از تصلب شرايين، گامي به جلو برداشتهاند.
شربت به از اسهال و ادرار زياد جلوگيري ميكند. خوردن به براي مبتلايان به پرفشاري خون هم موثر ميباشد.
به مانند همه ميوهها، داراي مقادير زيادي فيبر است و همين به جلوگيري از بروز يبوست كمك ميكند.
تركيبات به
يك عدد ميوه به100 گرمي اين تركيبات را در خود دارد:
انرژي..............................................26 كيلو كالري
آب..........................................................2/84 گرم
پروتئين.....................................................3/0 گرم
كربوهيدرات.............................................3/6 گرم
فيبر...........................................................8/5 گرم
قند كل......................................................3/6 گرم
چربي كل..................................................1/0 گرم
كلسترول...............................................................0
ويتامين A.............................................................0
ويتامين D.............................................................0
تيامين............................................02/0 ميلي گرم
ريبوفلاوين....................................02/0 ميلي گرم
ويتامين C.........................................15 ميلي گرم
كلسيم................................................14 ميلي گرم
منيزيم..................................................6 ميلي گرم
آهن..................................................3/0 ميلي گرم
ويتامين B12.......................................................0
ويتامين B6..................................04/0 ميلي گرم
منبع: دنیای تغذیه ش ۹۲
نام علمي اين ميوه، Cydonia Oblonga است و در زبان انگليسي به نام Quince خوانده ميشود.
اين ميوه از خانواده سيب و گلابي است و يكي از قديميترين ميوههاي شناخته شده توسط انسان است. بيش از چهار هزار سال است كه ميوه به در كشورهاي آسيايي و مديترانهاي رشد ميكند.
در حال حاضر، اين ميوه در كشورهاي آمريكاي لاتين، خاورميانه و ايالات متحده آمريكا نيز يافت ميشود. ميوه به رشد يافته در آمريكا با نوع رشد يافته اين ميوه در آسياي غربي و كشورهاي استوايي فرق دارد. در كشورهاي سردسير ميوه به، ظاهري زيبا و درخشان دارد و بوي خوش آن نيز به خوبي احساس ميشود. ميوه به، گوشتي خشك و كركي دارد كه طعم آن ترش و تقريبا گس است. ميوه رسيده زرد رنگ و به شكل گلابي است و بسياري از مردم ترجيح ميدهند به را نه به شكل خام كه به صورت پخته مصرف كنند. ميوه به پخته طعمي بسيار شيرين و بويي بسيار خوش دارد و براي درست كردن كمپوت مناسب است. مربا و مارمالاد به نيز پرطرفدار است.
در كشورهاي گرمسيري، خوردن اين ميوه به صورت خام هم مرسوم است. در آمريكا به را به صورت خام مصرف نميكنند و اجازه ميدهند كه گوشت سفت و سخت ميوه از صورتي به ارغواني تغيير رنگ دهد تا هنگام پخت نرمتر و شيرينتر شود.
هنگامي كه ميخواهيد به بخريد، درشتترين ميوه را انتخاب كنيد. ميوهها بايد سفت باشند و اگر ضربه خورده باشند، به علت فعال شدن آنزيمها قهوهاي رنگ ميشوند.
به همين دليل حمل و نقل آنها بايد با احتياط كامل صورت گيرد تا ضربه نخورند. اين ميوه، معمولا در اول فصل، سبزتر و در آخر فصل، زردتر و طلاييتر است. سعي كنيد ميوهاي را بخريد كه زرد و طلايي رنگ باشد. شما ميتوانيد ميوههاي به را در يك ظرف پلاستيكي قرار دهيد و آنها را به مدت دو ماه در يخچال نگهداري كنيد.
خواص به
به داراي چربيهاي اشباع اندكي است و كلسترول آن نيز در سطح بسيار پاييني قرار دارد. اين ميوه سرشار از ويتامين C، فيبر و مس است.
به داراي آهك نيز هست. اين ميوه خاصيت مليني دارد و براي رفع نفخ شكم نيز مفيد است. آب اين ميوه نيز داراي خواص مفيد بسياري است. درمان اسهال خوني و خونريزي معده به كمك آب به بهتر انجام ميگيرد.
خوردن اين ميوه به كساني كه ميخواهند وزن كم كنند كمك ميكند راحتتر به هدفشان برسند.
كساني كه به را در برنامه غذاييخود ميگنجانند، براي جلوگيري از تصلب شرايين، گامي به جلو برداشتهاند.
شربت به از اسهال و ادرار زياد جلوگيري ميكند. خوردن به براي مبتلايان به پرفشاري خون هم موثر ميباشد.
به مانند همه ميوهها، داراي مقادير زيادي فيبر است و همين به جلوگيري از بروز يبوست كمك ميكند.
تركيبات به
يك عدد ميوه به100 گرمي اين تركيبات را در خود دارد:
انرژي..............................................26 كيلو كالري
آب..........................................................2/84 گرم
پروتئين.....................................................3/0 گرم
كربوهيدرات.............................................3/6 گرم
فيبر...........................................................8/5 گرم
قند كل......................................................3/6 گرم
چربي كل..................................................1/0 گرم
كلسترول...............................................................0
ويتامين A.............................................................0
ويتامين D.............................................................0
تيامين............................................02/0 ميلي گرم
ريبوفلاوين....................................02/0 ميلي گرم
ويتامين C.........................................15 ميلي گرم
كلسيم................................................14 ميلي گرم
منيزيم..................................................6 ميلي گرم
آهن..................................................3/0 ميلي گرم
ويتامين B12.......................................................0
ويتامين B6..................................04/0 ميلي گرم
منبع: دنیای تغذیه ش ۹۲
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر