پخت موادغذايي روشي براي تهيه غذا و از ضروريات زندگي بشر ميباشد، به طوري كه اكنون انواع مختلف روشهاي پخت موادغذايي مانند آبپزكردن، پخت موادغذايي با بخار، سرخ كردن، برشته كردن و روشهاي جديد استفاده از امواج ماكروويو (ماكروفرها) مورد استفاده قرار ميگيرد.
روشها و ظروف گوناگون مورد استفاده در طبخ غذا بر ماهيت غذا و ارزش غذايي آن و در نتيجه در تامين سلامت، بسيار تاثيرگذار است. اكثر روشهاي پخت باعث كاهش چشمگير مواد مغذي در موادغذايي ميشوند. همچنين بر طعم، رنگ و مزه ماده غذايي تاثير ميگذارند كه ناشي از واكنشهاي شيميايي است كه در درون غذا رخ ميدهد. در حين پخت تغييراتي در ميزان مواد مغذي موجود در مادهغذايي رخ ميدهد كه به روش پخت و حالت فيزيكي ماده غذايي بستگي دارد. روشهاي مختلف پخت به دليل اينكه در دماهاي مختلف انجام ميشوند، واكنشهاي شيميايي متفاوتي در پي دارند.
روشها و ظروف گوناگون مورد استفاده در طبخ غذا بر ماهيت غذا و ارزش غذايي آن و در نتيجه در تامين سلامت، بسيار تاثيرگذار است. اكثر روشهاي پخت باعث كاهش چشمگير مواد مغذي در موادغذايي ميشوند. همچنين بر طعم، رنگ و مزه ماده غذايي تاثير ميگذارند كه ناشي از واكنشهاي شيميايي است كه در درون غذا رخ ميدهد. در حين پخت تغييراتي در ميزان مواد مغذي موجود در مادهغذايي رخ ميدهد كه به روش پخت و حالت فيزيكي ماده غذايي بستگي دارد. روشهاي مختلف پخت به دليل اينكه در دماهاي مختلف انجام ميشوند، واكنشهاي شيميايي متفاوتي در پي دارند.