اين روزها کودکان در محيط بسيار آلودهاي زندگي ميکنند و در معرض تماس با فلزات سنگيني چون سرب، جيوه و کاديوم هستند که به مرور زمان در بدن آنها جمع ميشود...
اين تجمع ميتواند باعث بروز مشکلاتي مانند ناتواني در يادگيري، بيشفعالي و افسردگي در آنها شود، بنابراين در برههاي از زمان که رشد کودک سريعتر ميشود، بايد به مساله تنوع و تعادل در برنامه غذايي آنها توجه بيشتري داشت و مراقب بود خوراکيهاي کمارزش نخورند.
ژله يکي از همين خوراکيهاي کمارزش است ولي بيشتر والدين با اين تصور اشتباه که در استحکام استخوانها تاثير دارد، آن را به عنوان دسر در برنامه غذايي فرزندان خود ميگنجانند
درحالي که ميتوان به جاي آن منابع غذايي بسيار غني از کلسيم مانند شير، ماست، کنجد، بادام و انواع کلمها را كه تامينکننده کلسيم مورد نياز بدن هستند، در برنامه غذايي آنها قرار داد.
در حال حاضر، ژلههاي آماده موجود در بازار که با رنگها و طعمهاي مختلف عرضه ميشوند، از نظر تغذيهاي مناسب کودکان نيستند زيرا در بروز حساسيت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخي از بچهها که زمينه آلرژي دارند، باعث بروز حساسيت به صورت خسخس سينه يا کهير شوند.
اگر ميخواهيد بچهها تغذيه سالمي داشته باشند، انواع مغزها، ميوه و سبزيها را در برنامه غذاييشان بگنجانيد و با استفاده از مخلوط آبميوههاي طبيعي با ژلاتينهاي استاندارد، ژله خانگي تهيه کنيد. ميتوانيد علاوه بر آبميوههاي طبيعي، انواع ميوهها يا بستني را نيز به ژله اضافه کنيد. هرچند بهتر است به جاي اينکه ذائقه کودک را به چنين خوراکيهايي عادت دهيد، ترکيبي از انواع مغزها يا مخلوطي از سالاد ميوه (ترکيب ميوهها همراه با کنجد، بادام يا گردو) را در برنامه غذايي او بگنجانيد و به عنوان ميانوعدهاي سالم در اختيارش قرار دهيد تا قسمتي از نيازهايش به انواع ريزمغذيها تامين شود زيرا توان مقاومتي کودکان امروزي در مقابل عوامل بيماريزا و آلودگيهاي احتمالي به دليل بدغذايي، کمخوابي و رعايت نكردن تناسب در مصرف موادغذايي، بسيار ضعيف است و معمولا بعد از سن 3 سالگي، مصرف تنقلات و کمتحرکي در کودکان باعث چاقتر شدن آنها ميشود بنابراين زماني که ميتوان کودک را به خوردن انواع مغزها تشويق کرد، لزومي ندارد خوراکيهايي مانند ژله را در برنامه غذايي آنها گنجاند.
منبع: سلامت ش 375
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر