نوشته : سالومه آرمين کارشناس ارشد علوم تغذيه
معرفي
امعا و احشا به اندامهاي دروني بدن انسان و حيوانات نشخوارکننده، به ويژه دستگاه گوارش گفته ميشود و به طور کلي در نشخوارکنندگان شامل دل، جگر، قلوه، سيرابي و شيردان است. اين موادغذايي در گروه گوشت قرار ميگيرند. همان گونه که ميدانيد يکي از گروههاي مواد غذايي، گروه گوشت و جانشينهاي آن است و مواد غذايي، مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهي، تخممرغ و... در اين گروه طبقهبندي ميشوند. ويژگي اصلي اين موادغذايي پروتئين بالا و با کيفيت آنهاست. پروتئينها موادمغذي هستند که در رشد و ترميم و ساخت سلولها و بافتهاي بدن نقش مهمي بر عهده دارند. مصرف پروتئين حيواني به مقدار لازم براي تمام گروههاي سني توصيه ميشود. امعا و احشا از نظر ترکيب با بافت ماهيچه يا همان گوشت متفاوت هستند و اين بدين معنا است که ارزش تغذيهاي آنها، چه از نظر پروتئيني و چه از نظر چربي، ويتامين و املاح متفاوت است.
امعا و احشا به اندامهاي دروني بدن انسان و حيوانات نشخوارکننده، به ويژه دستگاه گوارش گفته ميشود و به طور کلي در نشخوارکنندگان شامل دل، جگر، قلوه، سيرابي و شيردان است. اين موادغذايي در گروه گوشت قرار ميگيرند. همان گونه که ميدانيد يکي از گروههاي مواد غذايي، گروه گوشت و جانشينهاي آن است و مواد غذايي، مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهي، تخممرغ و... در اين گروه طبقهبندي ميشوند. ويژگي اصلي اين موادغذايي پروتئين بالا و با کيفيت آنهاست. پروتئينها موادمغذي هستند که در رشد و ترميم و ساخت سلولها و بافتهاي بدن نقش مهمي بر عهده دارند. مصرف پروتئين حيواني به مقدار لازم براي تمام گروههاي سني توصيه ميشود. امعا و احشا از نظر ترکيب با بافت ماهيچه يا همان گوشت متفاوت هستند و اين بدين معنا است که ارزش تغذيهاي آنها، چه از نظر پروتئيني و چه از نظر چربي، ويتامين و املاح متفاوت است.