تخمه کدو کاهش دهنده کلسترول و پیشگیری كننده سرطان


کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد گفت: تخمه کدو کاهش دهنده کلسترول و پیشگیری كننده سرطان است.

زینب یزدان پناه در گفت وگو با خبرنگار وب دا در یزد، پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه را از خواص تخمه کدو عنوان کرد و افزود: تخم کدو، طی نتایج حاصله از تحقیقات از تشکیل سنگ‌های کلیه از جنس اگزالات کلسیم پیشگیری می‌کند.
وی با بیان این که تخمه کدو از بین برنده انگل‌ها است، گفت: در بسیاری از فرهنگ‌ها، برای درمان کرم کدو و دیگر انگل‌ها، از تخم کدو استفاده می‌کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه تخمه کدو  سرشار از منیزیم است خاطرنشان ساخت: مصرف نصف پیمانه تخم کدو، 98 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم ، ماده معدنی که بیشتر آمریکایی‌ها به کمبود آن دچار هستند، را برطرف می‌کند.
وی تخم کدو را کاهش دهنده کلسترول دانست و گفت: این ماده غذایی به خاطر وجود فیتواسترول‌ها،‌ ترکیباتی که سطح کلسترولLDL را کاهش می‌دهند، این ماده غذایی باعث پایین آمدن سطح کلسترول بد خون می‌شود.
یزدان پناه  پیشگیری از سرطان را از دیگر خواص تخمه کدو عنوان کرد و متذکرشد: فیتواسترول‌های موجود در این ماده غذایی،‌ محافظان خوبی در برابر ابتلا به انواع سرطان‌ها محسوب می‌شوند.

كاهش رشد سلول‌هاي سرطاني با عصاره انگور


عصاره دانه انگور، تكثير سرطان‌ها با منشاء سلول سنگفرشي را كاهش مي‌دهد.

به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه كارسينوژنسيس، محققان با بررسي و مطالعه روي رده‌هاي سلولي مختلف موش‌ها دريافتند كه انگور مي‌تواند سلول‌هاي سرطاني از نوع سنگفرشي را از بين ببرد.
براساس اين گزارش سلول‌هاي سرطاني مستعد رشد سريعي هستند و براي رشد و نمود خود، به شرايط ويژه‌اي نياز دارند. عصاره دانه انگور شرايطي در محيط كشت اين سلول‌ها فراهم مي‌كند كه امكان تكثير آنها وجود نداشته باشد.
اين گزارش همچنين مي‌افزايد كه عصاره دانه‌هاي انگور ضمن از بين بردن اين نوع سلول‌هاي سرطاني، به بافت‌ها و سلول‌هاي سالم آسيبي نمي‌رسانند.
گفتني است پيش از اين خواص آنتي‌اكسيداني پوست انگور قرمز در  درمان برخي كانسرها به اثبات رسيده بود.

بیماران دیابتی از خوردن آبمیوه های صنعتی و کمپوت ها پرهیز کنند

بیماران دیابتی باید از خوردن قند و شکر، کمپوت ها، آبمیوه های صنعتی، نوشابه، روغن های جامد، مواد نشاسته ای پرچرب، و سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینی و ذرت خودداری کنند.
سمانه عزیزی کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار وب دا در ياسوج افزود: تغذیه و رژیم غذایی مناسب در کنترل مناسب قند خون و پیشگیری از بروز عوارض در بیماران دیابتی نقش مهمی دارد و بهتر است برنامه غذایی این بیماران در 6 وعده صبحانه، ناهار، شام با دو یا سه میان وعده سبک انجام گیرد.
وی آب نارنج و آب لیمو را بهترين جایگزین سس مایونز عنوان كرد و اظهار داشت: خوردن سبزیجات خام مانند انواع سالاد و یا بصورت آب پز ، مصرف نان های سبوس دار مانند جو، روغن زیتون و استفاده از آب نارنج یا آبلیمو کم نمک در تهیه سس سالاد، خوردن لبنیات کم چرب و مصرف ماهیانه حداقل دو بار ماهی در هفته برای بیماران دیابتی مفید است.
وی با تأکید بر اینکه انجام ورزش های سنگین و طولانی مدت برای بیماران دیابتی مضر است، افزود: بهتر است این بیماران در صورت امکان حداقل روزی 30 دقیقه پیاده روی کنند. 
به گفته عزیزی تنگ شدن رگ های قلب، اختلال در قدرت بینایی و مشکلات کلیه از مهم ترین عوارض ناشی از بیماری دیابت است. 

کاهش سریع وزن، موجب آسيب جدي‌ به كبد می شود


کاهش سریع وزن موجب پیشرفت بیماری کبد چرب شده و افراد مبتلا باید رژیم خود را با نظارت و دستور متخصص تغذیه تنظیم کنند.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: کاهش وزن تدریجی با یک رژیم غذایی مناسب در درمان بیماری کبد چرب بسیار مؤثر است.
سمانه عزیزی با بیان اینکه در بیماری کبد چرب تجمع و رسوب چربی در سلول های کبدی و التهاب بافت آن دیده می شود، افزود: چاقی، چربی خون بالا، دیابت، مصرف برخی داروها مانند استروژن، آسپرین و ویتامین A در ایجاد کبد چرب غیر الکلی نقش مهمی دارد.
وی با تصریح اینکه، بیماری در مراحل اولیه قابل درمان بوده ولی در موارد پیشرفته ممکن است باعث نارسایی کبدی شود، اظهار کرد: برطرف کردن اضافه وزن و چاقی، کنترل چربی ها و قند خون و افزایش فعالیت های بدنی به کنترل این بیماری کمک می کند.
عزیزی ادامه داد: این بیماران باید از خوردن قند و شکر و انواع شیرینی پرهیز کرده و منابع کربوهیدراتی مورد استفاده آن ها از نوع سبوس دار باشد

خواص اعجاب انگیز آلو خشک

نوشته  : فاطمه مهدي پور 
همه ما آلو خشک را به خاطر خواص ملینی آن می‌شناسیم؛ اما باید گفت که این میوه خشک خواص دیگری نیز دارد. آلو خشک کاهش وزن را تسهیل می‌كند، جلوی گرسنگی را می‌گیرد، ضدچروک است و با فشارخون بالا مقابله می‌کند. در مقاله زیر با خواص اعجاب‌انگیز آلو خشک بیشتر آشنا می‌شوید:
آلو خشک کاهش وزن را تسهیل می‌بخشد
می‌پرسید چرا؟ در پاسخ باید گفت که آلو خشک طعم شیرینی دارد، اما قندهای موجود در آن طبیعی و تصفیه نشده‌اند و بدن آنها را بسیار راحت‌تر از قندهای سفید می‌سوزاند، بنابراین مصرف معقول آلو خشک نه تنها باعث چاقی نمی‌شود، بلکه به خاطر غنی بودن از فیبرها (7 گرم فیبر در 100 گرم آلو خشک) به کاهش وزن و لاغری بدن کمک می‌کند.

شير معمولي يا شير سويا

نوشته  : سيده سارا حكيم كارشناس ارشد تغذيه از دانشگاه تهران 
پروسه تهيه شير سويا در چين كشف گرديد مكاني كه لوبياي سويا كشت و مصرف مي‌شود. شير سويا يك عصاره آبدار مي‌باشد كه با آسياب نمودن لوبياي سويا و خيساندن آن در آب تهيه مي‌گردد.
شير سويا تقريبا داراي 5/3 درصد پروتئين، 2 درصد چربي، 9/2 درصد كربوهيدرات و نيز ويتامين‌‌هاي B1، B2، B6 ، C، E و لسيتين و فيبر مي‌باشد.
شير سويا تقريبا يك چهارم كلسيم موجود در شير را دارا مي‌باشد و توليدكنندگان اين ماده غذايي معمولا كلسيم را به آن اضافه مي‌نمايند.
خواص شيرسويا:
يائسگي: تغييرات هورموني همراه با يائسگي موجب افزايش ريسك بيماري قلبي و استئوپروز مي‌شوند. در دوران يائسگي، زنان علايمي مانند گُرگرفتگي، عرق شبانه، بي‌خوابي و سردرد را تجربه مي‌كنند.

تغذيه سالم در خدمت سلامت چشم‌ها....

نوشته  : آذين صحابي

به طور كلي بهترين راه درمان و برطرف كردن يك آسيب (از سلامتي گرفته تا اجتماعي، اقتصادي و...) پيشگيري از آن است و در علم پزشكي هم اين اصل در بسياري موارد قابل اجرا مي‌باشد. مي‌توان از بروز خيلي از بيماري‌ها به روش‌هاي مختلف پيشگيري كرد. البته اين درباره همه مشكلات جسمي يا رواني صدق نمي‌كند، چون علم پزشكي و عوامل انساني از پيشگيري از ابتلا به تعداد زيادي از بيماري‌ها ناتوان مي‌باشد. بحث سلامتي چشم‌ها موضوع بسيار مهمي است و راه‌هاي پيشگيري از ابتلا به برخي از آنها يا كاهش ريسك بروز آنها نيز يكي از دغدغه‌هاي متخصصان علم پزشكي است. در بين بيماري‌هاي بسيار زيادي كه سلامتي چشم‌هاي ما را تهديد مي‌كنند، برخي شايع‌تر هستند و درباره آنها زياد شنيده و خوانده‌ايم. آب مرواريد يا در اصطلاح پزشكان «كاتاراكت» و بيماري «استحاله ماكولاي وابسته به سن» از اختلالات چشمي بسيار شايع هستند كه خطر ابتلا به آنها با افزايش سن بيشتر خواهد شد. منظور از استحاله در اين بيماري تحليل رفتن است.

نگاه تغذيه‌اي به بلوغ زودرس

نوشته : دكتر نوشين صحابي جراح و متخصص زنان، زايمان و نازايي
همه والدين يك نگراني خاطر مشترك دارند و آن دوران بلوغ فرزندانشان است. تغييرات جسمي و رواني اين دوران در حالت طبيعي مطابق روند تعيين شده پيش مي‌رود و دختربچه يا پسربچه به نوجوان تبديل مي‌شود. بلوغ پديده‌اي عادي است كه اگر سير سالمش را طي كند و والدين بتوانند به نوجوانشان كمك كنند تا اين تغييرات را بپذيرد و بتواند خود را با آنها وفق دهد، معمولا بي‌خطر سپري مي‌شود. اين پديده هم مانند هر پديده ديگري مي‌تواند دچار ناهنجاري‌ها و اختلالاتي شود كه يكي از آنها بلوغ زودرس است كه پدر و مادرها را نگران مي‌كند و اگر فرزندشان دختر باشد، دست او را مي‌گيرند و اولين جايي كه مي‌روند مطب متخصص زنان و زايمان است كه اگر عاملي جدي و فيزيكي و مربوط به كاركرد اعضاي حياتي بدن موجب بلوغ زودرس شده باشد، مطب متخصص غدد معمولا دومين ايستگاه است.

براي كاهش استرس چه بخوريم؟


نوشته  : اعظم اسلامي‌مجد 
برخي از غذاها در كاهش استرس و فشارهاي ناشي از آن تاثير بسياري دارند. پس به محض اينكه احساس كرديد در اين شرايط قرار گرفته‌ايد، بهتر است اين غذاها و ميوه‌ها را امتحان كنيد.
پرتقال و ساير مركبات نارنجي
بر طبق بررسي‌هاي يك دانشمند، ويتامين C كمك زيادي به كاهش استرس و بازگشت فشار خون و كورتيزول به اندازه نرمال مي‌كند، زيرا در اثر استرس و قرار گرفتن در يك موقعيت پرتنش، ميزان فشار خون و كورتيزول تغيير مي‌كند. همچنين ويتامين C موجب تقويت سيستم ايمني بدن نيز مي‌شود.

آزمايش قند خون

نوشته  : بهناز عباسي‌مقدم كارشناس ارشد تغذيه 
گلوكز يكي از قندهاي ساده موجود در طبيعت است كه به عنوان منبع اصلي انرژي بدن ما به كار مي‌رود. در واقع گلوكز همان «قندخون» است. كربوهيدرات يا همان نشاسته‌اي كه ما در رژيم غذايي دريافت مي‌كنيم، در بدن به گلوكز و چند قند ساده ديگر (فروكتوز و...) شكسته شده و پس از جذب در روده كوچك، به جريان خون راه مي‌يابد. اغلب سلول‌هاي بدن براي كاركرد خود نيازمند گلوكز مي‌باشند، اما در بين همه اعضاي بدن، مغز و سيستم عصبي نه تنها به گلوكز به عنوان منبع انرژي وابسته هستند، بلكه فقط هنگامي قادر به عملكرد صحيح مي‌باشند كه سطح گلوكز خون در محدوده طبيعي باشد.