بیماران دیابتی باید از خوردن قند و شکر، کمپوت ها، آبمیوه های صنعتی، نوشابه، روغن های جامد، مواد نشاسته ای پرچرب، و سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینی و ذرت خودداری کنند.
سمانه عزیزی کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار وب دا در ياسوج افزود: تغذیه و رژیم غذایی مناسب در کنترل مناسب قند خون و پیشگیری از بروز عوارض در بیماران دیابتی نقش مهمی دارد و بهتر است برنامه غذایی این بیماران در 6 وعده صبحانه، ناهار، شام با دو یا سه میان وعده سبک انجام گیرد.
وی آب نارنج و آب لیمو را بهترين جایگزین سس مایونز عنوان كرد و اظهار داشت: خوردن سبزیجات خام مانند انواع سالاد و یا بصورت آب پز ، مصرف نان های سبوس دار مانند جو، روغن زیتون و استفاده از آب نارنج یا آبلیمو کم نمک در تهیه سس سالاد، خوردن لبنیات کم چرب و مصرف ماهیانه حداقل دو بار ماهی در هفته برای بیماران دیابتی مفید است.
وی با تأکید بر اینکه انجام ورزش های سنگین و طولانی مدت برای بیماران دیابتی مضر است، افزود: بهتر است این بیماران در صورت امکان حداقل روزی 30 دقیقه پیاده روی کنند.
به گفته عزیزی تنگ شدن رگ های قلب، اختلال در قدرت بینایی و مشکلات کلیه از مهم ترین عوارض ناشی از بیماری دیابت است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر