نوشته : دكتر نگار بهروز

درمان تغذيهاي در بيماري نقرس و افزايش اسيد اوريك خون:
در واقع نقرس يك ناهنجاري متابوليسم پورين است كه علامت مشخصه آن سطوح غيرطبيعي و بالاي اسيداوريك در خون و رسوب اورات سديم در بافتهاي نرم و استخواني نظير مفاصل، غضروفها و تاندونها است، بنابراين يكي از مهمترين مسايل رژيم غذايي اين بيماران ميتواند اعمال برخي محدوديتها در پورين رژيم دريافتي، خصوصا در مرحله حاد بيماري باشد.
در اين رژيم منابع غذايي خوب و سرشار از پورين نظير جگر، ساردين و عصاره گوشت بايد از رژيم غذايي حذف و منابع متوسط پورين نظير ماهي و غذاهاي دريايي، گوشت، لوبيا، نخود، زردچوبه، قارچ خوراكي، گل كلم و اسفناج با توجه به شرايط بيمار محدود شود. مصرف اين غذاها در طي حمله حاد نقرس مجاز نميباشد و هنگامي كه مرحله حاد فروكش ميكند فرد مجاز به مصرف يك سهم غذايي 60 گرمي از اين غذاها خواهد بود.