دلايل تغذيه‌اي سفيد شدن مو


نوشته : مهسا جليلي زير نظر: دكتر سلطانعلي محبوب 
با افزايش سن به تدريج موها نازك‌تر و خاكستري رنگ مي‌شوند. به طور كلي در يك فرد سالمند، تعداد رگ‌هاي تغذيه‌كننده فوليكول‌ها كاهش مي‌يابد كه به شكل كاهش جريان خون به موها ظاهر مي‌شود. در نتيجه، مواد مغذي كمتري به ماتريكس فوليكول مو مي‌رسد و علايم پيري و سفيد شدن مو پديدار مي‌گردد. با تامين مواد مغذي شامل ويتامين‌ها، مواد معدني و اسيدهاي آمينه مي‌توانيم روند پيري و تخريب ساختار مو را به تاخير بيندازيم. برخي از مواد مغذي مهم و موثر در سفيد شدن مو به شرح زير مي‌باشند:
‌ ويتامين B5: اسيد پانتوتنيك از كاهش موها و سفيد شدن آنها پيشگيري مي‌كند. از منابع غني آن مي‌توان به گوشت عضلات، زرده تخم مرغ و غلات با پوسته اشاره كرد.
‌ ويتامين B6 و B12: ويتامين B6 توليد ملانين در فوليكول موها را افزايش مي‌دهد كه بدين ترتيب رنگ مو را حفظ مي‌نمايد. منابع خوب ويتامين B6، عبارتند از: دانه‌ها، غلات،‌ جگر، قلوه و گوشت‌هاي ديگر.
‌ بيوتين: بيوتين توليد كراتين در مو را افزايش مي‌دهد و از رنگ‌پريدگي و شكنندگي مو جلوگيري مي‌نمايد. منابع بيوتين شامل غلات دانه كامل، زرده تخم‌مرغ، برنج، شير و مخمرها مي‌باشد.
‌كولين: عدم وجود كولين در رژيم غذايي موجب عدم پيگمانتاسيون مو و رنگ‌پريدگي آن مي‌شود. از منابع مناسب كولين مي‌توان به جگر، سويا، كاهو، گل كلم، كلم‌پيچ و جو دو سر اشاره كرد.

اسيد فوليك: اثرات منفي كمبود اسيد فوليك در رژيم‌هاي غذايي با كمبود ويتامين C
و آهن تشديد مي‌شود و موي فرد، رنگ‌پريده و زمخت مي‌گردد. منابع غني اسيد فوليك عبارتند از: اسفناج، كلم بروكلي، سيب زميني، غلات دانه كامل و حبوبات خشك.
تيروزين: تيروزين اسيدآمينه‌اي است كه به طور طبيعي در بدن توليد مي‌شود. اين اسيدآمينه پيش‌ساز ملانين در بدن مي‌باشد. ملانين مهم‌ترين رنگدانه پوست و مو است. عدم توليد كافي ملانين موجب سفيد شدن مو مي‌شود. با دريافت مواد غذايي پروتئيني شامل لبنيات، انواع گوشت‌ها، تخم مرغ، آجيل و حبوبات در مقادير توصيه‌شده مي‌توان نياز بدن به اين اسيدآمينه‌ها را تامين كرد و موي زيباتر و سالم‌تري داشت.
مس: اگر در رژيم غذايي مس كافي دريافت نشود، رنگدانه‌هاي مو كاهش مي‌يابند و مو به تدريج سفيد مي‌شود. منابع مهم غذايي مس عبارتند از: جگر، كليه‌ها، گوشت عضلات، شكلات، آجيل، حبوبات و ميوه‌هاي خشك.
كلسيم: كلسيم در رنگدانه‌دار شدن مو و حفظ استحكام آن حائز اهميت مي‌باشد. كمبود توأم كلسيم، ويتامين B2 و ويتامين B5 موجب سفيد شدن مو مي‌شود. البته با كمبود دريافت رژيمي مس نيز عوارض وخيم‌تر مي‌شود، به طوري كه فوليكول‌هاي مو دچار سوءتغذيه مي‌شوند.



منبع: دنیای تغذیه  ش 100

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر